[Rozwiązane] Problem z ustawieniem Menue
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Problem z ustawieniem Menue

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    29-10-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Problem z ustawieniem Menue

    Drodzy prośba o pomoc.

    Wiem, że to wcześniej działało ale nie mam pojęcia jak wrócić do tego ustawienia.
    Jak klikam na pozycje menue o nazwie "Zapraszamy" to zawartość tego menue pokazuje się pod inna pozycją (widoczne na screanie czyli "Oferty specjalne) Z ciekawostek to jak najadę na tą pozycję o nazwie "oferty specjalne" to również pokazuje się rozwijana lista ale już prawidłowa.
    Pytanie brzmi jak prawidłowo to ustawić ?



    Wersja Joomla! Joomla! 3.9.8 Stable
    Attached Images Attached Images

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 878
    Punkty
    207

    Domyślny

    To może nie być wina systemu tylko szablonu.
    Podaj link do tego cuda ;)
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    29-10-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Link to http://www.niebieskiemigdaly-okuninka.pl/
    A co do Aliasów to powiedzcie Jak powinno być prawidłowo
    1 Jakim typem w pozycji powinna być ta nazwa w Menue "Zapraszamy" a jakimi typami te podrzędne "strony/artykuły" ?
    Załącznik 9711

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 878
    Punkty
    207

    Domyślny

    Aliasy nie maja w tym przypadku nic wspólnego z problemem.

    Problemem jest CSS jak przypuszczałem.

    W pliku: ROOT/templates/jd_newyork/css/template.css linia 872 zmień z

    Kod:
    .sp-megamenu-parent .sp-dropdown.sp-dropdown-main.sp-menu-full {
        left: auto;
        right: 0;
    }
    na:

    Kod:
    .sp-megamenu-parent .sp-dropdown.sp-dropdown-main.sp-menu-full {
        left: 0;
        right: 0;
    }
    Wynik:

    http://prntscr.com/pq1zxd
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    29-10-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    DZIAŁA ! siristru Szacun !
    Nie doszedł bym do tego błędu a z 2 godziny bawiłem się z ty menue i artykułami.
    W ramach podziękowania jak byś potrzebował zabawki "lepsze" dla dziecka to po hurtowej cenie u mnie masz na 4happy.pl tylko powołaj się ten temat.

    Pozdrawiam i wielkie dzięki za pomoc !

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 878
    Punkty
    207

    Domyślny

    Bardzo mi miło Chętnie skorzystam w najbliższej przyszłości.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Problem z ustawieniem szerokosci podstron
    przez burnhotrythmsoul na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 28-04-2009, 22:22
  2. problem z ustawieniem jezyka polskiego w joomla 1-11+Admin-pl.zip
    przez gringoo na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-06-2007, 18:21
  3. Problem z ustawieniem serwis tymczasowo niedostępny
    przez sylwekb na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 11-04-2007, 10:18
  4. Problem w ustawieniem menu...
    przez wooojek na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 07-11-2006, 12:06
  5. Problem z ustawieniem menu - prosze o pomoc
    przez pawulon na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 21-05-2006, 19:02

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •