[Rozwiązane] podwójnie wyświetlanie artykółów i duplikaty zapytań do bazy
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 16

Temat: podwójnie wyświetlanie artykółów i duplikaty zapytań do bazy

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-10-2018
    Wpisy
    37
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 podwójnie wyświetlanie artykółów i duplikaty zapytań do bazy

    Dzień dobry.
    Pierwszy raz robię stronę WWW, i ma problem z podwójnie wyświetlanymi artykułami. Mam najnowszą joomlę a szablon Gantry 5, w Analizie-diagnostyka systemu-zapytania do bazy danych jest taka informacja
    46 zapytań zarejestrowanych 29.26 ms

    18 znalezionych duplikatów!

    2 duplikatów: #3 #45
    2 duplikatów: #4 #46
    2 duplikatów: #8 #9
    2 duplikatów: #14 #16
    2 duplikatów: #25 #26
    2 duplikatów: #27 #29
    2 duplikatów: #28 #30
    2 duplikatów: #31 #32
    2 duplikatów: #33 #34


    Czy to jest powodem powielania się artykułów i jak to naprawić.
    Artykuły są jeden nad drugim, teksty identyczne, ale stylistyka i kolory inne, to samo dzieje się z kontaktem

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    Problem występuje tylko w tym szablonie? Przełącz na Protostar i zobacz czy problem występuje.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-10-2018
    Wpisy
    37
    Punkty
    2

    Domyślny

    przełączyłem, i jak wróciłem na szablon Gantry5, cała strona się rozwaliła. adres macbit.com.pl

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    Czy coś grzebałeś w kodzie tego szablonu?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-10-2018
    Wpisy
    37
    Punkty
    2

    Domyślny

    nie, nawet bym nie potrafił

    - - - Updated - - -



    mam serwer whome, są tam kopie


    icon hsvn Directory 4096 rwxr-xr-x 2020-02-1300:39:00


    icon mysql Directory 4096 rwx--x--x 2020-02-1302:13:00


    icon web Directory 4096 rwx--x--x 2020-02-1300:04:00


    którekatalogi przywrócić ?

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    Masz dostęp do zaplecza? (zakładam, że masz kopię zapasową)
    Odinstaluj ten szablon i zainstaluj ponownie.
    A pod protostar problem z podwójnymi artykułami nie występował?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-10-2018
    Wpisy
    37
    Punkty
    2

    Domyślny

    tak mam dostęp do zaplecza joomla, zaplecze Gantry też działa, ale kopie to jedynie na serwerze home.pl

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    Uuuu, nie robisz kopii zapasowych podczas pracy... może być licho.
    Spróbuj usunąć szablon Gantry wraz z frameworkiem i zainstalować na nowo. O ile możesz to zrobić bo jak instalowałeś quickstart to możesz nie mieć tych plików.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-10-2018
    Wpisy
    37
    Punkty
    2

    Domyślny

    problem nadal aktualny, podaję link do strony gdzie ten problem jest widoczny
    https://www.macbit.com.pl/kontakt

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    Mimo, że wyświetla się podwójnie to w dwóch rożnych kontenerach: http://prntscr.com/s6n00t... i w inny sposób. Czy aby jeden nie jest z komponentu a drugi z modułu?
    Tutaj trzeba zobaczyć jak masz skonfigurowany system... tak w ciemno to można się bawić w przepowiednie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Stronicowanie i Duplikaty stron na Joomla/VM
    przez Lunapolis na forum Virtuemart 3
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 05-10-2016, 22:17
  2. Kunena 2.0 duplikaty postów
    przez Aikon82 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 18-03-2013, 10:16
  3. liczba zapytań do bazy
    przez dachu02 na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 20-08-2009, 23:51
  4. Ilośc zapytań do bazy danych
    przez ADE na forum Różne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-11-2007, 15:19
  5. [SQL] duplikaty, podwójne wpisy w bazie danych
    przez Rybik na forum Własne rozwiązania
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 07-08-2006, 16:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •