Edycja szablonu triplex2
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Edycja szablonu triplex2

Hybrid View

Poprzednia wiadomość Poprzednia wiadomość   Następna wiadomość Następna wiadomość
  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-01-2020
    Wpisy
    36
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5 Edycja szablonu

    Witam, bardzo słabo się orientuję w języku programowania, ale szukam w plikach *.css jak również *.php możliwości zmiany wysokości "headerwrap".
    Klikając prawym przyciskiem myszki "zbadaj" - znalazłem która to jest linijka w index.php, a w "properties" widzę wartości które definiują wysokość i szerokość
    "headerwrap". Natomiast nie mogę znaleźć odpowiedniego (fizycznie)pliku na komputerze w którym była by możliwość zdefiniowania od nowa wartości dla wysokości i szerokości tego elementu szablonu.
    Dołączam print screen ekranu.
    Zrzut ekranu (4)_LI.jpg
    Czy orientuje się ktoś w jakim pliku będzie zapisana ta informacja, oraz możliwość ingerencji w wygląd szablonu?


  2. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 304
    Punkty
    240

    Domyślny

    Podaj URL strony bo z zrzutu ekranu niewiele wynika
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  3. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-01-2020
    Wpisy
    36
    Punkty
    2

    Domyślny

    Z miłą chęcią Siristru, ale na razie tworzę stronkę na lokalnym "wirtualnym" serwerze i nie mam takiej możliwości.

  4. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 304
    Punkty
    240

    Domyślny

    Hmmm, no to będzie trudno. A pokaż co jest pod zakładką styles?
    Czy to jest ten szablon: https://a4joomla.com/a4joomla-triple...-settings.html

    W wersji pro headre wrap jest dopasowywany automatycznie do wysokości viewport. W tym darmowym wygląda na to, ze w konfiguracji szablonu można ustawić wysokość slideshow... ale nie wiem czy to jest to.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-01-2020
    Wpisy
    36
    Punkty
    2

    Domyślny

    już pokazuję zrzutu ekranu Załącznik 9755

  6. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 304
    Punkty
    240

    Domyślny

    Ale Ty mi pokazujesz zrzut z zaplecza, ja pytam o kod
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-01-2020
    Wpisy
    36
    Punkty
    2

    Domyślny

    ok, przepraszam - źle zrozumiałem. Już się poprawiam
    Załącznik 9756Załącznik 9757Załącznik 9758

  8. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 304
    Punkty
    240

    Domyślny

    Niestety załączników nie mogę otworzyć i zobaczyć (czasami na forum tak bywa) proszę spróbuj wykonać zrzuty tym narzędziem: https://snipboard.io/

    Chodzi mi o pokazanie kodu kiedy klikasz zbadaj na danym elemencie. Pokaż cały ekran przeglądarki i domyślnie pokazane okienka w Inspektorze.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-01-2020
    Wpisy
    36
    Punkty
    2

    Domyślny

    Siristru, napisz do mnie na priv i podaj adres e-mail to prześlę zdjęcia

  10. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 304
    Punkty
    240

    Domyślny

    Masz to na tym zrzucie: http://prntscr.com/qleb9e

    Widać, ze blok ma 120px. najedź na template.css (tam gdzie wskazuje strzałka) to wyświetli się lokalizacja pliku. Numer 90 oznacza 90 linię w tym pliku
    Zmień wartość heigh na inną. Zapisz. Odśwież stronę CTRL+F5.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Edycja w Edycja artykułu
    przez ar4 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 25-11-2013, 12:12
  2. CB- edycja templatki, błąd - znikanie "Społeczność", "Edycja", "Przyjaciele".
    przez max-301 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-02-2011, 09:20
  3. edycja szablonu
    przez hawli na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 25-07-2007, 16:24
  4. Edycja szablonu
    przez hakerek na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 05-04-2007, 10:34
  5. Nowy modul, edycja szablonu
    przez suchy1 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 13-08-2006, 23:01

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •