[Rozwiązane] Rendering JCEditor - na front
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Rendering JCEditor - na front

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    73
    Punkty
    7

    Joomla! 3.x Rendering JCEditor - na front

    Hej.
    Mam stworzony przez kogoś komponent i na jego front-owej wersji chce umieścić edytor JCE tak by użytkownicy mogli w nim pisać. Próbuje każdej metody jaką widze na sieci, ale nic nie działa.
    Obecnie staram się coś zdziałać z CKEditor, ale dostaje błędy not defined. Przyznam, że bardziej zależy mi na JCE.
    Mam nadzieję, że forum mi pomoże.

    Pozdrawiam.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    448
    Punkty
    50

    Domyślny

    W konfiguracji globalnej ustaw domyślny edytor na JCE, a JCE skofiguruj do użytkowania na froncie. Aha pole edycyjne powinno byc typu editor
    https://docs.joomla.org/Standard_form_field_types

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    73
    Punkty
    7

    Domyślny

    Z tego co widziałem, nie mam tam żadnego XML-a związanego z polami i nie wiem czy jak dodam, to obecnie HTML-owe nie przestana działać.

  5. #4

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    73
    Punkty
    7

    Domyślny

    Po stronie Admina są pliki xml, natomiast po stronie użytkownika ich nie ma.
    W adminie są w folderze forms. Czy ja się mogę do tych plików odwołać od strony frontu?

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 410
    Punkty
    248
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    73
    Punkty
    7

    Domyślny

    Info ze Stack pomogło częściowo. teraz dostaje taki komunikat:
    Nie można wyświetlić edytora, ponieważ dodatek edytora nie jest opublikowany.

    No i znalazłem wątek z forum: http://forum.joomla.pl/showthread.php?86046-Nie-mo%C5%BCna-wy%C5%9Bwietli%C4%87-edytora-poniewa%C5%BC-dodatek-edytora-nie-jest-opublikowany&p=380874
    Czytam go i próbuje. Mam opublikowane wszystkie rzeczy związane z JCE, aktywny profil default jak i front-end, sprawdzone czy public może go używać. Póki co to szukam dalej...

  9. #8
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    448
    Punkty
    50

    Domyślny

    sprawdź jaki edytor jest domyslnie przypisany do użytkownika. Sprawdź w widoku, który Cię interesuje czy masz taki wpis
    Kod:
    Factory::getEditor();

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    20-03-2018
    Wpisy
    73
    Punkty
    7

    Domyślny

    mam takie info:
    Kod:
    object(Joomla\CMS\Editor\Editor)[618]
      protected '_observers' => 
        array (size=0)
          empty
      protected '_state' => null
      protected '_methods' => 
        array (size=0)
          empty
      protected '_editor' => null
      protected '_name' => string 'jce' (length=3)
      protected 'asset' => null
      protected 'author' => null
      protected '_errors' => 
        array (size=0)
          empty

  11. #10
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    448
    Punkty
    50

    Domyślny

    ale z czego jest to info ? Przypisany edytor mozna sprawdzić, wchodząc do profilu uzytkownika. mamy dwa zagadnienia:
    1. przypisanie edytora JCE jako domyślny:
    - zainstaluj JCE
    - ustaw w konfiguracji globalnej JCE jako edytor domyślny
    - skonfiguruj JCE do użytkowania na Front
    - przypisz użytkownikowi JCE jako edytor domyślny
    2. pole edytora w widoku:
    A
    - dodaj do xml formularza edycyjnego pole editor
    - w widoku formularza dodaj pole editor
    lub B
    - dodaj wiersze w widoku formularza dodające edytor
    Kod:
    $editor = JFactory::getEditor();
    echo $editor->display('content', $this->content, '550', '400', '60', '20', false);

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z front page
    przez sasiad na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-05-2007, 01:58
  2. Menu górne-front end
    przez OlgaG na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 13-04-2007, 15:26
  3. Front door
    przez DAD na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-01-2007, 21:36
  4. akocomment 2.0pl++ - brak komentarzy na front end
    przez piotr.uk na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 13-09-2006, 23:54
  5. Wyłączenie autorowi możliwości publikacji na front page.
    przez cez1 na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 20-04-2006, 07:08

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •