Menu nie wyświetla się na żadnej stronie
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 16

Temat: Menu nie wyświetla się na żadnej stronie

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    21-09-2020
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny Menu nie wyświetla się na żadnej stronie

    Witam,

    Jak w tytule, nie wyświetla się menu na żadnej ze stron. Dziwne jest to, że menu mobilne się wyświetla. Sprawdzałem już wszystkie ustawienia modułu, który jest odpowiedzialny za wyświetlanie tego menu. Tworzyłem również nowe moduły, ale nic to nie pomogło. Zmieniałem szablony, ale nic to nie dało, na żadnym z szablonów menu nie wyświetla się (oczywiście oprócz menu mobilnego). Próbowałem już chyba wszystkich rozwiązań jakich udało mi się znaleźć w google. Doszedłem do wniosku, że jedynym rozwiązaniem jest przywrócenie strony sprzed aktualizacji, jednak nie jestem ekspertem od joomli i nie chce nic popsuć, dlatego zwracam się z prośbą o pomoc. Może ktoś miał podobne komplikacje i wie jak to rozwiązać bez backup'u.

    Dodam, że wyświetla się taki błąd:
    Warning: Creating default object from empty value in /plugins/system/bluejoomla/core/wp_shortcodes.php on line 99

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 432
    Punkty
    249

    Domyślny

    To nie błąd tylko ostrzeżenie... można je zignorować. Nie ma związku z problemem.

    Przyczyn może być kilka: przypisanie do nieprawidłowej pozycji modułu, przypisanie do nieprawidłowych pozycji w menu, niewłaściwe oznaczenie języka.... błędy w CSS.

    Musimy zobaczyć konfigurację menu i modułu menu. Ale używaj tego by pokazać zrzuty ekranu. https://snipboard.io/
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    21-09-2020
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Tutaj jest konfiguracja modułu menu, a co do konfiguracji menu to nie ma tam za wiele (3 szczegóły menu i uprawnienia menu). Chyba że źle wchodzę w konfigurację menu (menu -> projektant menu -> tutaj zaznaczam kwadracik przy menu, które mnie interesuje -> dostosuj)

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 432
    Punkty
    249

    Domyślny

    Na zrzucie widzę tylko, że przypisano do pozycji "menu". Czy na pewno taka pozycja istnieje w Twoim szablonie?
    W module jest zakładka "Przypisz do pozycji menu". Co tam masz ustawione?
    Wyczyść pole "Rozpocznij publikację" w module.

    Nie, dla menu pokaż POZYCJE menu, nie konfigurację menu. Pokaż listę pozycji w menu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    21-09-2020
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Kiedy rozwijam pozycje menu, to wyświetlają mi się pozycję dla 3 różnych szablonów i ta pozycje menu jest pod nazwą pozycji szablonu, z którego korzystam, na tej pozycji działa moduł wyświetlający menu mobilne.
    W zakładce "przypisz do pozycji menu" ma m ustawione, aby wyświetlało się na wszystkich stronach, sprawdzałem również inne opcje tej zakładki jednak nic to nie daje.
    Wyczyściłem pole "Rozpocznij publikację" i nie pomogło.
    Wstawiam screeny(nie wszystkie pozycje menu tutaj pokazałem, jest ich więcej):





  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 432
    Punkty
    249

    Domyślny

    Wygląda na to, że używasz Page Buildera. W takiej sytuacji moduł powinieneś raczej wstawić przez Page Buildera.
    Możesz się też upewnić co do pozycji menu wyświetlając podgląd pozycji menu. Klikasz w ikonkę oka na liście stylów szablonów (jak nie masz aktywnej to włącz w opcjach -> Prawy górny róg nad lista stylów).
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    21-09-2020
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Po kliknięciu oka wyskakuje mi błąd, ale pozycje wyświetlają się po wpisaniu ?tp=1 na końcu adresu strony. Tutaj daje screeny. Poczytam trochę o dodawaniu modułu menu przez page buildera i dam znać jak poszło.



  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    21-09-2020
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Nie znalazłem nic na temat dodawania modułu przez Page Buildera. Sprawdziłem "typ pozycji menu" i każda z pozycji ma ustawiony ten typ na "Page Builder", więc to jest niby dobrze. Najbardziej ciekawi mnie fakt, że mobilne menu się wyświetla, sprawdzałem i porównywałem ustawienia modułów "menu" i "mobile-menu", ale też doszedłem do wniosku, że jest OK.

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 432
    Punkty
    249

    Domyślny

    A dodaj jakiś inny moduł, np. własny i wypełnij go treści, przypisz do tej pozycji i zobacz czy się pokazuje.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    21-09-2020
    Wpisy
    7
    Punkty
    2

    Domyślny

    Treść własnego modułu wyświetla się.
    Kiedy w module menu ustawie opcję pokaż tytuł menu to ten tytuł również się wyświetla w tej pozycji.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Nie można niczego zainstalować (nie było żadnej zmiany serwera itp.)
    przez rockrobin na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 30-11-2010, 21:27
  2. Nie otwiera żadnej strony. NAwet index.html
    przez Michalo1994 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 22-05-2010, 23:58
  3. Jaką galerie dla 1.5.9 - żadnej nie mogę zainstalować!!!
    przez mgawronik na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 04-02-2009, 14:00
  4. SEF -żadnej różnicy
    przez Grzeso na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 10-12-2008, 23:52
  5. Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 02-09-2007, 23:18

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •