Nieznany błąd
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Nieznany błąd

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    01-09-2020
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny Nieznany błąd

    Witam
    Mam problem z moją stroną. Otóż po wejściu na nią wyskakuje błąd: Error: Call to undefined method Error::get(): Using $this when not in object context
    Przy próbie aktualizacji z 3.8.10 na 3.9.21 wyskakuje mi błąd
    /administrator/language/pl-PL/pl-PL.com_joomlaupdate.ini : error(s) in line(s) 50, 51
    Jestem zielony w tym temacie. Jeżeli temat już się pojawił to mnie skierujcie.
    Jeżeli potrzeba dodatkowych informacji to na pewno podam.


  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 406
    Punkty
    248

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Darak Zobacz wiadomość
    Error: Call to undefined method Error::get(): Using $this when not in object context
    Błąd oznacza, że w danym widoku wykorzystywana jest niepoprawnie zmienna $this. Może to być wynik niepoprawnej modyfikacji pliku widoku, szablonu lub starej wersji modyfikacji lub szablonu.
    Sprawdź czy błąd występuje kiedy przełączysz szablon na domyślny protostar.

    Jeśli potwierdzisz, że to szablon, w plikach szablonu znajdź katalog html i zmień po wszystkim katalogom w środku nazwę, dodając do nich -old
    W ten sposób zlokalizujesz problematyczny katalog. Potem rób tak samo z plikami/katalogami w środku aż zlokalizujesz wandala.

    Cytat Wysłane przez Darak Zobacz wiadomość
    /administrator/language/pl-PL/pl-PL.com_joomlaupdate.ini : error(s) in line(s) 50, 51
    Hmmm ale to błąd w pliku językowym, nie powinien być fatalny i przerywać aktualizacji.

    Aktualizacji możesz dokonać również ręcznie:

    https://www.templatemonster.com/help...-manually.html
    https://joomla.stackexchange.com/que...latest-version
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    01-09-2020
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Załącznik.jpgBłąd występuje nadal, gdy przełączam na szablon protostar
    Możliwe, że coś złego zrobiłem, jestem zielony w tych sprawach
    Dziękuję za pomoc na bieżąco i sorka że tak tak późno odpowiadam

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 406
    Punkty
    248

    Domyślny

    Z zrzutu ekranu wynika, że masz włączone debugowanie języka.
    Wejdź Zaplecze -> System -> Konfiguracja Globalna -> System i ustaw Analiza języka na NIE
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    01-09-2020
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ustawione
    Nadal nie działa ;<

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 406
    Punkty
    248

    Domyślny

    Dobra, to uściślijmy bo założyłem, ze problem występuje na froncie. Ale teraz mi się wydaje, że na zapleczu. Zgadza się?

    Czy próbowałeś aktualizacji ręcznej? Ona może rozwiązać oba problemy. Oczywiście, zrób wcześniej kopię zapasową.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    01-09-2020
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Okej, z plikami to jest tak, że nie ja je posiadam a informatyk. Nic jednak z nimi nie robił i problem jest na froncie. Pogrzebałem trochę i odkryłem, że na główną stronę nie da się wejść, ale na np. Cennik już się da. Metodą prób i błędów pogrzebałem z główną stroną i jakoś mi się udało. Problem został taki, że jest goły artykuł i nie mogę się przełączać na inne strony (załącznik)
    Załącznik 9851Załącznik 9852

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 406
    Punkty
    248

    Domyślny

    Bo został zmieniony szablon na Protostar. Moduły miałeś przypisane do pozycji istniejących w poprzednim szablonie ergo w nowym są niewidoczne. Przełącz na poprzedni szablon i sprawdź.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    01-09-2020
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wraca problem
    A jeżeli teraz zainstalowałem joomle i w tych plikach coś pozmieniam to dam radę to naprawić?

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 406
    Punkty
    248

    Domyślny

    Czyli problem wrócił bo przełączyłeś na swój szablon?
    No to wiemy, że problemem jest szablon.

    To zastosuj się do poleceń z posta http://forum.joomla.pl/showthread.ph...l=1#post386118

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Jeśli potwierdzisz, że to szablon, w plikach szablonu znajdź katalog html i zmień po wszystkim katalogom w środku nazwę, dodając do nich -old
    W ten sposób zlokalizujesz problematyczny katalog. Potem rób tak samo z plikami/katalogami w środku aż zlokalizujesz wandala.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Nieznany komunikat czy probie dodania grafiki
    przez Pawel_S na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 07-08-2009, 21:00
  2. 500 - nieznany błąd
    przez dambad na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 03-04-2009, 13:58
  3. Nieznany komunikat
    przez grand232 na forum Sprawy bezpieczeństwa Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 26-05-2008, 20:41
  4. nieznany blad - pilnie potrzebna pomoc
    przez Tom'Ash na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 24-01-2008, 23:35
  5. Błąd w MySql: Nieznany znak przestankowy
    przez ADE na forum Różne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 20-11-2007, 18:45

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •