Modul do wygrywania zdjec - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 15 z 15

Temat: Modul do wygrywania zdjec

  1. #11
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 332
    Punkty
    242

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez filozof Zobacz wiadomość
    No to instalowanie samemu klientom Teamviewer'a odpada...
    Przecież nie trzeba instalować TeamViewr'a... wystarczy pobrać i uruchomić TeamViewer_QS (Quick Support).

    No to jest sposób: wykorzystać RS!Form Pro. Tak wiem, że jest płatny ale pozwala szybko i skutecznie stworzyć formularz a w nim pola do dodania fotek lub załączenia spakowanego pliku z fotkami.
    Do tego wybór formatu i dane klienta.
    To wszystko dostajesz w mailu z informacja do jakiego katalogu to się dostało.

    https://www.rsjoomla.com/joomla-exte...omla-form.html

    Problemem będzie jeśli to będzie otwarta usługa tj. KAŻDY będzie mógł Ci coś tam wysłać... możesz spodziewać się działań np. złośliwych.
    Może zatem rejestracja? Na pewno captcha.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12

  4. #13
    Nowicjusz
    Dołączył
    05-12-2010
    Wpisy
    17
    Punkty
    10

    Domyślny

    Przyglądałem się trochę RS!Form Pro, czy na jej podstawie da rady zrobić tak że:
    - klient zaklada proste konto czyli login, hasło i tyle (a jeśli ma to loguje się do obecnego),
    - przechodzi o okienka/strony w którym wybiera zdjęcie z dysku, wybiera jaka ma być wielkość i dodaje,
    - automatyczne pojawia mu się po dodaniu kolejne pole takie same aby można było dodać kolejne zdjęcie
    - czy za pomocą RS!Form Pro da radę zrobić aby zrobić to masowo ? Tzn wybrać z dysku od razu 10 zdjęć i wybrać dla wszystkich np. format 10x15 ?
    - no i na koniec wysyła to na serwer z potwierdzeniem że zdjęcia zostały wysłane.
    - widzę ze RS!Form Pro jest dotpay czy można do tego na koniec dodać możliwość dokonania płatności ? Tzn po wysłaniu zdjęć albo przed system podlicza kwotę jaka wyszła za np. 10 zdjęć + wysyłka i daje możliwość zapłacenia ? Nie chciałbym na darmo kupować modułu a później okaże się że nie uda się tego zrobić Dziękuję z góry za pomoc

  5. #14
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 332
    Punkty
    242

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez pawelpap Zobacz wiadomość
    - klient zaklada proste konto czyli login, hasło i tyle (a jeśli ma to loguje się do obecnego),
    Tak, rejestracja to podstawowa funkcja Joomla.

    Cytat Wysłane przez pawelpap Zobacz wiadomość
    - przechodzi o okienka/strony w którym wybiera zdjęcie z dysku, wybiera jaka ma być wielkość i dodaje,
    No nie tak szybko Musi przejść do formularza gdzie ewentualnie jest pole wyboru zdjęcia. Tam klika je i może sobie wybrać zdjęcie z dysku. "Jaka ma być wielkość" - zgaduję, że chodzi o rozmiar odbitki - to wybiera w formularzu.

    Cytat Wysłane przez pawelpap Zobacz wiadomość
    - automatyczne pojawia mu się po dodaniu kolejne pole takie same aby można było dodać kolejne zdjęcie
    Można ale to wyższa szkoła jazdy dodawania dynamicznych pól. Poza tym, ze względu na miejsce na dysku, transfer, bezpieczeństwo i ewentualne timeouty lepiej ograniczyć liczbę pól niż robić je dynamiczne bez końca. Jak ktoś chce dodać dużo więcej zdjęć to albo powinien je spakować i wysłać w zip... albo najlepiej umieścić na dyskach zewnętrznych (np. Google i podać Link)... ale rozumiem, że to dla wielu niewykonalne. Zatem ograniczenie liczba pól... inaczej szykujesz stryk an swoja szyję

    Cytat Wysłane przez pawelpap Zobacz wiadomość
    - czy za pomocą RS!Form Pro da radę zrobić aby zrobić to masowo ? Tzn wybrać z dysku od razu 10 zdjęć i wybrać dla wszystkich np. format 10x15 ?
    Zaznaczyć masowo - tak: https://www.rsjoomla.com/support/doc...le-upload.html

    Wybrać rozmiar odbitki - w innym polu.

    Cytat Wysłane przez pawelpap Zobacz wiadomość
    - no i na koniec wysyła to na serwer z potwierdzeniem że zdjęcia zostały wysłane.
    Tak.

    Cytat Wysłane przez pawelpap Zobacz wiadomość
    widzę ze RS!Form Pro jest dotpay czy można do tego na koniec dodać możliwość dokonania płatności ?
    Tak, ale nie będzie to takie proste bo trzeba odpowiednio zbudować warunki i obliczenia by potem pokazać jakąś cenę... a potem okazuje się, że zdjęcia wysłane maja 300x300px Zastanów się czy chcesz od razu pozwalać je opłacać ;) Wiesz, jeśli w jakiejś części usługa jest zależna od umiejętności i wiedzy klienta to raczej nie zdawać się na automaty.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 278
    Punkty
    191

    Domyślny Formularz na RSform

    Cytat Wysłane przez pawelpap Zobacz wiadomość
    Przyglądałem się trochę RS!Form Pro, czy na jej podstawie da rady zrobić tak że:
    Poklikaj sobie tutaj.
    Formularz jest wykonany na komponencie RSform.
    To tylko na szybko sklecony formularz, ale da się go rozbudować. Brakuje np. informacji o minimalnej rozdzielczości plików dla poszczególnych formatów fotograficznych. Jest to ważna informacja dla zachowania wysokiej jakości odbitek.

    Po przesłaniu formularza zleceniodawca otrzymuje w e-mailu informacje o sposobie dokonania płatności, kwocie do zapłaty, niepowtarzalnym numerze zamówienia. Administrator z kolei dostaje także poprzez e-mail wszystkie informacje, jakie podał zleceniodawca oraz ścieżki do przesłanych plików. W przypadku braku płatności (z góry) za usługę zamówienie po 7 dniach jest automatycznie usuwane, a przesłane pliki poprzez zadania cron są usuwane po 10 dniach. Serwer nie jest z gumy i trzeba dbać o wolne miejsce.
    Akceptowane są tylko pliki w formacie jpg , tif i zip, choć ten ostatni jest kontrowersyjny. Nie da się z pliku zip policzyć wartości zamówienia, ponieważ w momencie składania zamówienia system nie wie ile jest tych plików, a tym samym nie przemnoży ilości przez cenę jednostkową w danym formacie.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. jaki modul do otwierania zdjec na stronie z ogloszeniami
    przez niekumaty na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 28-07-2013, 21:28
  2. Moj modul do pokazywania zdjec
    przez Pingu na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 03-10-2009, 22:05
  3. jCarousel? Jaki to modul do wyswietlania zdjec?
    przez asiah na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 24-07-2008, 21:54
  4. Dodawanie zdjec
    przez karlikos na forum Zoom Media Gallery
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 16-10-2006, 18:44
  5. Problem z opisem i nazwa zdjec
    przez postmortem na forum Zoom Media Gallery
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 03-09-2006, 14:20

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •