Dodatkowe parametry dla podstawowych modułów
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Dodatkowe parametry dla podstawowych modułów

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Dodatkowe parametry dla podstawowych modułów

    Siemka.
    Chciałbym dodać własne pola do standardowych modułów - nie chcę edytować plików konfiguracyjnych i tam dodawać pola, więc napisałem plugin który przy edycji modułu pobiera jego nazwę i względem tej nazwy dodatkowo ładuje plik z forms/dodatkowe_pole.xml.
    Wygląda to praktycznie tak jak w tym artykule - https://docs.joomla.org/Adding_custo...using_a_plugin

    Pola się wczytują przy edycji modułu ale gdy próbuje zapisać - wszystko się resetuje :/
    Jest w stanie ktoś pomóc ?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    Poczekaj, a co właściwie chcesz dodać? Jakie pole? Jakie mają być w nim wartości?
    Ogólnie opisz jaka jest potrzeba. Co chcesz osiągnąć?

    Wtyczka o której piszesz dotyczy komponentu, nie modułu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Przykład:
    Gdy tworzysz/otwierasz moduł Własny(mod_custom) chcę dodać pluginem pole tekstowe o nazwie abc ( do tego momentu wszystko jest git) pole się wczytuje ale przy próbie zapisu te dane się nie zapisują.
    Mój plug-in działa na onContentPrepareForm i sprawdza czy jest to mod-custom

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    Podeślij mi tę wtyczkę, zobaczę co tam nie bangla.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    Wiesz co, na Joomla 3.9.13 ta metoda nie działa. Ta natomiast jak najbardziej: https://joomla.stackexchange.com/que...e-a-joomla-xml
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Czyli co, jeśli chcę dodać swoje dodatkowe pola do mod_custom to mam zrobić kopię modułu pod nazwą np. mod_mycustom zmieniając wszystkie wystąpienia nazwy modułu i wtedy do pliku .xml dopisać je na stałe? spoko, rozumiem że będę mógł wtedy robić aktualizację systemu ale jeśli chciałbym do każdego modułu dodać swoje pola, to muszę przerobić wszystkie moduły pod swoje nazwy i tylko z nich korzystać.. a co z dodawaniem parametrów do modułów z internetu? czy po aktualizacji będę musiał znowu przerabiać cały moduł?

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez gielet Zobacz wiadomość
    Czyli co, jeśli chcę dodać swoje dodatkowe pola do mod_custom to mam zrobić kopię modułu pod nazwą np. mod_mycustom zmieniając wszystkie wystąpienia nazwy modułu i wtedy do pliku .xml dopisać je na stałe?
    Tak.

    Cytat Wysłane przez gielet Zobacz wiadomość
    a co z dodawaniem parametrów do modułów z internetu?
    Nie rozumiem pytania. Co masz na myśli pisząc "moduł z Internetu"??

    Wiesz, zajmuję się Joomla od ponad 10 lat. Zgadnij ile razy zaistniała potrzeba by dodać własne pole do modułu? 1 A Ty piszesz o jakimś wielokrotnym dodawaniu pola do wielu modułów. Tym bardziej pola do modułu typu custom który sam w sobie jest takim polem

    Wyjaśnij proszę co chcesz osiągnąć z tymi polami bo nie do końca rozumiem potrzebę. We wtyczce którą mi wysłałeś było pole do wyboru koloru (?)
    Jeśli potrzebowałem jakiegoś nietypowego rozwiązania to albo nadpisywałem widok modułu szablonem albo pisałem własny.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Parametry z modułu w helperze modułu
    przez KID na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 12-07-2016, 08:24
  2. Jak wstawić 3 dodatkowe pozycje dla modułów w jednym rzędzie
    przez pawlikp100 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 28-03-2016, 16:27
  3. Brak działających parametrów podstawowych w menu
    przez Pawełek na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 24-08-2009, 21:12
  4. Problem z wczytaniem danych podstawowych (instalacja)
    przez mardag na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-01-2009, 23:05
  5. Edycja podstawowych Komponentów ?
    przez nashi.net na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 19-09-2006, 10:12

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •