Wystąpił nieznany błąd Plik nie jest archiwum JPA?
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Wystąpił nieznany błąd Plik nie jest archiwum JPA?

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    229
    Punkty
    10

    Domyślny Wystąpił nieznany błąd Plik nie jest archiwum JPA?

    Witam,
    Mam problem jak w tytule w momencie kiedy chce przywrócić stronkę. Z tego co kojarzę plik ten był już używany i nie było problemu. Prawdopodobnie znajduje się w nim katalog z wczesniej robioną stroną, której nie mam na dysku. Jak się można spróbować do tego dostać? Sposób obojętny byle przejrzeć co tam dokładnie jest i ewentualnie wyciągnąć jakieś katalogi.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Do tego przydałby się Akeeba eXtract Wizzard ale już go wycofali.
    Chociaż wciąż jest dostępny tutaj: https://github.com/akeeba/nativexplatform/releases/

    Przetestuj archiwum tym programem lub przepakuj do zup.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    229
    Punkty
    10

    Domyślny

    Niestety jak klikam start wyskakuje "Akeeba.Unarchiver.InvalidArchiveExceptiona - This file does not seem to be JPA archive" Tylko czemu tak? A jak można przepakować do zip?

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    A zmień porostu rozszerzenie na zip i zobacz czy otworzysz.
    Jeśli to nie da rady... archiwum może być uszkodzone.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    229
    Punkty
    10

    Domyślny

    Niestety również błąd :/ Nie ma agresywniejszej formy na dostanie się do środka? Jeśli nie to cóż... będzie szkoda no ale

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Hmmm, w zasadzie to plik JPA to plik ZIP bez sprawdzenia CRC.
    A spróbuj konwersji do zip: https://zipi-tools.io/convert/jpa-to-zip
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    229
    Punkty
    10

    Domyślny

    Niestety z tego nie uda się skorzystać bo max plik to 250mb a mój ma ponad 1GB. Tak więc to również odpada.

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Ponoć można skorzystać jeszcze ze skryptu unJPA; https://github.com/au100/MiK/blob/ma...misc/unjpa.php

    Ostatecznie każdego dowolnego programu który rozpakowuje ZIPy bez sprawdzenia CRC (program musi pozwalać na ignorowanie błędów CRC).
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    229
    Punkty
    10

    Domyślny

    Znalazłem jakiś programik do naprawy uszkodzonego archiwum może to coś da. Jeśli chodzi o ten skrypt to jak to w ogóle użyć? Wrzuciłem to na serwer i nic jak próbuje wywoałać

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 732
    Punkty
    190

    Domyślny

    Poszukaj dokumentacji do niego, jest w sieci ;)
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Przeglądanie artykułów [500 - Wystąpił błąd]
    przez Assur92 na forum Serwery lokalnie - JAMP, movAMP i inne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 19-12-2010, 22:58
  2. 500 - wystąpił błąd
    przez rahzell na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 29-10-2009, 23:28
  3. Podczas tworzenia kopii zapasowej bazy danych wystąpiło kilka błędów
    przez m-a-s na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-06-2009, 18:44
  4. 500 - Wystąpił błąd
    przez Vesmir na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 30-03-2009, 15:39
  5. 500- wystąpił błąd podczas dodawania artykułu
    przez nikos na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 07-08-2008, 12:07

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •