[Rozwiązane] Problem z dziłaniem strony!!!??? POMOCY! - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 16 z 16

Temat: Problem z dziłaniem strony!!!??? POMOCY!

  1. #11
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-09-2019
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Domyślny

    Kopii zapasowej niestety nie mam, więc pozostaje ręcznie, ale pytanie brzmi jak? ;)

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    Przez PHPmyAdmina. Najlepiej jak byś sobie podejrzał jak taka tabela jest zbudowana tj. jakie ma kolumny, gdzie jest index etc.
    Możesz też:

    1. Zainstalować gdzieś "na boku" Joomlę.
    2. Zajrzeć do bazy.
    3. Wyeksportować tą konkretną tabelę
    4. Zaimportować ją w starej bazie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #13
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-09-2019
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dzięki za pomoc, chyba to trochę zbyt skomplikowane jak dla mnie

  5. #14
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie na PW, spróbuję pomóc...
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 811
    Punkty
    198

    Domyślny

    Problem był związany z usunięciem niemal wszystkich rekordów w bazie danych.
    W takich przypadkach zaleca się przywrócenie kopii bazy danych.
    Jeśli nie mamy kopii bazy danych (lub całej strony) można zapytać usługodawcy czy może pomóc.
    Jeśli i on nie ma kopii bazy danych... to już nic nie pomoże.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #16
    Debiutant
    Dołączył
    01-09-2019
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam, jesli nie posiadasz wiekszej wiedzy z SQL to lepiej bym nie ruszal tego na Twoim miejscu i znajdz kogos, kto to solidnie sprawdzi/poprawi (jesli sie da oczywiscie cos jeszcze zrobic).


    Czy Ty lub ktos robil cos ostatnio na Joomli lub na/w bazie danych? takze niewykluczone, ze przez zmiany u uslugodawcy na serwerze/lokalizacji twojej strona padla.


    Poza tym zacznij najpierw od backupu (tym bardziej, ze nie posiadasz wiekszej wiedzy z tego typu zagadnien):

    1. posiadasz jakakolwiek baze danych u siebie backup dysk/itp. (najlepiej im nowsza tym lepiej)?, i co ile masz na tym profilu w ovh robiony backup? (sprawdz specyfikacje tej uslugi/lub pisz do pomocy moze sie da ogarnac z czasu, gdy strona dzialala i posiadala )?

    2. od kiedy masz ten problem/ lub kiedy zauwazyles wysypana strone?

    Na teraz jesli dobrze sprawdziles to "Table '1597565-1.jom16_session' doesn't exis" = brak tej tabeli... i teraz nalezy ja prawidlowo dograc (z aktualnej oczywiscie wersji JOOMLI) pamietajac o zmiennej $prefix = "jos_";



    Pozdrawiam.

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Problem był związany z usunięciem niemal wszystkich rekordów w bazie danych.

    Teraz po F5 zobaczylem Twoj wpis... to problem byl jednak grubszy niz wygladal z bledu.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Nie wszędzie dziłają polskie znaki.
    przez Xamil na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-01-2008, 20:41
  2. napisalem prosty moduł i jeszcze nie dziła
    przez MarcelLee na forum Różne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 17-01-2008, 23:17
  3. Strona padła dziś nie wiadomo co się stało..
    przez lukasznnn na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 01-02-2007, 10:48
  4. Jak najlepiej stworzyć na stronie "Dziś jest..."
    przez sipio na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-01-2007, 10:38
  5. komponent imprezy z podziałem na dziś, jutro, wszystkie itp.
    przez xfm na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-12-2006, 01:39

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •