[Rozwiązane] Aktualizacja Joomla z 3.3.3 do 3.6.5
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Aktualizacja Joomla z 3.3.3 do 3.6.5

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Joomla! 3.3 Aktualizacja Joomla z 3.3.3 do 3.6.5

    Witam,
    przejąłem ostatnio stronę która nie była aktualizowana od wieków, stoi na Joomla 3.3.3 Stable.

    Poniżej dane środowiska z joomla:

    System operacyjny Linux 57659.v.tld.pl 4.4.189.core2.40 #2 SMP Wed Aug 14 07:32:45 CEST 2019 x86_64
    Wersja bazy danych 5.7.21-20-log
    Porządek znaków w MySQL utf8_general_ci
    Wersja PHP 5.6.36
    Serwer WWW Apache
    PHP działa na apache2handler
    Wersja Joomla! Joomla! 3.3.3 Stable [ Ember ] 25-July-2014 13:00 GMT
    Wersja platformy Joomla! Joomla Platform 13.1.0 Stable [ Curiosity ] 24-Apr-2013 00:00 GMT
    Klient użytkownika Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:68.0) Gecko/20100101 Firefox/68.0

    Podczas aktualizacji w otrzymuje biały ekran na administratorze, potem juz nic ie mozna zrobić jedynie odtworzenie z kopii.

    W logu mam nastepujace komunikaty:
    2019-11-28T08:26:36+00:00 INFO update Aktualizacja rozpoczęta przed użytkownika xyz (850). Starsza wersja to 3.3.3.
    2019-11-28T08:26:37+00:00 INFO update Pobieranie paczki aktualizacyjnej z .
    2019-11-28T08:28:04+00:00 INFO update Plik Joomla_3.6.5-Stable-Update_Package.zip pomyślnie usunięty.
    2019-11-28T08:31:45+00:00 INFO update Rozpoczynanie instalacji nowej wersji.

    Macie może jakiś pomysł?

    - - - Updated - - -

    Właczyłem raportowanie bładów na max:

    Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.internal_encoding is deprecated in /public_html/www/libraries/joomla/string/string.php on line 27

    Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.input_encoding is deprecated in /public_html/www/libraries/joomla/string/string.php on line 28

    Deprecated: iconv_set_encoding(): Use of iconv.output_encoding is deprecated in /public_html/www/libraries/joomla/string/string.php on line 29



    zmieniono z tego:
    if (function_exists('iconv'))
    {
    // These are settings that can be set inside code
    iconv_set_encoding("internal_encoding", "UTF-8");
    iconv_set_encoding("input_encoding", "UTF-8");
    iconv_set_encoding("output_encoding", "UTF-8");
    }
    na to:
    if (function_exists('iconv') && PHP_VERSION_ID < 50600)
    {
    // These are settings that can be set inside code
    iconv_set_encoding("internal_encoding", "UTF-8");
    iconv_set_encoding("input_encoding", "UTF-8");
    iconv_set_encoding("output_encoding", "UTF-8");
    }
    elseif (PHP_VERSION_ID >= 50600)
    {
    ini_set("default_charset", "UTF-8");
    }

    skorzystałem z rozwiazania:
    https://www.templatemonster.com/help...ing-error.html

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    No tak ale błąd o którym wspominasz nie powinien wywalać WSOD (czyli białego ekranu). Robi to coś innego.

    1. Jak aktualizujesz stronę?
    2. Czy aktualizujesz również wszelkie rozszerzenia?
    3. Czy próbowałeś na domyślnym szablonie Joomla np. Protostar? Bo powodem błędu może być również twój szablon.

    A jak masz biały ekran i włączone wyświetlanie błędów to pojawia się tylko informacja o deprecated?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    No tak ale błąd o którym wspominasz nie powinien wywalać WSOD (czyli białego ekranu). Robi to coś innego.

    1. Jak aktualizujesz stronę?
    2. Czy aktualizujesz również wszelkie rozszerzenia?
    3. Czy próbowałeś na domyślnym szablonie Joomla np. Protostar? Bo powodem błędu może być również twój szablon.

    A jak masz biały ekran i włączone wyświetlanie błędów to pojawia się tylko informacja o deprecated?

    1. Tak aktualizując stronę aktualizuje również rozszerzenia.
    2. Ta strona posiada szablon Protostar w aktualizacji ale od panelu administracyjnego go brak.


    Mam pytania czy ręcznie mogę pograć szablon i w jakich tabelach należy go włączyć?

    Już sam sobie odpowiedziałem:

    Rozszerzenia → Instalacje → Wykrywanie

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    Czy w Protostar błąd pojawia się również?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Po aktualizacji do wersji 3.6.5 i zmianie szablonu działa strona.
    Ale zaplecze po wylogowaniu już przestaje działać(biały ekran).
    Bez wylogowania próbowałem podnieść z wersji 3.6.5 do wersji 3.9.13 która jest sugerowana przez joomle ale niestety stoi i nic się nie dzieje. W logu brak informacji czy coś jest nie tak.
    Dodam jeszcze, że testowałem to na rożnych wersjach PHP od 5.6, 7.0, 7.2

    2019-11-29T09:55:12+00:00 INFO 111.111.111.111 update Aktualizacja rozpoczęta przed użytkownika xyz (839). Starsza wersja to 3.6.5.
    2019-11-29T09:55:15+00:00 INFO 111.111.111.111 update Plik Joomla_3.9.13-Stable-Update_Package.zip pomyślnie usunięty.
    2019-11-29T09:57:23+00:00 INFO 111.111.111.111 update Rozpoczynanie instalacji nowej wersji.



    Załącznik 9728

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    Biały ekran... a raportowanie błędów w Joomli masz włączone?

    https://www.joomlashack.com/blog/joo...ng-to-maximum/
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tak , włączyłem jeszcze przed podniesieniem i mam włączone na maximum nie zmieniałem tego podczas aktualizacji.
    Dobra odtwarzam bazę i kopię strony.
    Teraz będę się przyglądał na logi apache.

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    I mimo ustawień na maximum pojawia się biały ekran bez informacji?? dziwne... prawdopodobnie jakiś dodatek krzaczy...
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    cat configuration.php |grep error_reporting
    public $error_reporting = 'maximum';

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    Hmmm... może by wyłączyć wszystkie wtyczki, moduły i komponenty (te doinstalowane) na czas aktualizacji? A potem jeden po drugim włączać?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Aktualizacja joomla 2.5.22 do joomla 3.3.1 Fatal error
    przez wojtasm91 na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 15-07-2014, 17:55
  2. Aktualizacja szablonu z Joomla 1.5 na Joomla 1.7
    przez 007_001 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 06-01-2012, 22:04
  3. Aktualizacja szablonu Joomla! 1.5 do Joomla! 1.6
    przez pawelSafiStudio na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 02-02-2011, 14:51
  4. Joomla 1.015 PE aktualizacja do Joomla 1.5
    przez Franciszek69 na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 12-10-2009, 15:19

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •