Problem z migracją 1.5.26 jUpgradePro
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Problem z migracją 1.5.26 jUpgradePro

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    07-03-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny Problem z migracją 1.5.26 jUpgradePro

    Cześć,

    Mam problem z przetestowaniem migracji Joomla 1.5.26 do 3.x przy pomocy kupionego jUpgradePro.

    Po konfiguracji zgodnie z dokumentacją jUpgradePro ze strony producenta i skorzystaniu z informacji ze strony wiki.joomla.pl podczas wykonywania komendy
    Kod:
    composer install
    wyrzuca mi komunikat błędu
    Cannot update only a partial set of packages without a lock file present.
    - widoczne na screenie.

    jupldatepro.jpg

    Aktualnie testuję jedynie aplikację i próbuję zrobić migrację ze zupdateowanej Joomla 1.5 do 1.5.26 z czystym wgranym szablonem na TEJ stronie, na Joomla 3.x postawionej na subdomenie mojej domeny głównej TUTAJ (czy to może być kwestia joomli postawionej na subdomenie?).

    Jak wiadomo wszystko pokonfigurowane, obydwie instalacje zrobione, jUpgradePro zgodnie z powyższym wgrane i skonfigurowane jak należy.

    Prośba o podpowiedzi, rozwiązania, wskazówki.
    Z góry dzięki!

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior nikszal awatar
    Dołączył
    07-09-2006
    Skąd
    FNW
    Wpisy
    5 284
    Punkty
    196

    Domyślny

    Myślę, że jednak nie wszystko poprawnie skonfigurowałeś. Ekspertem od migracji nie jestem, bo po raz ostatni robiłem ją kilka lat świetlnych temu i też miałem problem, ale poradziłem sobie.

    Przeczytaj jeszcze raz dokładnie dokumentację, bo pewnie jakiś krok w konfiguracji pominąłeś. Być może brakuje jakichś bibliotek albo pluginu zainstalowanego w starym Joomla.
    Mogę zajrzeć, jeśli to dla Ciebie nie problem.
    Zanim zapytasz na Forum:
    1. Przeszukaj wątki.
    2. Poszukaj odpowiedzi na wiki.
    __________________________________________________ _________________
    Książki oddane na makulaturę dowodzą, że cierpliwość papieru też ma swoje granice.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    07-03-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ok, sprawdziłem jedną rzecz, to może być problem.

    Nie mam aktualnie możliwości prawidłowej obsługi FTP, łączę się z hostingiem, natomiast podczas próby edycji/pobrania plików wyrzuca komunikat:
    Status: Odłączono od serweraStatus: Opóźnianie połączenia na 5 sekund z powodu wcześniejszej nieudanej próby połączenia...
    Status: Ustalanie adresu IP dla ftp.cluster026.hosting.ovh.net
    Status: Łączenie z 91.134.248.208:21...
    Status: Połączenie nawiązanie, oczekiwanie na wiadomość powitalną...
    Status: Niezabezpieczony serwer, nie obsługuje FTP przez TLS.



    Tu może być problem.


    Sprawdziłem inne hostingi i jest ok więc coś musiałem namieszać w tym hostingu przy zabawie żeby wgl umożliwić instalację joomli 1.5 .

  5. #4
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    485
    Punkty
    51

    Domyślny

    Jeśli masz wersję komercyjną, to chyba, w pierwszej kolejności, najlepiej najlepiej kontaktować się z autorami oprogramowania. Tutaj masz przewodnik do konfiguracji FTP na ovh https://www.ovh.pl/hosting/ftp.xml . Zwróć też uwagę, czy nie powinieneś przełączyć się na tryb binarny transferu, przy korzystaniu z klienta ftp.

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    07-03-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Oczywiście próbowałem się wpierw kontaktować z autorem oprogramowania, nie odpowiada 4-ty dzień.

    Zaraz zerknę na to FTP, wcześniej nie było problemów na tym hostingu, coś musiałem namieszać.

    @Edit Sprawdziłem, wszystkie inne hostingi funkcjonują prawidłowo na automacie, przełączenie ręczne na tryb binarny nie pomogło

  7. #6
    Wyga Jola awatar
    Dołączył
    08-01-2008
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    3 239
    Punkty
    386

    Domyślny

    Czy to przypadkiem Smarthost?
    To problem z połączeniem FTP przez TLS - bez szyfrowania zadziała.
    A problem trzeba zgłosić do hostingu.

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    07-03-2017
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Jeżeli chodzi o poprawnie działające FTP to już jest ok.

    Nie wiem jakim cudem, ale ponowne uruchomienie laptopa pomogło, dziwne, bo problem był tylko z tym hostingiem i na dodatek przeglądarkowo też nie działało, ale ok. Odinstalowałem jUpgradePro i dodaję pluginy na nowo i próbuję.

    Kwestie tego, że nie mam żadnej odpowiedzi od autora oprogramowania po zakupie właśnie narzędzia i wsparcia na okres pół roku będę musiał zgłosić bezpośrednio na Joomla extensions, bo to oficjalnie tam kupowałem po odnośniku do strony producenta.

    Próbuję na nowo i będę dawał znać.

  9. #8
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    485
    Punkty
    51

    Domyślny

    To najlepsza metoda, opowiedz swoją historię w poście opiniującym rozszerzenie.

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    02-10-2020
    Wpisy
    1
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    Jeśli masz wersję komercyjną, to chyba, w pierwszej kolejności, najlepiej najlepiej kontaktować się z autorami oprogramowania. Tutaj masz przewodnik do konfiguracji FTP na ovh https://www.ovh.pl/hosting/ftp.xml . Zwróć też uwagę, czy nie powinieneś przełączyć się na tryb binarny transferu, przy korzystaniu z klienta ftp. png to ico
    Dziękuję i pozdrawiam

Podobne tematy

  1. MIGRACJA: migracja z 1.5.x na 3.x.x - problem z MENU
    przez Xyfka na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 15-06-2014, 14:20
  2. Problem z migracją 1.0.15 -> 1.5.14
    przez ŁakO na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 28-09-2009, 23:12
  3. migracja nieudana, problem z model.php ?
    przez yakoo na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 07-08-2009, 03:31
  4. "404 - Component not found" - problem z migracją Joomla
    przez qiqqq na forum Aktualizacje, migracje
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 15-02-2009, 23:56
  5. Problem z migracją do 1.5.9
    przez marekbroclawik na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 15-01-2009, 17:52

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •