[Rozwiązane] Problem z JCE po aktualizacji 3.9.13
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Problem z JCE po aktualizacji 3.9.13

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    85
    Punkty
    2

    Domyślny Problem z JCE po aktualizacji 3.9.13

    Witam,
    mam Joomlę w wersji 3.9.13 i JCE 2.8.0. Problem polega na tym że po aktualizacji zniknęła Polska wersja - jest tylko eng.
    1) Czy da się wgrać spolszczenie i czy objęłoby niżej wymienione elementy - np. Image Manager
    Jeżeli nie, to czy gdzieś w internecie znajdę starą wersję JCE które będzie zawierało PL wersję językową
    ps, stroną zarządza starsza osoba która nie zna języka, dlatego pl jest szalenie istotna.

    Przewertowany net i nic nie znaleziono - poza najnowszymi wersjami JCE, które of course - nie posiadają spolszczenia... <ręceopadają>
    help.

    76901510_933249440401806_8812784527840641024_n.jpg 77143671_490117648265701_7111528199275675648_n.jpg

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    85
    Punkty
    2

    Domyślny

    Mogę przetłumaczyć własnoręcznie - tylko gdzie szukać na serwerze plików językowych???

  4. #3
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 461
    Punkty
    556

    Domyślny

    Są dwa foldery o nazwie Language: w głównym katalogu i katalogu administrator i tam trzeba szukać plików językowych JCE

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 130
    Punkty
    223

    Domyślny

    Dołącz do ekipy tłumaczącej JCE Editor https://crowdin.com/project/jceeditor/pl#
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    85
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ja sobie przetłumaczę pliki sama, jeżeli tłumaczenia nie ma.
    Tylko które pliki są odpowiedzialne za napisy w zdjęciach które zamieściłam.

    - - - Updated - - -

    Dołączyłam, tylko trzeba czekać na zatwierdzenie.

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    85
    Punkty
    2

    Domyślny

    Chyba że ktoś ma inny pomysł jak to rozwiązać. Stara wersja JCE miała PL calutkie menu

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 130
    Punkty
    223

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez blablabla Zobacz wiadomość
    Tylko które pliki są odpowiedzialne za napisy w zdjęciach które zamieściłam.
    Żadne Ten tekst jest atrybutem obrazka np: alt albo title. Sprawdź w kodzie artykułu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 130
    Punkty
    223

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez blablabla Zobacz wiadomość
    Chyba że ktoś ma inny pomysł jak to rozwiązać. Stara wersja JCE miała PL calutkie menu
    Po plik z tłumaczeniem był dostępny w projekcie Transifex. W międzyczasie zmieniono projekt na crowd.in.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    04-09-2014
    Wpisy
    85
    Punkty
    2

    Domyślny

    siristru do mnie musisz jak do blondynki. Kawa na ławę.
    Gdzie jest kod artykułu?

    "Po plik z tłumaczeniem był dostępny w projekcie Transifex. W międzyczasie zmieniono projekt na crowd.in"
    Ale teoretycznie można jeszcze wgrać do nowej wersji stary Edytor JCE? Czy nie bardzo? O ile go gdzieś jeszcze znajdę bo plik z pl tłumaczeniem mam...

    - - - Updated - - -

    Na pewno chcę przetłumaczyć "Link" w pierwszej kolejności.

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 130
    Punkty
    223

    Domyślny

    Kod artykułu możesz zobaczyć w momencie kiedy edytujesz artykuł na zapleczu. Przełączasz widok na kod html (taka ikonka wyłączania w prawym górnym rogu, nad panelem JCE).

    Cytat Wysłane przez blablabla Zobacz wiadomość
    Ale teoretycznie można jeszcze wgrać do nowej wersji stary Edytor JCE? Czy nie bardzo? O ile go gdzieś jeszcze znajdę bo plik z pl tłumaczeniem mam...
    Oczywiście, że można, wystarczy znaleźć starszy plik z tłumaczeniem i wrzucić do katalogu z językiem. Mogę poszukać u siebie jeśli chcesz a potem napisać instrukcję zrobić z tymi plikami.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. JCE edytor - po aktualizacji nie wyświetla flash playera
    przez beRRo na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 23-07-2014, 11:34
  2. JCE - czy ktoś coś wie o nowych dziurach w JCE?
    przez Gall Anonim na forum Bezpieczeństwo
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-09-2013, 17:26
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-06-2010, 21:53
  4. problem z JCE czy z Firefoxem? - wklejanie artykułów z Worda do JCE w Firefoxie
    przez Cris07 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 28-07-2009, 18:38
  5. Problem z instalacją pluginu filemanagera do JCE 1,1 bot JCE 1,8
    przez sylwekb na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 11-01-2008, 19:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •