Kanał RSS - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 18 z 18

Temat: Kanał RSS

  1. #11
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-02-2016
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cześć

    Działa, ale zamiast kafelków z linkami do artykułów w takiej postaci: https://benchen.org.pl/pl/program/aktualny-program (trzy obok siebie)
    Pokazuje się teraz tak: https://benchen.org.pl/pl/ (pojedyncze duże kafelki)
    Powinny być trzy obok siebie.

    Magda

    - - - Updated - - -

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 872
    Punkty
    206

    Domyślny

    Aaaaa, zatem wygląda na to, że masz u siebie na stronie zmodyfikowany widok.

    Pod linkiem https://benchen.org.pl/pl/program/aktualny-program widać, że tam jest Bootstarp 4 gdy pod stroną główną Bootstrap 2 (domyślny dla Joomli).

    Ale skoro nie miałaś plików w ROOT/templates/<szablon>/html/layouts... to znaczy, że ta modyfikacja znajduje się w oryginalnym pliku ROOT/layouts! (co jest złą praktyką).

    Prześlij mi Twój plik ROOT/layouts/joomla/com_content/featured/default.php zamieszczę w nim poprawkę.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #13
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-02-2016
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny

    Nie mam folderu com_content w layouts
    Prawdę powiedziawszy, strona powstawała już dość dawno, ale na pewno nie edytowałam plików joomli.
    Popatrzę jeszcze, gdzie to mogłam ustawiać od strony zaplecza.

  5. #14
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 872
    Punkty
    206

    Domyślny

    Jeszcze raz. Plik:

    ROOT/components/com_content/views/featured/default.php
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-02-2016
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny

    Kod:
    <?php
    /**
     * @package     Joomla.Site
     * @subpackage  com_content
     *
     * @copyright   Copyright (C) 2005 - 2019 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
     * @license     GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
     */
    
    defined('_JEXEC') or die;
    
    JHtml::addIncludePath(JPATH_COMPONENT . '/helpers');
    
    JHtml::_('behavior.caption');
    
    // If the page class is defined, add to class as suffix.
    // It will be a separate class if the user starts it with a space
    ?>
    <div class="blog-featured<?php echo $this->pageclass_sfx; ?>" itemscope itemtype="https://schema.org/Blog">
    <?php if ($this->params->get('show_page_heading') != 0) : ?>
    <div class="page-header">
        <h1>
        <?php echo $this->escape($this->params->get('page_heading')); ?>
        </h1>
    </div>
    <?php endif; ?>
    <?php if ($this->params->get('page_subheading')) : ?>
        <h2> 
            <?php echo $this->escape($this->params->get('page_subheading')); ?>
        </h2>
    <?php endif; ?>
    <?php $leadingcount = 0; ?>
    <?php if (!empty($this->lead_items)) : ?>
    <div class="items-leading clearfix">
        <?php foreach ($this->lead_items as &$item) : ?>
            <div class="leading-<?php echo $leadingcount; ?><?php echo $item->state == 0 ? ' system-unpublished' : null; ?> clearfix"
                itemprop="blogPost" itemscope itemtype="https://schema.org/BlogPosting">
                <?php
                    $this->item = &$item;
                    echo $this->loadTemplate('item');
                ?>
            </div>
            <?php
                $leadingcount++;
            ?>
        <?php endforeach; ?>
    </div>
    <?php endif; ?>
    <?php
        $introcount = count($this->intro_items);
        $counter = 0;
    ?>
    <?php if (!empty($this->intro_items)) : ?>
        <?php foreach ($this->intro_items as $key => &$item) : ?>
    
            <?php
            $key = ($key - $leadingcount) + 1;
            $rowcount = (((int) $key - 1) % (int) $this->columns) + 1;
            $row = $counter / $this->columns;
    
            if ($rowcount === 1) : ?>
    
            <div class="items-row cols-<?php echo (int) $this->columns; ?> <?php echo 'row-' . $row; ?> row-fluid">
            <?php endif; ?>
                <div class="item column-<?php echo $rowcount; ?><?php echo $item->state == 0 ? ' system-unpublished' : null; ?> span<?php echo round(12 / $this->columns); ?>"
                    itemprop="blogPost" itemscope itemtype="https://schema.org/BlogPosting">
                <?php
                        $this->item = &$item;
                        echo $this->loadTemplate('item');
                ?>
                </div>
                <?php $counter++; ?>
    
                <?php if (($rowcount == $this->columns) or ($counter == $introcount)) : ?>
    
            </div>
            <?php endif; ?>
    
        <?php endforeach; ?>
    <?php endif; ?>
    
    <?php if (!empty($this->link_items)) : ?>
        <div class="items-more">
        <?php echo $this->loadTemplate('links'); ?>
        </div>
    <?php endif; ?>
    
    <?php if ($this->params->def('show_pagination', 2) == 1  || ($this->params->get('show_pagination') == 2 && $this->pagination->pagesTotal > 1)) : ?>
        <div class="pagination">
    
            <?php if ($this->params->def('show_pagination_results', 1)) : ?>
                <p class="counter pull-right">
                    <?php echo $this->pagination->getPagesCounter(); ?>
                </p>
            <?php endif; ?>
                    <?php echo $this->pagination->getPagesLinks(); ?>
        </div>
    <?php endif; ?>
    
    </div>

  7. #16
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 872
    Punkty
    206

    Domyślny

    Plik wygląda na nienaruszony.
    Dobra, usuń te moje pliki, niech strona wróci do poprzedniego stanu. Daj mi znać.
    Zobaczę jak wygląda poprawna struktura.
    Mam już pewien wniosek ale poczekam jeszcze na te kroki.

    Nie poddawaj się Każda nawet najdalsza droga zaczyna się od pierwszego kroku ;)
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #17
    Nowicjusz
    Dołączył
    03-02-2016
    Wpisy
    21
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak też zrobiłam
    Dzięki za Twój czas.
    Pozdro
    Magda

  9. #18
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 872
    Punkty
    206

    Domyślny

    Dobra no to wychodzi na to, że używasz już jakiegoś zmodyfikowanego widoku: http://prntscr.com/pb75v7
    W użyciu są klasy dla Bootstrap 4.

    Co oznacza:

    1. Albo masz plik ROOT/templates/benchen/html/com_content/featured/default.php

    2. Albo plik jest zmodyfikowany w rdzeniu ROOT/components/com_content/view/tmpl/featured/default.php

    Jeśli A to:

    Pokaż zawartość pliku

    Jeśli B to:

    Już pokazałaś wyżej, że nie jest zmodyfikowany.

    Zatem pytanie gdzie jest zrobiona modyfikacja widoku dla featured bo właśnie w tym pliku należy dodać mój kod.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-11-2010, 17:50
  2. Własny kanał RSS
    przez szuman na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 30-08-2010, 10:13
  3. RSS - jak pokazać treść konkretnego kanału
    przez grzegorz.nowak na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 02-09-2006, 09:41
  4. Syndicate nie generuje poprawnie kanałów rss
    przez vendro na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 29-08-2006, 01:19
  5. Kanał Rss na stronie głównej - jak?
    przez bartlo na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 08-07-2006, 23:59

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •