Niedziałające hasło do bazy MySQL Joomla na home.pl
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Niedziałające hasło do bazy MySQL Joomla na home.pl

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    15-02-2013
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Joomla! 2.5 Niedziałające hasło do bazy MySQL Joomla na home.pl

    Dzień dobry.
    Mam Joomla 2.5.9 na serwerze home.pl. Próbuję dostać się do bazy danych poprzez ich panel https://nazwa_strony.home.pl/sql/index.php. Podaję nazwę użytkownika bazy i hasło - obie wartości przepisane (lub skopiowane, obojętnie) z pliku configuration.php. I za każdym razem dostaję błąd:
    - Nie udało się zalogować na serwer MySQL
    - mysqli_real_connect(): (HY000/1045): Access denied for user 'nazwa'@'localhost' (using password: YES)

    Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale:
    - bazę tworzyłem jakieś 6 lat temu, gdy panel home.pl był jeszcze stary. Gdy stworzyłem testową bazę na nowym panelu home.pl (jakiś rok temu), to do tej testowej bazy mogę się dostać.
    - próbowałem ręcznie zmienić wpis z hasłem w pliku configuration.php, ale nic to nie daje
    - w panelu konfiguracyjnym, w Konfiguracji Globalnej, w sekcji Serwer, zmieniałem typ bazy z MySQLI na MySQL i też nic

    Jak mogę dostać się do bazy?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 512
    Punkty
    561

    Domyślny

    Cześć,

    adres phpMyAdmin to chyba https://sql.NazwaSerwera.home.pl/sql/
    Jeżeli widzisz logowanie to źle wstawiasz hasło / login

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    15-02-2013
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Cześć,

    adres phpMyAdmin to chyba https://sql.NazwaSerwera.home.pl/sql/
    Jeżeli widzisz logowanie to źle wstawiasz hasło / login
    Sprawdziłem, Twój adres też działa .
    Metodą kopiuj-wklej przenoszę z configuration.php do phpMyAdmin - i nie działa.

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 512
    Punkty
    561

    Domyślny

    No to źle przenosisz ;-)

    Popraw / zmień hasło w panelu serwera

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 364
    Punkty
    245

    Domyślny

    Może to stara wersja bazy wiec nie pozwalają się na nią zalogować?
    Zapytaj wsparcie techniczne.
    Ostatecznie zrób kopię bazy danych przy użyciu Akeeba Backup i odtwórz ją w nowej, pustej.
    Potem tylko zmień ustawienia w configuration.php.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    15-02-2013
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    No właśnie nie. Przepisałem też ręcznie, znak po znaku i dalej mam to samo.

  8. #7
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 512
    Punkty
    561

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Popraw / zmień hasło w panelu serwera
    Zmieniłeś?

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    15-02-2013
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Zmieniłeś?
    Jeszcze nie. Nie wiem czy jestem tak odważny, aby zepsuć sobie bazę Joomli, na której stoi witryna firmowa .

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 364
    Punkty
    245

    Domyślny

    To zrób kopię całej stronie na nowej bazie używając Akeeba Backup. To załatwi problem.
    Może coś baza jest uszkodzona (w sensie po stronie home.pl).
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 512
    Punkty
    561

    Domyślny

    hahaha

    Cytat Wysłane przez phowiec Zobacz wiadomość
    Mam Joomla 2.5.9

Podobne tematy

  1. Niedziałający mod_rewrite w podkaralogu(proste adresy)-Joomla
    przez chuck na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post/autor: 22-01-2014, 20:11
  2. Joomla 1.5.16 + Adwords + Proste adresy = niedziałające linki
    przez Sputnik_Wwa na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 27-05-2010, 11:23
  3. Niedziałający artykuł na pomoc.joomla.pl
    przez zelo na forum Dyskusje nad artykułami
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-03-2009, 22:53
  4. Hasło Administratora, hasło do bazy, komunikacja ze stroną.
    przez patrykb na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 18-07-2008, 15:07
  5. Hasło do bazy MySql
    przez peters294 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 07-12-2007, 22:04

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •