Aktualizacja z 3.9.8 do 3.9.13
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Aktualizacja z 3.9.8 do 3.9.13

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-08-2019
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny Aktualizacja z 3.9.8 do 3.9.13

    Witam, podpowie mi ktoś jak zaktualizować taką stronę? chodzi mi przede wszystkim o zrobienie backup'u 1:1 by w razie czego kol wiek co by poszło nie tak cofnąć momentalnie stronę do poprawnej wersji. I ile czasu to tak około zajmuje? Chodzi o czas instalacji nowej wersji joomly

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 497
    Punkty
    560

    Domyślny

    To ja witam ;-)

    Użyj AkeebaBackup.
    Czas utworzenia kopii jest zależny od wielkości witryny i szybkości serwera.

    Aktualizacja zależy od szybkości łącza i serwera. Może trwać (nie wiem!) minutę, dwie...

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-08-2019
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Może trwać (nie wiem!) minutę, dwie...
    o to mi chodziło ;) że nie 2-3h



    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Użyj AkeebaBackup.
    On zrobi całą kopię? baz danych i całej witryny 1:1? w razie jak by się coś posypało, no nie wiem, nie będę mógł zalogować się nawet do panelu bo będzie niedostępny to w jaki sposób przywracam taką kopię?

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 497
    Punkty
    560

    Domyślny

    Zazwyczaj (ale to zależy ;-) ) utrzymuje się dwie wersje strony: produkcyjną i roboczą.
    Aktualizujesz wersję roboczą, sprawdzasz, czy wszystko chodzi i dopiero wtedy robisz aktualizację na produkcji.

    A kopię masz po to, gdy mimo wszystko coś pójdzie nie tak ;-)

  6. #5
    Przeglądacz Frodoo awatar
    Dołączył
    26-08-2018
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    44
    Punkty
    6

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    On zrobi całą kopię? baz danych i całej witryny 1:1?
    Tak. W paczce jpa lub zip będziesz miał pliki, baza i instalator. W panelu ja zaznaczam zawsze jako zip. Wtedy to będziesz mógł rozpakować w menadżerze plików na hostingu tą paczkę gdy nie będzie dostępu do panelu. Jeśli będzie dostęp to w zakładce "Manage Backups" klikasz ptaszka przy paczce i "Restore"
    Cytat Wysłane przez JimUSA Zobacz wiadomość
    w jaki sposób przywracam taką kopię?
    jeśli zaznaczone będziesz miał w ustawieniach jako jpa to poczytaj o kickstart. Wygooglaj sobie lub zobacz filmik na youtube np ten
    Na forum pomagam bezpłatnie, ale nie koniecznie

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    27-08-2019
    Wpisy
    22
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Frodoo Zobacz wiadomość
    W paczce jpa lub zip będziesz miał pliki, baza i instalator. W panelu ja zaznaczam zawsze jako zip.
    Hmm nie mam nigdzie takiego wyboru? Mam one click backup lub basic który sobie mogę skonfigurować ustawić hasło itp lecz nie ma tam nic o zip i jpa

    Nie ważne doszukałem się ;)

Podobne tematy

  1. Aktualizacja 1.03 -> 1.04
    przez MANITOU na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 03-02-2006, 03:04
  2. Aktualizacja 1.03 -> 1.04
    przez MANITOU na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 07-01-2006, 23:44
  3. Aktualizacja komponentow...
    przez kober na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 16-12-2005, 23:10
  4. Aktualizacja Joomla 1.0.3 na 1.0.4
    przez pirex na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 24-11-2005, 21:52
  5. Jomla-SMF Forum 1.2 - baza danych i aktualizacja
    przez pirex na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 15-11-2005, 21:54

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •