Wystąpił błąd
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Wystąpił błąd

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    07-11-2019
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny Wystąpił błąd

    Witam na 4 moich stronach na których od dawna nic nie robiłem, po zalogowaniu się do panelu admina mam taki komunikat jak poniżej, przestałą działać główna strona joomla, nie mogę jej teraz ani aktualizować ani wejść w zakładki z głównej strony jak to rozwiązać? Żadne aktualizacje nie były robione, po prostu po jakimś czasie wchodzę i jest ten błąd


    Wystąpił błąd.

    0 Call to a member function format() on null

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 007
    Punkty
    215

    Domyślny

    Jaka wersja Joomla?
    Jaka wersja PHP?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    332
    Punkty
    39

    Domyślny

    Jeśli aktualizacje nie były robione to błąd . W międzyczasie:
    1. operator hostingu mógł zmienić wersję php bo przy takim błędzie to częsta przyczyna,
    2. druga możliwość zhakowane strony.
    3. któryś z dodatków zaktualizował się bez Twojego udziału

    Włącz na jednej ze stron wyświetlanie błędów wprowadzając do .htaccess polecenie php_flag display_errors on
    i wtedy podaj jakie pojawiają się błędy

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    07-11-2019
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    a więc tak wszystkie 4 strony są jakby kopiami pierwszej, niemal w 99% to samo wszędzie tylko grafiki inne. Wszystkie strony były kopiowane z pierwszej. Strony stoją na VPS z OVH.pl więc admin na pewno nie zmienił PHP. Aktualna wersja joomla to Joomla! 3.7.2 Stable [ Amani ] 22-May-2017 09:46 GMT wersja PHP 7.0.27-0+deb9u1 system operacyjny na VPS Linux vps539274 4.9.0-6-amd64 #1 SMP Debian 4.9.82-1+deb9u3 (2018-03-02) x86_64 wersja bazy danych 5.5.5-10.1.26-MariaDB-0+deb9u1
    Dziwne jest to że na każdej z nich mam zainstalowane akkeba backup i przywróciłem na jednej kopię z 2017 roku, i dalej jest to samo.
    Więc to na pewno nie wina aktualizacji.

    - - - Updated - - -

    co do raportowania błędów to dziwne bo próbuje na wszystkich stronach wymusić z .hataacess raportowanie nie działa, w panleu joomla włączyłem debugowanie i to samo zero efektu

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 007
    Punkty
    215

    Domyślny

    A zmień wersję PHP na 7.2 lub 7.3... spróbuj...
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    332
    Punkty
    39

    Domyślny

    jeśli na ovh to wybierz php 7.2 bo to jest wersja stabilna przy 7.3 będziesz miał prawdopodobnie białą stronę

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    07-11-2019
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Zmiana wersji PHP na VPS to już nie mój poziom wiedzy, czy ktoś podjoł by się tego tematu?

    - - - Updated - - -

    daj info na priv

  9. #8

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    07-11-2019
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Nie mam pojęcia jaki tam jest panel bo to nie ja stawiałem VPS, dlatego z chęcią zlecę komuś aby się tym zajoł

    - - - Updated - - -

    Coś kojarzę frazę Plesk ale mogę się mylić

Podobne tematy

  1. Przeglądanie artykułów [500 - Wystąpił błąd]
    przez Assur92 na forum Serwery lokalnie - JAMP, movAMP i inne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 19-12-2010, 22:58
  2. 500 - wystąpił błąd
    przez rahzell na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 29-10-2009, 23:28
  3. Podczas tworzenia kopii zapasowej bazy danych wystąpiło kilka błędów
    przez m-a-s na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-06-2009, 18:44
  4. 500 - Wystąpił błąd
    przez Vesmir na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 30-03-2009, 15:39
  5. 500- wystąpił błąd podczas dodawania artykułu
    przez nikos na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 07-08-2008, 12:07

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •