[Rozwiązane] Polityka Prywatności ... jak edytować
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 12

Temat: Polityka Prywatności ... jak edytować

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    22-07-2020
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny Polityka Prywatności ... jak edytować

    Po ostatniej aktualizacji Joomla pokazała mi sie dodatkowa opcja - polityka prywatności. ( moze teraz dopiero to zauważyłem - może było wcześniej )
    Wpisałem odpowiednie formułki, ruszyło, i ...mam problem gdzie znaleźc moduł/plugin który to obsługuje ?
    O co chodzi ? :
    - po uruchomieniu tej opcji na stronie rejestracja pojawiła mi sie w środku formularza taka sekcja
    Zgoda na przetwarzanie danych osobowychRejestrując się na tej stronie, akceptujesz naszą Politykę Prywatności oraz wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych.
    Zgadzam sięNie


    Edycję tekstu rozwijanego pod linkiem "polityka prywatności" - ok , to znalazłem w artykułach.
    Ale gdzie jest moduł/plugin odpowiedzialny za wyświetlanie tego fragmentu ? chciałbym zmienić ten tekst - "Rejestrując sie na stronie ...." ale nie potrafię znaleźć na zapleczu miejsca gdzie to edytować. Za pierwszym razem pokazał mi sie formularz gdzie wpisywałem ten tekst ale po zapisaniu juz nie potrafie wrócic do jego edycji.
    Mam nadzieje że poprawnie opisałem mój problem.
    Dzięki za pomoc.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 512
    Punkty
    561

    Domyślny

    Cześć,

    skorzystaj z nadpisywania tłumaczeń: /administrator/index.php?option=com_languages&view=overrides

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    22-07-2020
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    w tej zakładce mam brak elementów, ... ale co mam zrobić ?? to hasło mało mi mówi

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 512
    Punkty
    561

    Domyślny

    https://prnt.sc/tmh2k9

    A w G wpisujesz: Joomla nadpisywanie tłumaczeń


    Zawsze warto uzywać wyszukiwarki...

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    22-07-2020
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    hmm. zrozumiałem że mam dodać tłumaczenie ...czyli dodałem nowy wpis - wyszukiwane słowo Rejestrując .. i zamieniłem je na Rejxxxxx i ...niestety nie działa
    Na stronie nadal pojawia się ..Rejestrując ..itd

    Ale nawet gdyby to zadziałało to i tak nie do końca rozwiązuje mój problem. Bo ja chcę znaleźć element który generuje tą wstawkę. Po pierwsze żeby zmienić ten tekst ale po drugi żeby ją umięścić w innym miejscu/kolejności na stronie.

    żeby łatwiej zobaczyć o czym piszę wstawiam link do strony z tym problemem. opisywany fragment pojawił sie pomiędzy Captcha i Fields
    http://www.ginekolog.net/registration-form

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 364
    Punkty
    245

    Domyślny

    Adam, pokaż jak dodałeś nowe tłumaczenie - pokaż wpis w Nadpisywaniu języka
    Bazyl dobrze Ci podpowiada... a poszukałeś dokumentacji?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    22-07-2020
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    W załączeniu 4 fotki
    na pierwszej pokazuje że wogóle nie znajduje słowa "Rejestrując"
    fotka 2 i 3 --pomimo tego tworzę tłumaczenie
    fotka 4 - widac że nic nie działa - dalej jest tekst " Rejestrując ..."

    Ale tak jak pisałem powyzej - tłumaczenie nie rozwiązuje problemu. gdzie jest ten moduł czy coś innego który to obsługuje - bo na przykład chce go umiescic w innym miejscu albo wyłączyć.
    Załącznik 9840Załącznik 9841Załącznik 9842Załącznik 9843

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 364
    Punkty
    245

    Domyślny

    Nie widać Twoich załączników. Dodawaj zawsze przed usługę zewnętrzną.

    1. Nie znajduje bo szukasz pewnie na "Witrynie" szukaj na "Zapleczu" http://prntscr.com/tn26rh
    2-3 A jak możesz utworzyć tłumaczenie nie znając stałej językowej?
    4. Nie ma prawa bo 2-3

    Nie zrobiłeś tłumaczenia wiec nie rozwiązałeś problemu
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    22-07-2020
    Skąd
    Poznań
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    jestem jeden krok dalej
    w sekcji tłumaczenie zmieniłem na zaplecze i faktycznie znalazłem tą stałą . ok zrobiłem tłumaczenie. zaznaczyłem opcje lokalizacja - oba
    Ale na wyświetlanej stronie nadal jest wersja stara ... hmmm coś jeszcze źle robię.
    No i pytanie drugie - nierozwiązany problem jak sterować wyświetlaniem tego modułu (?) na stronie .... na przykłada gdybym go chciał umieścić poniżej fields
    https://www.dropbox.com/s/mezo4a12p0...32443.png?dl=0
    https://www.dropbox.com/s/rimwnruw35...32343.png?dl=0

    PS . w tłumaczeniu zamieniłem "naszą" na "moją"

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 364
    Punkty
    245

    Domyślny

    Dobra, już jasne.

    W Zaplecze -> Rozszerzenia -> Dodatki znajdź dodatek "Prywatność - Zgody".
    Tam w polu popraw swój tekst: http://prntscr.com/tn8fy5

    I to powinno zadziałać ostatecznie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. polityka twojej firmy
    przez keey na forum Optymalizacja, wydajność
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 14-11-2012, 15:16
  2. newsletter z polityką prywatnosci i potwierdzeniem email
    przez coliberek1 na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 21-05-2010, 23:22
  3. Kunena 1.5.6 i prywatność użytkowników
    przez grzegorz1973 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 02-12-2009, 21:00
  4. Joomla i .... polityka
    przez dkint na forum Off topic
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 16-10-2008, 19:40

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •