zmiana adresu email powiadomień
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 21

Temat: zmiana adresu email powiadomień

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-08-2019
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny zmiana adresu email powiadomień

    Witajcie, gdzie można zmienić adres na który będę dostawał powiadomienia email o tym że jest jakaś nowa aktualizacja w joomla? i również gdzie znajdę ustawienie z jakiego adresu ma być takie powiadomienie wysyłane?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez JimUSA Zobacz wiadomość
    gdzie można zmienić adres na który będę dostawał powiadomienia email o tym że jest jakaś nowa aktualizacja w joomla?
    Edytuj swojego użytkownika SU: http://prntscr.com/r407qk
    Wysyłane jest na adres użytkownika o ile włączona jest opcja powiadomień systemu.

    Cytat Wysłane przez JimUSA Zobacz wiadomość
    gdzie znajdę ustawienie z jakiego adresu ma być takie powiadomienie wysyłane?
    Zaplecze -> System -> Globalna konfiguracja -> Serwer -> Poczta: http://prntscr.com/r408cq
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-08-2019
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Zaplecze -> System -> Globalna konfiguracja -> Serwer -> Poczta: http://prntscr.com/r408cq
    U mnie jest trochę inaczej: https://prntscr.com/r40gz9
    I gdy chcę wysłać testowy email to wywala mi błędy które mogę przewijać w dół pół dnia :/ i nie wiem czy działa czy nie. Tak było ustawione i jedyne co zmieniłem to początek emaila.

    Jeszcze czy da się jakoś przetestować czy email z powiadomieniem dochodzi na nowy adres podany w ustawieniach użytkownika?

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez JimUSA Zobacz wiadomość
    U mnie jest trochę inaczej: https://prntscr.com/r40gz9
    Bo to nie jest Joomla 3.x tylko raczej 1.5 A piszesz w dziale dla 3.x ;)
    Upewnij sie jaką wersje Joomli masz.
    Tak czy inaczej - te pola odpowiadają za konfigurację wysyłania wiadomości z Joomli.

    Cytat Wysłane przez JimUSA Zobacz wiadomość
    to wywala mi błędy które mogę przewijać w dół pół dnia :/ i nie wiem czy działa czy nie
    No ale jakie błędy? Spróbuj skonfigurować dla SMTP - nie dla PHP mailera.
    Na działanie tej wersji Joomli może mieć wpływ wersja PHP.

    Cytat Wysłane przez JimUSA Zobacz wiadomość
    Jeszcze czy da się jakoś przetestować czy email z powiadomieniem dochodzi na nowy adres podany w ustawieniach użytkownika?
    Da się właśnie przez poprawne skonfigurowanie tych pól. No i adres użytkownika zalogowanego do zaplecza musi być poprawny.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-08-2019
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Bo to nie jest Joomla 3.x tylko raczej 1.5 A piszesz w dziale dla 3.x ;)
    Upewnij sie jaką wersje Joomli masz.
    Mam 3.9.8 https://prntscr.com/r41e8f

    zaraz zobaczę konfigurację

    niestety to samo. błąd to tak jak by cały kod strony był errorem. Z tego co widziałem to odnosił się do wszystkiego jak zdjęć, obrazków, wtyczek itp. no cóż wcześniej działało, to teraz też będzie musiało zadziałać tylko nie przetestuje tego :/ później jeszcze spróbuje coś ogarnąć w tym temacie ale zakładam że najpierw jakąś aktualizacje całej joomla muszę wykonać

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez JimUSA Zobacz wiadomość
    Aaaa i szablon Hathor Na moim zrzucie jest Isis, stąd różnica.

    Pokaż zrzut błędu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-08-2019
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Pokaż zrzut błędu.
    EDIT

    https://prntscr.com/r42xip

    to jest tylko część błędu bo jak widać po bocznym pasku to bym musiał co najmniej 300 ss wrzucić by całe umieścić

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    A zmień szablon zaplecza z Hathor na Isis i spróbuj powtórzyć operację.
    Jeśli to nie pomaga - zrób kopię zapasową i zaktualizuj Joomla do najnowszej wersji.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-08-2019
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    A zmień szablon zaplecza z Hathor na Isis i spróbuj powtórzyć operację.
    Szczerze to nie mam takiego szablonu :/

    https://prntscr.com/r50w36

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 308
    Punkty
    240

    Domyślny

    To są szablony frontu (Witryna). Przełącz w prawym górnym rogu nad tabelką na "Zaplecze".
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Zmiana adresu email
    przez szymon189 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 17-09-2013, 17:28
  2. Zmiana adresu email lub super adm do aktywacji kont
    przez vanbeler na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 06-09-2013, 12:11
  3. CB - brak powiadomień
    przez Psychoflesz na forum CB i Joomsocial
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 11-10-2012, 09:25
  4. Joom gallery - brak powiadomień po zdarzeniach
    przez max-301 na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-12-2011, 16:03

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •