Jedna fotka ma wiele linków, przekierowań
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Jedna fotka ma wiele linków, przekierowań

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Rozwiązano Jedna fotka ma wiele linków, przekierowań

    Witam. Jak można zrobić aby jedna fotka miała wiele przekierowań URL. Dla przykładu podam stronkę, na której widać mapkę Londynu. Tutaj akurat każdy post code ma swój link. Mnie interesuje, aby każdy kolor miał swój inny odnośnik.
    To przykładowa strona:

    https://www.doogal.co.uk/london_postcodes.php

    Mam najnowszą Joomlę.
    Bardzo proszę o wskazówki. Dziękuję.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    To jest JEDEN obrazek a na niego nałożona jest mapa z koordynatami poly:

    Kod:
    <map name="London_postcode_map" id="London_postcode_map">
    <area shape="poly" alt="E1: Mile End, Stepney, Whitechapel" coords="337,284,360,293,386,282,391,293,384,318,366,336,341,327,347,317,338,311" href="UKPostcodes.php?Search=E1" title="E1: Mile End, Stepney, Whitechapel">
    etc.
    Ważne by to było wykonane w technice responsywnej. O, tutaj proszę generator https://image-map.weebly.com/
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dzięki, a masz może jakiś link do strony, co o tym pisze, jak to się robi. Szukałem, ale coś ciężko mi znaleźć coś podobnego w temacie.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    A przeczytałeś CAŁY mój poprzedni post?

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Ważne by to było wykonane w technice responsywnej. O, tutaj proszę generator https://image-map.weebly.com/
    Na końcu drugiego zdania. To nie jest aby link do strony gdzie można taka mapę stworzyć? I tam na stronie jest taki napis "Instructions"... nawet brzmi znajomo
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dzięki. Próbuję dojść do tego i Zrobić na tej mapce co wskazałem w linku parę przekierowań, a dokładnie do każdego koloru inne.
    Problem póki co widzę w tym jak zaznaczyć całe pole np. czerwone. W GIMP-ie jest taka opcja zaznacz według koloru a tu z tego co na początku spostrzegłem to trzeba samemu kółeczka tworzyć i wielokąty. .., ale póki co narazie nic nie rozszyfrowałem z tego i jak do tego podejdę to napiszę i poproszę o wskazówki.
    Jak wiesz, jak zaznaczyć samo pole np. czerwone to poprosze o wskazówkę.
    Dzięki

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Darek Czarny Zobacz wiadomość
    Jak wiesz, jak zaznaczyć samo pole np. czerwone to poprosze o wskazówkę.
    Wiem, dokładnie tak:

    Cytat Wysłane przez Darek Czarny Zobacz wiadomość
    trzeba samemu kółeczka tworzyć i wielokąty
    To nie jest program graficzny i samo koloru nie zaznaczy. To ty musisz zrobić mapę stawiając punkty. Nie spodziewaj się innego sposobu
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Te punktowe zaznaczanie jest w miaré OK. Teraz mam problem jak zapisac to foto i jak je potem wstawic na strone. Jakos wolno mi to idzie. Jak zapisze na tym edytorze jest odnosnik i przekierowuje na dana strone URL, ale jak to przeniesc na serwer?

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    1 930
    Punkty
    211

    Domyślny

    W instrukcji jest wyjaśniony każdy przycisk

    Jak skończysz to klikasz "to HTML", kopiujesz kod na swoja stronę, wrzucasz obrazek na serwer (poprawiasz jego lokalizację w kodzie HTML).
    By to działało dobrze musisz mieć również jQuery na swojej stronie.
    Generuje się link do pliku jQuery w kodzie ale musisz wiedzieć czy masz już to na swojej stronie, wtedy wywalasz link do js a zostawiasz tylko script.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Błąd - Zbyt wiele przekierowań
    przez Bla_ZeY na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 16-11-2017, 11:41
  2. Strona internetowa pod adresem spowodowała zbyt wiele przekierowań
    przez kujawa6 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 09-02-2012, 20:53
  3. Kunena 1.6.3 - Problem z kategoriami zbyt wiele przekierowań, forum nie działa.
    przez zaxxx na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 23-02-2011, 01:50
  4. wiele domen + wiele baz + jedna joomla, mozliwe?
    przez mudol na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 19-04-2010, 11:19
  5. Sonda nie jedna lecz wiele
    przez zyraf na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 23-10-2007, 16:00

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •