Opcja "czytaj więcej" (read more) uległa uszkodzeniu - Joomla 3.9.16. - Strona 2
Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Wyniki 11 do 20 z 34

Temat: Opcja "czytaj więcej" (read more) uległa uszkodzeniu - Joomla 3.9.16.

  1. #11
    Nowicjusz
    Dołączył
    26-01-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny

    siristru zrobiłem jak podpowiadałeś. na domyślnym szablonie Protostar problem też występuje. Znaczy się, nie jest to problem szablonu. Gdzie można szukać problemu? W htaccess.txt nie widze niczego podejrzanego
    ##
    # @package Joomla
    # @copyright Copyright (C) 2005 - 2020 Open Source Matters. All rights reserved.
    # @license GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
    ##

    ##
    # READ THIS COMPLETELY IF YOU CHOOSE TO USE THIS FILE!
    #
    # The line 'Options +FollowSymLinks' may cause problems with some server configurations.
    # It is required for the use of Apache mod_rewrite, but it may have already been set by
    # your server administrator in a way that disallows changing it in this .htaccess file.
    # If using it causes your site to produce an error, comment it out (add # to the
    # beginning of the line), reload your site in your browser and test your sef urls. If
    # they work, then it has been set by your server administrator and you do not need to
    # set it here.
    ##

    ## No directory listings
    <IfModule autoindex>
    IndexIgnore *
    </IfModule>

    ## Suppress mime type detection in browsers for unknown types
    <IfModule mod_headers.c>
    Header always set X-Content-Type-Options "nosniff"
    </IfModule>

    ## Can be commented out if causes errors, see notes above.
    Options +FollowSymlinks
    Options -Indexes

    ## Mod_rewrite in use.

    RewriteEngine On

    ## Begin - Rewrite rules to block out some common exploits.
    # If you experience problems on your site then comment out the operations listed
    # below by adding a # to the beginning of the line.
    # This attempts to block the most common type of exploit `attempts` on Joomla!
    #
    # Block any script trying to base64_encode data within the URL.
    RewriteCond %{QUERY_STRING} base64_encode[^(]*\([^)]*\) [OR]
    # Block any script that includes a <script> tag in URL.
    RewriteCond %{QUERY_STRING} (<|%3C)([^s]*s)+cript.*(>|%3E) [NC,OR]
    # Block any script trying to set a PHP GLOBALS variable via URL.
    RewriteCond %{QUERY_STRING} GLOBALS(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2}) [OR]
    # Block any script trying to modify a _REQUEST variable via URL.
    RewriteCond %{QUERY_STRING} _REQUEST(=|\[|\%[0-9A-Z]{0,2})
    # Return 403 Forbidden header and show the content of the root home page
    RewriteRule .* index.php [F]
    #
    ## End - Rewrite rules to block out some common exploits.

    ## Begin - Custom redirects
    #
    # If you need to redirect some pages, or set a canonical non-www to
    # www redirect (or vice versa), place that code here. Ensure those
    # redirects use the correct RewriteRule syntax and the [R=301,L] flags.
    #
    ## End - Custom redirects

    ##
    # Uncomment the following line if your webserver's URL
    # is not directly related to physical file paths.
    # Update Your Joomla! Directory (just / for root).
    ##

    # RewriteBase /

    ## Begin - Joomla! core SEF Section.
    #
    RewriteRule .* - [E=HTTP_AUTHORIZATION:%{HTTP:Authorization}]
    #
    # If the requested path and file is not /index.php and the request
    # has not already been internally rewritten to the index.php script
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !^/index\.php
    # and the requested path and file doesn't directly match a physical file
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    # and the requested path and file doesn't directly match a physical folder
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    # internally rewrite the request to the index.php script
    RewriteRule .* index.php [L]
    #
    ## End - Joomla! core SEF Section.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 242
    Punkty
    302

    Domyślny

    Twój htaccess jest w porządku. A zobacz do pliku configuration.php (nie wklejaj jego zawartości tutaj bo zawiera wrażliwe informacje). Co masz wpisane w parametrze live_site?'
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #13
    Nowicjusz
    Dołączył
    26-01-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mam to: public $live_site = '';

    Jakby co, to mogę powyrzucać z configuration.php wrażliwe informacje i wkleić reszt kodu tutaj.

  5. #14
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 242
    Punkty
    302

    Domyślny

    Hmm, też w porządku... a wklej kod swojego szablonu - plik index.php.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15
    Nowicjusz
    Dołączył
    26-01-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny

    Proszę, oto index.php

    <?php
    /**
    * @package Joomla.Site
    *
    * @copyright Copyright (C) 2005 - 2020 Open Source Matters, Inc. All rights reserved.
    * @license GNU General Public License version 2 or later; see LICENSE.txt
    */

    /**
    * Define the application's minimum supported PHP version as a constant so it can be referenced within the application.
    */
    define('JOOMLA_MINIMUM_PHP', '5.3.10');

    if (version_compare(PHP_VERSION, JOOMLA_MINIMUM_PHP, '<'))
    {
    die('Your host needs to use PHP ' . JOOMLA_MINIMUM_PHP . ' or higher to run this version of Joomla!');
    }

    // Saves the start time and memory usage.
    $startTime = microtime(1);
    $startMem = memory_get_usage();

    /**
    * Constant that is checked in included files to prevent direct access.
    * define() is used in the installation folder rather than "const" to not error for PHP 5.2 and lower
    */
    define('_JEXEC', 1);

    if (file_exists(__DIR__ . '/defines.php'))
    {
    include_once __DIR__ . '/defines.php';
    }

    if (!defined('_JDEFINES'))
    {
    define('JPATH_BASE', __DIR__);
    require_once JPATH_BASE . '/includes/defines.php';
    }

    require_once JPATH_BASE . '/includes/framework.php';

    // Set profiler start time and memory usage and mark afterLoad in the profiler.
    JDEBUG ? JProfiler::getInstance('Application')->setStart($startTime, $startMem)->mark('afterLoad') : null;

    // Instantiate the application.
    $app = JFactory::getApplication('site');

    // Execute the application.
    $app->execute();

  7. #16
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 242
    Punkty
    302

    Domyślny

    Errr... szablonu, nie Joomli
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #17
    Nowicjusz
    Dołączył
    26-01-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny

    ehhh....., zaczyna się ;-)

    <?php
    defined('_JEXEC') or die;

    /**
    * Template for Joomla! CMS, created with Artisteer.
    * See readme.txt for more details on how to use the template.
    */

    require_once dirname(__FILE__) . DIRECTORY_SEPARATOR . 'functions.php';

    // Create alias for $this object reference:
    $document = $this;

    // Shortcut for template base url:
    $templateUrl = $document->baseurl . '/templates/' . $document->template;

    Artx::load("Artx_Page");

    // Initialize $view:
    $view = $this->artx = new ArtxPage($this);

    // Decorate component with Artisteer style:
    $view->componentWrapper();

    JHtml::_('behavior.framework', true);

    ?>
    <!DOCTYPE html>
    <html dir="ltr" lang="<?php echo $document->language; ?>">
    <head>
    <jdoc:include type="head" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $document->baseurl; ?>/templates/system/css/system.css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $document->baseurl; ?>/templates/system/css/general.css" />

    <!-- Created by Artisteer v4.1.0.59861 -->


    <meta name="viewport" content="initial-scale = 1.0, maximum-scale = 1.0, user-scalable = no, width = device-width">

    <!--[if lt IE 9]><script src="https://html5shiv.googlecode.com/svn/trunk/html5.js"></script><![endif]-->
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $templateUrl; ?>/css/template.css" media="screen">
    <!--[if lte IE 7]><link rel="stylesheet" href="<?php echo $templateUrl; ?>/css/template.ie7.css" media="screen" /><![endif]-->
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $templateUrl; ?>/css/template.responsive.css" media="all">


    <script>if ('undefined' != typeof jQuery) document._artxJQueryBackup = jQuery;</script>
    <script src="<?php echo $templateUrl; ?>/jquery.js"></script>
    <script>jQuery.noConflict();</script>

    <script src="<?php echo $templateUrl; ?>/script.js"></script>
    <?php $view->includeInlineScripts() ?>
    <script>if (document._artxJQueryBackup) jQuery = document._artxJQueryBackup;</script>
    <script src="<?php echo $templateUrl; ?>/script.responsive.js"></script>
    </head>
    <body>

    <div id="art-main">
    <?php if ($view->containsModules('position-1', 'position-28', 'position-29')) : ?>
    <nav class="art-nav">

    <?php if ($view->containsModules('position-28')) : ?>
    <div class="art-hmenu-extra1"><?php echo $view->position('position-28'); ?></div>
    <?php endif; ?>
    <?php if ($view->containsModules('position-29')) : ?>
    <div class="art-hmenu-extra2"><?php echo $view->position('position-29'); ?></div>
    <?php endif; ?>
    <?php echo $view->position('position-1'); ?>

    </nav>
    <?php endif; ?>
    <div class="art-sheet clearfix">
    <header class="art-header"><?php echo $view->position('position-30', 'art-nostyle'); ?>
    <div class="art-slider art-slidecontainerheader" data-width="996" data-height="400">
    <div class="art-slider-inner">
    <div class="art-slide-item art-slideheader0">

    </div>
    <div class="art-slide-item art-slideheader1">

    </div>
    <div class="art-slide-item art-slideheader2">

    </div>

    </div>
    </div>
    <div class="art-slidenavigator art-slidenavigatorheader" data-left="92.87">
    <a href="#" class="art-slidenavigatoritem"></a><a href="#" class="art-slidenavigatoritem"></a><a href="#" class="art-slidenavigatoritem"></a>
    </div>



    <div class="art-shapes">

    </div>






    </header>
    <?php echo $view->position('position-15', 'art-nostyle'); ?>
    <?php echo $view->positions(array('position-16' => 33, 'position-17' => 33, 'position-18' => 34), 'art-block'); ?>
    <div class="art-layout-wrapper">
    <div class="art-content-layout">
    <div class="art-content-layout-row">
    <?php if ($view->containsModules('position-7', 'position-4', 'position-5')) : ?>
    <div class="art-layout-cell art-sidebar1">
    <?php echo $view->position('position-7', 'art-block'); ?>
    <?php echo $view->position('position-4', 'art-block'); ?>
    <?php echo $view->position('position-5', 'art-block'); ?>




    </div>
    <?php endif; ?>

    <div class="art-layout-cell art-content">
    <?php
    echo $view->position('position-19', 'art-nostyle');
    if ($view->containsModules('position-2'))
    echo artxPost($view->position('position-2'));
    echo $view->positions(array('position-20' => 50, 'position-21' => 50), 'art-article');
    echo $view->position('position-12', 'art-nostyle');
    echo artxPost(array('content' => '<jdoc:include type="message" />', 'classes' => ' art-messages'));
    echo '<jdoc:include type="component" />';
    echo $view->position('position-22', 'art-nostyle');
    echo $view->positions(array('position-23' => 50, 'position-24' => 50), 'art-article');
    echo $view->position('position-25', 'art-nostyle');
    ?>



    </div>
    <?php if ($view->containsModules('position-6', 'position-8', 'position-3')) : ?>
    <div class="art-layout-cell art-sidebar2">
    <?php echo $view->position('position-6', 'art-block'); ?>
    <?php echo $view->position('position-8', 'art-block'); ?>
    <?php echo $view->position('position-3', 'art-block'); ?>


    </div>
    <?php endif; ?>
    </div>
    </div>
    </div>
    <?php echo $view->positions(array('position-9' => 33, 'position-10' => 33, 'position-11' => 34), 'art-block'); ?>
    <?php echo $view->position('position-26', 'art-nostyle'); ?>

    <footer class="art-footer">
    <?php if ($view->containsModules('position-27')) : ?>
    <?php echo $view->position('position-27', 'art-nostyle'); ?>
    <?php else: ?>
    <a title="RSS" class="art-rss-tag-icon" style="position: absolute; bottom: 20px; left: 6px; line-height: 32px;" href="#"></a><div style="position:relative;padding-left:10px;padding-right:10px"><p><a href="#">Link1</a> | <a href="#">Link2</a> | <a href="#">Link3</a></p><p>Copyright © 2017. All Rights Reserved.</p></div>
    <?php endif; ?>
    </footer>

    </div>
    <p class="art-page-footer">
    <span id="art-footnote-links"><a href="http://www.artisteer.com/?p=joomla_templates" target="_blank">Joomla template</a> created with Artisteer.</span>
    </p>
    </div>



    <?php echo $view->position('debug'); ?>
    </body>
    </html>

  9. #18
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 242
    Punkty
    302

    Domyślny

    Dobra, dodaj to:

    Kod PHP:
    $document->baseurl JUri::base(); 
    tuż pod

    Kod PHP:
    $document $this
    Włącz SEF w Joomli i sprawdź czy teraz jest dobrze.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #19
    Nowicjusz
    Dołączył
    26-01-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nie wiem czy dobrze zrozumiałem "tuż pod". Wkleiłem zaraz za tym ten drugi kod. Całość tego fragmentu teraz wyględa tak:

    <head>
    <jdoc:include type="head" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $document->baseurl = JUri::base(); $document = $this; ?>/templates/system/css/system.css" />
    <link rel="stylesheet" href="<?php echo $document->baseurl; ?>/templates/system/css/general.css" />
    Niestety w takiej konfiguracji, nadal to nie działa.

  11. #20
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 242
    Punkty
    302

    Domyślny

    Nie, nie nie. Jak masz początek pliku:

    Kod PHP:
    <?php
    defined
    ('_JEXEC') or die;

    /**
    * Template for Joomla! CMS, created with Artisteer.
    * See readme.txt for more details on how to use the template.
    */

    require_once dirname(__FILE__) . DIRECTORY_SEPARATOR 'functions.php';

    // Create alias for $this object reference:
    $document $this;

    //TU SE WSTAW!!!!!!! <------- <------- <------- <------- <------- <------- <------- <------- <------- <------- <------- <------- <------- <------- <-------
    $document->baseurl JUri::base();

    // Shortcut for template base url:
    $templateUrl $document->baseurl '/templates/' $document->template;

    Artx::load("Artx_Page");

    // Initialize $view:
    $view $this->artx = new ArtxPage($this);

    // Decorate component with Artisteer style:
    $view->componentWrapper();

    JHtml::_('behavior.framework'true);
    Oczywiście nie wstawiaj tego co napisałem zaczynając od //
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Przycisk read more i czytaj więcej ?
    przez asker na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 01-08-2023, 08:38
  2. Problem z "Czytaj więcej..." "Read more"
    przez daniel_borkowski na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 26-02-2017, 11:42
  3. Jak zmienić "Więcej..." na "Czytaj więcej..."
    przez Diron18 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 17-09-2011, 16:36
  4. Read more (Czytaj więcej) nie pojawia się na stronie głównej.
    przez morfek na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 07-03-2011, 09:43
  5. problem z przyciskiem czytaj więcej (read more)
    przez sasa1111 na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-04-2010, 11:39

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •