Platnosc za edycje ogloszenia w dj-classifieds
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 17

Temat: Platnosc za edycje ogloszenia w dj-classifieds

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    11-09-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny Platnosc za edycje ogloszenia w dj-classifieds

    Witam,
    Mam zainstalowaną Joomle 3.9.11 oraz moduł dj-classifieds w serwisie ogłoszeń. Problem polega na tym, ze gdy jestesmy w edycji ogłoszenia, to po kliknieciu przycisku "zapisz " system przerzuca nas do panelu platnosci i trzeba drugi raz zaplacic za ogloszenie aby ponownie bylo opublikowane. Czy ktos wie jak zrobic aby edytowac ogłoszenia nie bez ponownej oplaty?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 745
    Punkty
    191

    Domyślny

    Niestety nie spotkałem się z takim problemem.
    Wiesz, najlepiej jest zwrócić się do pomocy technicznej. Pracują tam Polacy i świetne chłopaki.
    Jeśli skończyła Ci się subskrypcja - warto ją przedłużyć.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 745
    Punkty
    191

    Domyślny

    Przeglądałem swoją instalację i mi się rzuciło w oczy: w globalnych ustawieniach jest opcja "Odświeżenie przed (dni)" http://prntscr.com/p568aj
    Możliwe, że odświeżenie przed ta liczbą nie będzie nic kosztować ale już po naliczy jako tworzenie nowego ogłoszenia.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    11-09-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam,

    Bardzo dziękuję, sprawdzę to w mojej instalacji. Ale mam jeszcze drugi problem. Po dodaniu ogłoszenia otrzymalem na emaila w odstępach czasowych łącznie 15 emaili obtej samej tresci tj. Zmiana statusu Twojego ogloszenia. Nowy status "opublikowane". Jak ustawic aby przychodziła tylko jedna wiadomosc a nie piętnaście

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 745
    Punkty
    191

    Domyślny

    Wszystkie na ten sam mail? Może to mail admina i masz ustawione by admin dostawa maile?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    11-09-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wszystkie te wiadomosci przychodzą na adres e-mail wystawcy ogłoszenia. Na skrzynke admina przyszła tylko jedna wiadomosć informująca o dodaniu ogłoszenia i jest OK. Po dokonaniu przez klienta edycji ogłoszenia na skrzynkę klienta łącznie przyszło 17 wiadomosci o treści: Zmiana statusu Twojego ogloszenia. Nowy status "opublikowane"
    Jak to zrobić aby przychodziła tylko jedna wiadomość.

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 745
    Punkty
    191

    Domyślny

    Hmmm, powinna przyjść jedna, to oczywiste. W wolnej chwili sprawdzę to us siebie i dam znać.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    11-09-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Byłbym wdzięczny za pomoc bo od momentu zamieszczenia informacji na tym forum przyszły jeszcze dodatkowo 3 takie same e-maile a nikt nie edytował tego ogłoszenia.

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 745
    Punkty
    191

    Domyślny

    W konfiguracji widzę, że jest tylko jeden szablon maila wysyłany po edycji ogłoszenia... i jest to szablon wysyłany do admina.
    Czy czasem użytkownik edytujący nie jest jednocześnie adminem?
    Pokaż zrzut ekranu szablonu maila (w konfiguracji komponentu) który jest wysyłany.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    11-09-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Użytkownik edytujący i admin korzystają z tego samego komputera bo to ja testuję moją stronę ale do użytkownika i do admina są przypisane inne osobne e-maile.
    Przesyłam rzut z ekranu
    Załącznik 9692

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. JD Classifieds vs DJ Classifieds
    przez Albert Hoffmann na forum Różne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-04-2014, 07:30
  2. Platnosc karta bankomatowa w Virtuemart
    przez fagle na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 02-03-2010, 00:27
  3. edycje strony startowej ;)
    przez roberrt na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 13-11-2008, 00:01
  4. Znikająca grafika w artykule po ponownym wejści w edycje
    przez badziewiak na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 11-07-2008, 10:18
  5. W pełni polskie edycje
    przez livio na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 27-12-2005, 20:04

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •