Problem z instalacja komponentu "na zamowienie"
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Problem z instalacja komponentu "na zamowienie"

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-12-2007
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Joomla! 3.0 Problem z instalacja komponentu "na zamowienie"

    Witam,
    Kiedys zlecilem wykonanie komponentu do joomla i dostalem to co chcialem,ale teraz mam problem.Zalozylem nowa strone www i chcialem zainstalowac ten komponent na niej ,ale nie moge sobie z tym poradzic.
    Ten kto zrobil mi ten komponent sam zainstalowal mi go na 'starej' stronie i wszystko ustawil,wiec nie mialem zadnej instalki.Nie mam juz z nim kontaktu.
    Zrobilem tak,ze spakowalem caly folder do ZIP'a i zainstalowalem go na nowej stronie,ale kompletnie nie dziala.Niby jest zainstalowany ,ale z wieloma bledami.Pokazuje ze brakuje tabel w bazie danych,wiec skopiowalem wszystkie tabele tego komponentu ze starej strony i wstawilem do bazy nowej strony.Cos dziala wiecej,ale wciaz jest niefunkcjonalny.
    Czy ktos moze mi pomoc zainstalowac go,albo najlepiej zrobic instalke ,tak zebym w przyszlosci mogl go bez problemu instalowac?
    Dogadamy sie.
    Nie znam sie za bardzo na bazach danych i php.
    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 332
    Punkty
    242

    Domyślny

    A jak zainstalowałeś go na nowej stronie? Czy wersję Joomla były kompatybilne?
    Czy używałeś funkcji "Wykryj" by zainstalować komponent?

    Można by zrobić kopię strony z komponentem. Odtworzyć ją w nowym miejscu i podczyścić....
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-12-2007
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    A jak zainstalowałeś go na nowej stronie? Czy wersję Joomla były kompatybilne?
    Czy używałeś funkcji "Wykryj" by zainstalować komponent?

    Można by zrobić kopię strony z komponentem. Odtworzyć ją w nowym miejscu i podczyścić....
    Spakowalem go w ZIP i instalowalem,potem usunalem i instalowalem z folderu i te same bledy.Wersja joomla ta sama joomla3.Na tyle co sie znam to nie jest ten problem (moze sie myle,ale raczej nie).Nie uzywalem funkcji 'wykryj'.Ten komponent to byl chyba byle jak zrobiony,ale nie przeszkadzalo mi to skoro dzialal na stronie.Najpierw to byl komponent do CRON,pozniej go przerobil na reczne wpisywanie.Jesli chodzi o kopie strony to nie wiem,bo nowa strona juz gotowa i w tym momencie na tej nowej stronie musze uzywac ramki ze starej strony zeby komponent wyswietlal sie na nowej.Tam pokazuje sie kilka bledow przy instalacji ,kilka z nich moge zaakceptowac bo tylko zle wygladaja w panelu admna.Wedlug mnie jest problem z baza danych.Nie tworzy przy instalacji nowych tabel do tego komponentu.Mysle ze bez zalogowania sie do starej i nowej strony panelu admina oraz dostepu do FTP i do bazy danych tych stron ciezko bedzie komukolwiek znalezc problem.

    - - - Updated - - -

    Pokaze na stronach jak to wyglada:
    Tutaj oryginalnie byl zainstalowany ten komponent strona1 (to ten z tabami FOOTBALL,TENNIS itd.)
    Tutaj strona2 zrobilem kopie strony1 i tylko zmodyfikowalem wyglad tego komponentu ( nie ma nic wspolnego z problemem przy instalacji) dla potrzeb strony3.
    Tutaj nowa strona strona3 na ktorej korzystam z wraper(chyba po polsku wpinacz) ze strony2.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 332
    Punkty
    242

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez skrzypek Zobacz wiadomość
    Spakowalem go w ZIP i instalowalem,potem usunalem i instalowalem z folderu i te same bledy.
    Jeśli sobie ot tak spakowałeś komponent i próbowałeś instalować - nie dziwię się, że nie działa.

    Cytat Wysłane przez skrzypek Zobacz wiadomość
    Na tyle co sie znam to nie jest ten problem (moze sie myle,ale raczej nie).
    "Ten problem" czyli jaki?

    Cytat Wysłane przez skrzypek Zobacz wiadomość
    Nie uzywalem funkcji 'wykryj'.
    To może spróbuj? Musisz mieć skopiowane katalogi z frontu i zaplecza do katalogu z komponentami.

    Cytat Wysłane przez skrzypek Zobacz wiadomość
    Wedlug mnie jest problem z baza danych.
    Nie tyle z bazą danych co może być, że ten komponent jest zrobiony "na sztywno" i nigdy nie był instalowany.

    A ja wciąż proponuję by zrobić kopię strony na której działa bez zarzutu, zainstalować w nowym miejscu i podczyścić.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    08-12-2007
    Wpisy
    47
    Punkty
    10

    Domyślny

    Skopiowalem katalogi i uzylem funkcji wykryj,ale niestety go nie widzi.nie wiem moze cos zle robie.
    A jesli chodzi o skopiowanie strony i wyczyszczenie to co mi to da?To bedzie nowa strona,a ja juz mam zrobiona nowa strone na ktorej wlasnie chce zainstalowac ten komponent.

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 332
    Punkty
    242

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez skrzypek Zobacz wiadomość
    Skopiowalem katalogi i uzylem funkcji wykryj,ale niestety go nie widzi.nie wiem moze cos zle robie.
    Zrobiłeś dobrze - nie wykrywa, trudno, taka uroda tego komponentu. Zignoruj.


    Cytat Wysłane przez skrzypek Zobacz wiadomość
    A jesli chodzi o skopiowanie strony i wyczyszczenie to co mi to da?
    Da ci stronę z poprawnie zainstalowanym komponentem

    Cytat Wysłane przez skrzypek Zobacz wiadomość
    To bedzie nowa strona,a ja juz mam zrobiona nowa strone na ktorej wlasnie chce zainstalowac ten komponent.
    Życie... jak bardzo zależy ci na tym komponencie. To koniec bezkosztowych opcji.

    To pozostaje ci dać w dziale "Ogłoszenia" ogłoszenie z prośbą o pomoc przy przeniesieniu/naprawie komponentu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Problem z aktualizacją komponentu i dodatków "Fabrik" - "-1 - Nieznany błąd"
    przez Super_mousee na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 06-09-2012, 14:24
  2. problem a "wycinaniem" z kodu: <form action="wyslij_mail.php" method="post">
    przez mitas na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 30-08-2011, 13:54
  3. Mam problem z instalacją komponentu "artbanner i bookmark" na wykupionym serwerze
    przez Darrro na forum Biznes: sklepy, ogłoszenia, katalogi produktów
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 24-08-2008, 17:12
  4. Połączenie komponentu "start" i modułu "lastnews"
    przez maslow_info na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 30-11-2007, 17:46
  5. koszyk + zamowienie
    przez gomez na forum VirtueMart
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 12-06-2007, 10:28

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •