Obrazek w Intro - Strona 2
Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 30

Temat: Obrazek w Intro

  1. #11
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    W moim layout nie mam w katalogu html /layouts/joomla/content

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 863
    Punkty
    205

    Domyślny

    I nie powinieneś mieć Katalog nazywa się "layouts".
    Oryginalnie katalog "layouts" znajduje się w lokalizacji ROOT czyli w katalogu głównym Joomla (tam gdzie configuration.php
    Jeśli chcesz nadpisywać widoki dla "layouts" to musisz UTWORZYĆ ten katalog i strukturę w nim w katalogu ROOT/templates/<twoj-szablon>/html.
    Czyli w katalogu "html" tworzysz "layouts" a następnie "joomla" a w nim "content" i potem w zależności co chcesz nadpisać.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #13
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    Hej zrobiłem tak jak napisałeś ale dalej linki istnieją

  5. #14
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 863
    Punkty
    205

    Domyślny

    To znaczy przekopiowałeś pliki do katalogu "layouts"?
    No to nie wszystko, teraz trzeba zmodyfikować plik dla obrazka i usunąć z niego link.

    Podaj nazwę pliku.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    Zrobiłem według twojego opisu i stworzyłem te katalogi a w nich plik intro_image.php. Modyfikować plik dla obrazka i usunąć z niego link czy to się robi w innym pliku czy dalej ten sam?

  7. #16
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 863
    Punkty
    205

    Domyślny

    Tak, to ten plik.

    Zawiera:

    Kod PHP:
    <?php
    /**
     * @package     Joomla.Site
     * @subpackage  Layout
     *
     * @copyright   Copyright (C) 2005 - 2019 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
     * @license     GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
     */

    defined('JPATH_BASE') or die;
    $params $displayData->params;
    ?>
    <?php $images 
    json_decode($displayData->images); ?>
    <?php 
    if (!empty($images->image_intro)) : ?>
        <?php $imgfloat = empty($images->float_intro) ? $params->get('float_intro') : $images->float_intro?>
        <div class="pull-<?php echo htmlspecialchars($imgfloatENT_COMPAT'UTF-8'); ?> item-image">
        <?php if ($params->get('link_titles') && $params->get('access-view')) : ?>
            <a href="<?php echo JRoute::_(ContentHelperRoute::getArticleRoute($displayData->slug$displayData->catid$displayData->language)); ?>"><img
            <?php if ($images->image_intro_caption) : ?>
                <?php echo 'class="caption"' ' title="' htmlspecialchars($images->image_intro_caption) . '"'?>
            <?php endif; ?>
            src="<?php echo htmlspecialchars($images->image_introENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" alt="<?php echo htmlspecialchars($images->image_intro_altENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" itemprop="thumbnailUrl"/></a>
        <?php else : ?><img
            <?php if ($images->image_intro_caption) : ?>
                <?php echo 'class="caption"' ' title="' htmlspecialchars($images->image_intro_captionENT_COMPAT'UTF-8') . '"'?>
            <?php endif; ?>
            src="<?php echo htmlspecialchars($images->image_introENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" alt="<?php echo htmlspecialchars($images->image_intro_altENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" itemprop="thumbnailUrl"/>
        <?php endif; ?>
        </div>
    <?php endif; ?>
    Zamień to na:

    Kod PHP:
    <?php
    /**
     * @package     Joomla.Site
     * @subpackage  Layout
     *
     * @copyright   Copyright (C) 2005 - 2019 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
     * @license     GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
     */

    defined('JPATH_BASE') or die;
    $params $displayData->params;
    ?>
    <?php $images 
    json_decode($displayData->images); ?>
    <?php 
    if (!empty($images->image_intro)) : ?>
        <?php $imgfloat = empty($images->float_intro) ? $params->get('float_intro') : $images->float_intro?>
        <div class="pull-<?php echo htmlspecialchars($imgfloatENT_COMPAT'UTF-8'); ?> item-image">
    <img
            <?php if ($images->image_intro_caption) : ?>
                <?php echo 'class="caption"' ' title="' htmlspecialchars($images->image_intro_caption) . '"'?>
            <?php endif; ?>
            src="<?php echo htmlspecialchars($images->image_introENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" alt="<?php echo htmlspecialchars($images->image_intro_altENT_COMPAT'UTF-8'); ?>" itemprop="thumbnailUrl"/></a>
        </div>
    <?php endif; ?>
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #17
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ale to zrobiłem już i dalej nie działa

  9. #18
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 863
    Punkty
    205

    Domyślny

    Zatem nie jestem w stanie dalej pomóc "w ciemno". Muszę zobaczyć co zrobiłeś i jak to jest ustawione.
    Poprawnie wykonane zalecenie powinny zagwarantować obrazek wprowadzenia BEZ linka.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #19
    Przeglądacz
    Dołączył
    31-07-2010
    Wpisy
    65
    Punkty
    10

    Domyślny

    A co dokładnie potrzebujesz kod i linka do strony?

  11. #20
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 863
    Punkty
    205

    Domyślny

    Na początek link do strony.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Próbuję zrobić intro i znalazłem taki skrypt tylko nie przechodzi mi na intro php
    przez miałczek na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 18-03-2014, 08:36
  2. Intro przed strona główną
    przez arkkos na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 04-12-2011, 11:51
  3. intro text odnośnikiem do całego artykułu
    przez acetylen na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 04-12-2006, 23:35
  4. Flash jako intro
    przez Seba0010 na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 30-10-2006, 20:58
  5. jak usunac intro na stronach innych niz główna?
    przez mgap na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 25-10-2006, 07:29

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •