Akeeba - nie może zrobić kopii
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 20

Temat: Akeeba - nie może zrobić kopii

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    14-10-2020
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Rozwiązano Akeeba - nie może zrobić kopii

    Witam
    Zwracam się z prośbą o pomoc - Akeeba nie chce zrobić kopii. Wysypuje się przy kopiowaniu plików - w logu nie widzę nic, bo log kończy się nijak:

    DEBUG |201014 06:58:00|-- Adding images/0/DSC05258.JPG to archive (source: <root>images/0/DSC05258.JPG)
    DEBUG |201014 06:58:00|-- Adding images/0/DSC05261.JPG to archive (source: <root>images/0/DSC05261.JPG)
    DEBUG |201014 06:58:00|-- Adding images/0/DSC05265.JPG to archive (source: <root>images/0/DSC05265.JPG)

    --- END OF RAW LOG ---

    Wersje aktualne
    Joomla - Joomla! 3.9.22 Stable
    Akeeba - Akeeba Backup Core 7.3.2.1
    PHP - PHP Version 7.4.11

    Akeeba test konfiguracji przechodzi poprawnie, a przy kopiowaniu plików:

    Zrzut ekranu (18).png

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    482
    Punkty
    50

    Domyślny

    1. Przed kopią puść Wizarda konfiguracji. Przejrzyj istniejące backup'y i usuń zbedne. Puść wykonywanie kopii i pozwól Akeeba pracować (lub kliknij resume).
    2. Odinstaluj Akeeba i jej składniki i zainstaluj ponownie najnowszą wersję i wykonaj kopię (możesz też zacząc od tego punktu)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    14-10-2020
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wszystko to już było zrobione. Wizard przechodzi poprawnie, usunąłem już wszystkie backup'y jakie były, po 3 resume jest koniec. Odinstalowałem już i instalowałem najnowszą wersję - to samo. Dodatkowo postawiłem jeszcze jedną joomlę na tym serwerze, czystą i czystą robi poprawnie, tylko że tam danych nie ma, natomiast na właściwej kopiuje kilkaset Mb i dopiero się zatrzymuje.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 426
    Punkty
    248
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    14-10-2020
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Sprawdzałem forum Akeeba też, a ten link sugeruje przeinstalowanie, które nie działa.
    Hosting - mam dostęp tylko cPanel.

  8. #7
    Bywalec terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    482
    Punkty
    50

    Domyślny

    Efekt, który pokazujesz wskazuje na możliwe pomieszanie wersji Akeeba przy aktualizacji, dlatego proponowałbym wyczyszczenie Joomla z Akeeba i nową instalację w najnowszej wersji (np. uzywanie Core i przejście na PRO lub odwrotnie). Drugi przypadek to problemy po stronie hostingu (quota).

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    14-10-2020
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ok, już to robiłem - mogę zrobić ponownie. Wersji nie mieszałem. Ostatnia poprawna kopia była zrobiona przed aktualizacją joomla, akeeba i php, Po tych aktualizacjach już lipa.
    Czy usunąć wystarczy z rozszerzenia:zarządzanie:
    Action Log - Akeeba Backup Witryna Dodatek 7.3.2.1
    Akeeba Backup Zaplecze Komponent 7.3.2.1
    Akeeba Backup package Witryna Pakiet 7.3.2.1
    Quick Icon - Akeeba Backup Notification Witryna Dodatek 7.3.2.1

  10. #9

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    14-10-2020
    Wpisy
    8
    Punkty
    2

    Domyślny

    Odinstalowałem, zainstalowałem starszą wersję 7.2.0 dla sprawdzenia, i wizard przechodzi poprawnie, kopia zatrzymuje się przy kopiowaniu zresztą obrazków z folderu image.
    Zrzut ekranu (20).jpg

    Ale log trochę inny:

    == Starting Step number 19 ======
    DEBUG |201014 12:47:00|Kettenrad :: Ticking the domain object
    DEBUG |201014 12:47:00|Packing files
    DEBUG |201014 12:47:00|Truncating backup archive file <root>administrator/components/com_akeeba/backup/site-sp.swia.pl-20201014-124601utc.j01 to 246306066 bytes
    DEBUG |201014 12:47:00|-- Adding images/0dd/DSC05150.JPG to archive (source: <root>images/0dd/DSC05150.JPG)
    DEBUG |201014 12:47:11|Kettenrad :: Attempting to load from database (backend) [backend.1]
    DEBUG |201014 12:47:11| -- Loaded stored Akeeba Factory (backend) [backend.1]

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 01-09-2015, 00:31
  2. Problem z Akeeba Backup, nie można zrobć kopii,
    przez balboa na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 04-01-2012, 14:58
  3. Po aktualizacji do 1.5.23 akeeba nie chce zrobić kopii danych.
    przez ramiro na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 11-06-2011, 09:54
  4. Akeeba - błędne opisy plików kopii na liście
    przez Gall Anonim na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 02-03-2011, 12:27
  5. Problem z wczytaniem kopii zapasowej akeeba backup
    przez 88milion na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 14-01-2011, 21:11

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •