przeniesienie localhosta na serwer
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: przeniesienie localhosta na serwer

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    27-07-2020
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny przeniesienie localhosta na serwer

    Witam jestem tu nowy kilka dni temu wykupiłem sobie domenę i hosting na home.pl. zbudowałem stronę w Joola 3.9.20 mam problem z przeniesienie plików z locakhosta na WampSerwerze. Bardzo proszę o pomoc jakieś wskazówki. Z góry dziękuję

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 512
    Punkty
    561

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez maciex Zobacz wiadomość
    domenę i hosting na home.pl
    Rozumiem, że uległeś promocji 0 zł lub podobnej.
    Zdziwienie przyjdzie za rok...

    Strona składa się z plików i bazy danych - musisz je przenieść na serwer, podpiąć domenę poustawiać nowe ścieżki w configuration.php.

    Można automatem: AkeebaBackup

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    27-07-2020
    Wpisy
    2
    Punkty
    2

    Domyślny

    serwer i hosting nie są za 0 zł ale nie oto mi chodzi dzięki za podpowiedz tylko joomla nie chce mi zainstalować AkeebaBackup pokazuje że plik jest za duży

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 512
    Punkty
    561

    Domyślny

    zacznij pisać po polsku z przecinkami kropkami i wielkimi literami inaczej ciezko jest to czytac twój serwer ma zbyt małe ustawienia poszukaj jak ustawić by przyjmował większe pliki i pamiętaj że jak masz na stronie wyświetlony jakiś błąd to go tutaj skopiuj by wiadomo było o co konkretnie chodzi

  6. #5
    Przeglądacz Frodoo awatar
    Dołączył
    26-08-2018
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    47
    Punkty
    7

    Domyślny

    Musisz zwiększyć następujące wartości w pliku php.ini i zrestartować serwer WAMP
    memory_limit
    post_max_size
    upload_max_filesize
    Upewnij się, że wartość upload_max_filesize jest mniejsza niż post_max_size.


    U mnie php.ini był w katalogu C:\wamp64\bin\php\php5.6.40


    Dla wersji php 7.x zrób to samo
    Na forum pomagam bezpłatnie, ale nie koniecznie

  7. #6
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    413
    Punkty
    47

    Domyślny

    Przeniesienie strony Joomla na hosting poprzez skopiowanie plików nie zadziała. Tak można robić tylko w przypadku kopiowania modyfikacji do już zainstalowanych elementów. Przeniesienie serwera możliwe jest poprzez Akeeba backup i Kickstart.

    PS. Hosting i domenę należy kupować licząc koszty w okresie 3 lat.

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 364
    Punkty
    245

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez terra Zobacz wiadomość
    Przeniesienie strony Joomla na hosting poprzez skopiowanie plików nie zadziała.
    Ale dlaczego "nie zadziała"? Jeśli skopuje się wszystkie pliki na serwer + Załaduje kopie bazy danych do nowej bazy na serwerze + Zmieni ustawienia w configuration.php by odpowiadały nowej bazie oraz ścieżkom /log i /tmp na serwerze = to strona jak najbardziej się uruchomi. Przecież właśnie to robi Akeeba Backup - plik jpa to spakowane pliki strony z wbudowanym instalatorem i kopią bazy danych.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    05-07-2012
    Wpisy
    116
    Punkty
    3

    Domyślny

    Po co sobie utruniać życie, jakimiś dodatkami.
    Wystarczy spakować pliki, wyeksportować bazę danych.
    Pliki rozpakowujemy na serwerze, importujemy bazę danych.
    Zmieniamy ścieżki dostępu w pliku configuration.php (najlepiej w Notepad++,zaznaczmy bez BOM),plik kopiujemy na serwer.

  11. #10
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    413
    Punkty
    47

    Domyślny

    No to ułatwiłeś. .Dla jasności z Akeeba:
    1. robisz kopię strony
    2. przenosisz archiwum na serwer z plikiem kickstart
    3. wykonujesz proces instalacji Joomla KONIEC.

    W tym wątku moja wcześniejsza uwaga odnosi się do tego, że nie można przenieść lokalnej instalacji Joomla na hosting poprzez prostą operację kopiowania - TO NIE DZIAŁA, dla tego że kopiowanie nie przenosi struktury i zawartości bazy danych.

Podobne tematy

  1. Przeniesienie z localhosta na serwer
    przez DobleYou na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 27-12-2009, 18:55
  2. Z localhosta na serwer przy pomocy JoomlaPack - błąd
    przez freeJoomla na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 01-10-2009, 15:20
  3. [przeniesienie] z localhosta
    przez palmak na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 21-09-2007, 21:34
  4. problem z przeniesieniem joomla na serwer z localhosta
    przez suteq_w_ciemnosci na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 10-04-2006, 23:08
  5. Problem po przeniesieniu z localhosta(Win) na serwer(linux)
    przez kidzior na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 11-01-2006, 23:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •