[Rozwiązane] Problem z dziłaniem strony!!!??? POMOCY!
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 16

Temat: Problem z dziłaniem strony!!!??? POMOCY!

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-09-2019
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Domyślny Problem z dziłaniem strony!!!??? POMOCY!

    Witam,

    od jakiegoś czasu gdy chcę wejść na stronę: www.gokkrasnosielc.pl wyskakuje mi taki komunikat:

    Table '1597565-1.jom16_session' doesn't exist SQL=INSERT INTO `jom16_session` (`session_id`, `client_id`, `time`) VALUES ('e2c6b56df61b9b997ccd8917137f4d22', 0, 1568623855)

    co z tym zrobić? Nie wprowadzałem, żadnych zmian. Wiem, że firma gdzie mam hosting robiła migrację, ale mówią, że to nie ich wina i że problem leży po mojej stronie.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 020
    Punkty
    218

    Domyślny

    Najwyraźniej problem w tabeli _session.
    Problem pojawia się kiedy baza ma ograniczoną wielkość (ustawioną na serwerze) i dane przepełniają ją zupełnie.
    Należy zatem sprawdzić bazę danych w panelu serwera - zwiększyć jej rozmiar lub wyczyścić a następnie użyć opcji naprawy.
    W przypadku wątpliwości należy skontaktować się z usługodawcą.

    Gdzie masz hosting?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-09-2019
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Domyślny

    Hosting mam na ovh, z tego co zauważyłem mam również dziwne nazwy wpisane w pluku configuration php , user oraz #db mam ten numer co jet na początku, dziwne hasło, tyle że nie pamiętam jak powinno być

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 020
    Punkty
    218

    Domyślny

    Fajnie fajnie... tylko sprawdź rozmiar bazy najpierw jedna rzecz na raz... jak u kosmonautów
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-09-2019
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ok, a gdzie dokładnie to sprawdzić? Może głupie pytanie, ale jestem nieco zielony w tych sprawach. Hosting mam na 100 GB i użyte mam 4, ale nie wiem jak sprawdzić baze danych

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 020
    Punkty
    218

    Domyślny

    W panelu serwera, poszukaj miejsca gdzie tworzysz i zarządzasz bazami danych.
    Edytuj ustawienia tej bazy z która masz problem.
    Zwróć uwagę czy jest tam jakieś ustawienie dotyczące rozmiaru bazy.
    Zwiększ je.
    Poszukaj też czy jest opcja naprawy bazy. Jeśli baza rozrosła się ponad limit to próby zapisania w niej danych mogły ja uszkodzić.
    Po tym zabiegach spróbuj wejść na stronę ponownie.

    https://docs.ovh.com/pl/hosting/zarz...-hostingu-www/
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-09-2019
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wchodząc do panelu w bazie danych mam napisane - brak usług

    - - - Updated - - -

    Ok mam, i mam jeszcze bardzo dużo miejsca

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 020
    Punkty
    218

    Domyślny

    Dobra, a sprawdź czy masz w bazie tabelę: jom16_session.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    16-09-2019
    Wpisy
    13
    Punkty
    2

    Domyślny

    Nie ma takiej tabeli

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 020
    Punkty
    218

    Domyślny

    Uuuuu, no to teraz jasne. Coś się stało z bazą danych skoro nie ma ważnej tabeli.
    Możesz spróbować odtworzyć ja ręcznie lub (jeśli masz0 z kopii zapasowej.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Nie wszędzie dziłają polskie znaki.
    przez Xamil na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-01-2008, 20:41
  2. napisalem prosty moduł i jeszcze nie dziła
    przez MarcelLee na forum Różne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 17-01-2008, 23:17
  3. Strona padła dziś nie wiadomo co się stało..
    przez lukasznnn na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 01-02-2007, 10:48
  4. Jak najlepiej stworzyć na stronie "Dziś jest..."
    przez sipio na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-01-2007, 10:38
  5. komponent imprezy z podziałem na dziś, jutro, wszystkie itp.
    przez xfm na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-12-2006, 01:39

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •