[Rozwiązane] Ciągle wyświetlający się pomimo kliknięcia w artykuł moduł Roksprocket
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Ciągle wyświetlający się pomimo kliknięcia w artykuł moduł Roksprocket

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    16-02-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny Ciągle wyświetlający się pomimo kliknięcia w artykuł moduł Roksprocket

    Prośba o pomoc w znalezieniu rozwiązania problemu z modułem, który jest przypisany do konkretnej pozycji menu. Moduł zawiera w sobie kilka artykułów. Po kliknięciu w którykolwiek artykuł następuje wyświetlenie artykułu, ale jednocześnie moduł nie znika. Byłbym wdzięczny za jakąś podpowiedź. Chodzi dokładnie o tą stronę proofshoes.pl/szewc/usługi Na razie radzę sobie w ten sposób, że moduł umieszczam na pozycji poniżej wyświetlania treści.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    320
    Punkty
    37

    Domyślny

    moduł ma opcje przypisania do pozycji menu, więc trzeba odznaczyć pozycję na której jest wyświetlany

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    16-02-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Nie wiem czy ja może źle opisałem problem, czy może zostałem źle zrozumiany.
    Moduł został przypisany w swoich opcjach do konkretnej pozycji menu, bo inaczej by się tam nie wyświetlał. Jeżeli to odznaczę, to po prostu nie będzie go, a wraz z nim artykułów, które są dzięki niemu wyświetlane.

    Wyświetlanie modułu w danej pozycji menu zostało przypisane bezpośrednio z poziomu modułu w jego opcjach, a nie w Menu, gdzie można ustalić co ma się wyświetlać w miejscu przeznaczonym na treść - został przypisany artykuł o treści "
    Poznaj usługi świadczone w naszym serwisie."
    Poniżej tego tekstu znajduje się moduł z artykułami, powinno być tak, że jeśli kliknę na dany artykuł to ulegnie on wyświetleniu (i tak się dzieje - artykuł wyświetlany jest w miejscu wcześniejszego tekstu "Poznaj usługi świadczone w naszym serwisie", ale sam moduł już nie powinien być wyświetlany poniżej z innymi artykułami a wyświetla się.


  5. #4
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    320
    Punkty
    37

    Domyślny

    Na pierwszym etapie masz przycisk MORE, a link proofshoes.pl/szewc/uslugi/ po kliknięciu MORE proofshoes.pl/szewc/uslugi/8-rodzaj/ , więc przenosi Artykuł do rozszerzonej treści prawidłowo.
    Nie widzę co masz przypisane do pozycji menu, ale powinieneś operowa pojedynczymi artykułami i korzystać z 'Joomla Content Filter Rules' oraz 'Default Article Link'. Ostatecznie możesz wykorzystać menu ukryte (nieprzypisane do żadnej pozycji) do którego przypisane są te artykuły i linkiem more wywoływać te artykuły.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    16-02-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Problem rozwiązany.

    Nie należy przypisywać modułu do żadnej pozycji. Żeby się wyświetlał w danej pozycji Menu, należy utworzyć artykuł do tej pozycji i wstawić krótki kod Shortcode z modułu.

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 878
    Punkty
    207

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez mojkolejnyraz Zobacz wiadomość
    Nie należy przypisywać modułu do żadnej pozycji. Żeby się wyświetlał w danej pozycji Menu, należy utworzyć artykuł do tej pozycji i wstawić krótki kod Shortcode z modułu.
    <facepalm> No nie

    Moduł przypisujesz do danej pozycji menu a konkretnie do określonego menu item ID.
    Twój problem polega na tym, ze strona na której widoczny jest moduł i artykuły które są wyświetlane w tym module MAJĄ TAKI SAM MENU ITEM ID.

    Zatem ALBO artykuły będą miały inny menu item ID (czyli gdzieś pojawia się pod inna pozycją w menu) ALBO zastosujesz ten świetny komponent:

    https://www.regularlabs.com/extensio...dmodulemanager

    Pozwala on lepiej kontrolować wyświetlanie modułów. Można go ustawic by był wyświetlany dla konkretnej pozycji menu (Menu item ID) ale nie na stronach z treścią artykułu (tylko np. na liście lub blogu).

    Twoja "metoda" to wyważanie otwartych drzwi wynikające z niezrozumienia mechanizmów jakie rządzą Joomla Nie przejmuj się, są one dość złożone ale zawsze się można czegoś nowego nauczyć.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    16-02-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    W sumie Joomlą zajmuję się od około 8 lat, więc trochę już wiem co nie co ;) Przyznam szczerze, że przy tym module zgłupiałem trochę i swoim wpisem znowu dałeś mi małą zagwózdkę będę pewnie dalej kombinował, chociaż rozwiązanie, które opisałem jest w moim przypadku jeszcze lepsze, bo pozwala implementować moduły wewnątrz artykułów, czyli coś na podobnej zasadzie jak j2store.

    ps. analizuję Twoje sugestie i ok, może być sytuacja że ID są identyczne, ale co w sytuacji, gdy moduł jest przypisany do strony głównej na konkretnej pozycji, wtedy nie ma konfliktu, a wyświetlało się identycznie jak w innej pozycji menu gdzie mógł nastąpić konflikt ID.

    ps.2. moja metoda to de facto zastosowanie się do wskazówek z modułu, zrzut ekranu poniżej.
    Attached Images Attached Images

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 878
    Punkty
    207

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez mojkolejnyraz Zobacz wiadomość
    które opisałem jest w moim przypadku jeszcze lepsze, bo pozwala implementować moduły wewnątrz artykułów, czyli coś na podobnej zasadzie jak j2store
    To jest stara metoda osadzania modułu w treści artykuły https://www.joomlashack.com/blog/joo...on-loadmodule/

    Cytat Wysłane przez mojkolejnyraz Zobacz wiadomość
    ps. analizuję Twoje sugestie i ok, może być sytuacja że ID są identyczne, ale co w sytuacji, gdy moduł jest przypisany do strony głównej na konkretnej pozycji, wtedy nie ma konfliktu, a wyświetlało się identycznie jak w innej pozycji menu gdzie mógł nastąpić konflikt ID.
    Nie ma czegoś takiego jak konflikt menu item ID. Menu item ID może być tylko unikatowe bo jest nadawane niezależnie od użytkownika. Co się może zdarzyć to np. dziedziczenie ID. Dzieje się to najczęściej w sytuacji gdy pod konkretnym menu item ID wyświetlana jest lista artykułów (lista lub blog) wtedy każdy z tych artykułów odziedziczy menu item ID od pozycji menu. I tak samo się dzieje w przypadku strony głównej gdzie np. masz artykuły wyróżnione ale które nie posiadają własnego menu item ID wynikającego z podpięcia do jakiejś pozycji menu ich kategorii lub ich samych.

    Więc nie ma mowy o konflikcie tylko tak po prostu działa dziedziczenie menu item ID w Joomla ;)

    Wypróbuj komponent który Ci podesłałem, na prawdę ułatwia życie ;)
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    16-02-2013
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    moja metoda to de facto zastosowanie się do wskazówek z modułu
    Attached Images Attached Images

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 878
    Punkty
    207

    Domyślny

    Nom... chociaż to dublowanie funkcjonalności Joomla
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 05-03-2017, 21:38
  2. Moduł się ciągle wyświetla mimo że nie powinien.
    przez rkonik na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 07-04-2011, 09:20
  3. Rozwijane menu ciągle się chowa.
    przez michael1msc na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 31-12-2010, 15:36
  4. Data stworzenia artykułu / ciągle pokazuje teraźniejszy czas
    przez Hamster21 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 25-11-2010, 18:23
  5. Błagam o konkretną pomoc!Ciągle są błędy przy wyświetlaniu strony!
    przez marekbroclawik na forum Problemy z przeglądarką Internet Explorer
    Odpowiedzi: 16
    Ostatni post/autor: 03-02-2009, 00:05

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •