Notice: Trying to get property 'description' of non-object in ...
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Notice: Trying to get property 'description' of non-object in ...

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny Notice: Trying to get property 'description' of non-object in ...

    Poprosze o pomoc w rozwiazaniu problemu. W ogłoszeniach na DJ Classifieds nad ogłoszeniami wyskakuje mi taki komunikat:

    Notice: Trying to get property 'description' of non-object in /home/server062176/ftp/migracje/peterboroughpl.uk/public_html/components/com_djclassifieds/themes/jm-classifiedads/views/items/default_cat.php on line 272

    a wiersz 272 brzmi tak:
    if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat->description){
    echo '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat->description.'</div>';
    }

    link:
    https://peterboroughpl.uk/ogloszenia
    Jak mogę sobie z tym poradzić, aby to usunac. Co nalezy zrobic? Poprosze o pomoc. DziekiSzablon: jm-classifiedads, Joomla 3.9.14

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 195
    Punkty
    229

    Domyślny

    To nie jest błąd tylko powiadomienie. Możesz je ukryć w Zaplecze -> Konfiguracja globalna -> Serwer -> Raportowanie błędów i ustawiasz na "Brak" http://prntscr.com/rkl4gc

    Powiadomienie mówi, że podjęta jest próba uzyskania właściwości o nazwie "description" z elementu który nie jest obiektem, jest to prawdopodobnie tablica.
    Ten fragment powinien wyglądać prawdopodobnie tak: $this->main_cat['description'].
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    Po ustawieniu Raportowania Blędów na Brak nic się niestety nie zmieniło. Spróbuję zmienić ten fragment tekstu.
    Czy ten tekst zamienić w obu przypadkach? Bo jest taki sam tekst w górnym wierszu i ten sam w dolnym.

    W górnym jak zmieniłem tylko to stronka wygasła i pokazał się komunikat:
    0 syntax error, unexpected 'echo' (T_ECHO)

    Jak dodałem tą samą zmianę w drugim wierszu to ten sam komunikat się pokazuje.

    Jeżeli mógłbyś coś jeszcze coś dodać, podpowiedzieć to bardzo proszę.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 195
    Punkty
    229

    Domyślny

    Aj, to zmien tak: $this->main_cat[description].

    Jak to nic nie da to zapisz gdzieś nad tą linijką:

    print_r($this->main_cat);

    i pokaż co się wyświetla od frontu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tylko czy to zmienić w obu wierszach? W komunikacie jest niby tylko wiersz nr 272, a to ten górny.
    Jak zmieniłem tylko w górnym to wygląda tak:

    if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat[description]{
    echo '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat->description.'</div>';
    }

    i komunikat wyświetla się ten sam : 0
    syntax error, unexpected 'echo' (T_ECHO)

    Wkleiłem poprawkę, bo może coś źle zrobiłem, a tu jeden znak wystarczy źle postawić i tak jest.
    Sprubuję jeszcze ten dolny tekst zmienić.
    Za bardzo nie rozumiem co napisałeś: " Jak to nic nie da to zapisz gdzieś nad tą linijką: print_r($this->main_cat);"
    Mógłbyś to trochę rozszerzyć? Dzięki

    Zrobiłem coś takiego:

    print_r($this->main_cat);
    if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat[description]{
    echo '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat->description.'</div>';
    }

    i ten sam komunikat.

    Jak zrobiłem to tak:

    print_r($this->main_cat);
    if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat[description]{
    echo '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat[description].'</div>';
    }

    To samo, ten sam błąd się wyświetla.
    Możesz jeszcze coś doradzić? Dzięki

    - - - Updated - - -

    Może powróce do tego co było i jakbyś mógł wkleić poprawiony tekst, to poproszę.
    Było w oryginale:

    if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat->description){
    echo '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat->description.'</div>';
    }

    Trochę dziwne, bo mam taką druga stronę na innej domenie i jest wszystko ok.

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 195
    Punkty
    229

    Domyślny

    Masz niedomknięty warunek if:

    Kod PHP:
    if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat[description]{
                echo 
    '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat[description].'</div>';
            } 
    powinno być

    Kod PHP:
    if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat[description]) {
                echo 
    '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat[description].'</div>';
            } 
    Zauważ nawias tuż za nawiasem kwadratowym, on opina warunek if. Usunąłeś nawias kiedy zmieniałeś
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    Może jeszcze coś dodam. Wykasowałem ten cały tekst i błąd zniknął. Tylko nie wiem czy nie będzie to miało wpywu na całokształt. Jak ktoś, coś jeszcze może dodać to poproszę.
    Jeszcze nie próbowałem twojej ostatniej podpowiedzi, więc zaraz to zrobię.

    - - - Updated - - -

    Po twojej ostatniej podpowiedzi, tzn jak wstawiłem:
    if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat[description]) {
    echo
    '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat[description].'</div>';
    }

    Pokazuje się teraz:

    Warning: Use of undefined constant description - assumed 'description' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/server062176/ftp/migracje/peterboroughpl.uk/public_html/components/com_djclassifieds/themes/jm-classifiedads/views/items/default_cat.php on line 272

    Warning: Illegal string offset 'description' in /home/server062176/ftp/migracje/peterboroughpl.uk/public_html/components/com_djclassifieds/themes/jm-classifiedads/views/items/default_cat.php on line 272

    Notice: Uninitialized string offset: 0 in /home/server062176/ftp/migracje/peterboroughpl.uk/public_html/components/com_djclassifieds/themes/jm-classifiedads/views/items/default_cat.php on line 272


    ale strona normalnie działa: https://peterboroughpl.uk/ogloszenia

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 195
    Punkty
    229

    Domyślny

    Ten kod jest odpowiedzialny za wyświetlanie opisu kategorii.. no jak nie będziesz z tego korzystał to możesz zakomentować ale nie usuwaj komentujesz tak:

    Kod PHP:
    /* if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat[description]) {
                echo '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat[description].'</div>';
            } */ 
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    28-11-2019
    Wpisy
    9
    Punkty
    2

    Domyślny

    Masz rację. Zrobiłem tak, jak napisałeś. Tekstu nie usunąłem i wstawiłem:

    /* if($par->get('main_cat_desc','0') && $this->main_cat[description]) {
    echo '<div class="main_cat_desc">'.$this->main_cat[description].'</div>';
    } */

    Jeżeli to jest tekst odpowiedzialny za opis kategorii to akurat tego nie używam, chociaż fajnie by było aby działało poprawnie.
    Zrobiłem tak i po kłopocie. W każdym razie duże dzięki. Jakbyś miał jeszcze przy okazji jakąś radę dodatkowo to poproszę.
    Dzięki

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 13-12-2018, 17:15
  2. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 09-05-2015, 16:17
  3. Przenosiny na nowy serwer : PHP Notice: Undefined property: JSite::$registeredurlpar
    przez micromachine na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 07-03-2013, 09:07
  4. Warning: Attempt to assign property of non-object in:
    przez Carioca na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 20-08-2010, 09:17
  5. Notice: Trying to get property of non-object in...
    przez magur-a na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 06-10-2008, 13:13

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •