Wyskakujący pusty sbox na stronie.
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Wyskakujący pusty sbox na stronie.

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    12-03-2018
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny Wyskakujący pusty sbox na stronie.

    Witam
    zrobiłem aktualizacje joomli do wersji 3.7.5 i posypało się parę rzeczy zmieniła się czcionka na stronie i wyskakuje puste okno po każdej reakcji,
    strona:
    pshdk.pl
    co może być przyczyną jestem amatorem w tej dziedzinie stronę aktualizuje o nowe artykuły.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 535
    Punkty
    561

    Domyślny

    Cześć,

    wychodzi na to, że aktualizacja nadpisała jakieś ustawienia...
    Wyłącz wszystkie moduły i sprawdź czy popup zniknie.
    Jeśli zniknie - włączaj po kolei, zobaczysz który to.

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    12-03-2018
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Wyłączyłem wszystkie moduły i dalej wyskakuje popup.
    Próbowałem znaleźć przez "zbadaj element" kod strony ale nic mi to nie mówi gdzie szukać tego problemu.
    Jaki dodatek, moduł lub coś innego może powodować podobny problem.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 445
    Punkty
    250

    Domyślny

    W kodzie strony pojawia się odniesienie do squeezbox a w nim obrazek: http://pshdk.pl/images/otwarcie_zamku1.jpg czy to coś Ci przybliża?

    Czcionka strony, sprawdź czy używasz rozszerzenia korzystającego z cufona (takie coś do przerabiania czcionek na bardziej fikuśne).

    Najwyraźniej rozszerzenia na Twojej stronie nie są kompatybilne z wersją Joomli jaką posiadasz.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    12-03-2018
    Wpisy
    6
    Punkty
    2

    Domyślny

    Możesz mi powiedzieć gdzie znajdę kod strony z tym wpisem http://pshdk.pl/images/otwarcie_zamku1.jpg bo przejrzałem już chyba wszystkie pliki html, php i nie znalazłem nigdzie tego odniesienia albo który dodatek, moduł, komponent powoduje ten wpis.
    Co do czcionki to zmieniła się po tym jak wyłączałem komponenty i moduły w celu naprawy zaplecza strony tzn. przestały działać funkcje edycji i dodawania artykułów, jak zaczęły działać to mi wystarczyło ale wchodząc na stronę kłuje w oczy ten squeezbox i czcionka więc postanowiłem bawić się dalej.
    Jestem amatorem w tej dziedzinie robiący aktualizacje informacji na stroni bo coś tam kiedyś robiłem ale przerosły mnie problemy ze stroną po aktualizacji dodatków i strony, czytam i sprawdzam co wyjdzie ale nic to nie daje.
    Możesz dać więcej podpowiedzi jak to ogarnąć.

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 445
    Punkty
    250

    Domyślny

    Wejdź do bazy danych i wyszukaj w bazie frazę: otwarcie_zamku1.jpg jeśli to cokolwiek zrobione przez panel admina to tam powinno być.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. jak zrobić na stronie w joomla takie wyskakujące okienko
    przez czak na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 15-05-2015, 19:48
  2. Wyskakujące okno na stronie głównej.
    przez Klusek1 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 02-01-2015, 22:19
  3. Wyskakujące zdjęcie na stronie główniej
    przez lukask10 na forum Galerie, media, obsługa grafiki i innych mediów
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 23-12-2012, 21:55
  4. błąd wyskakujący na stronie
    przez Mido na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 10-10-2009, 01:42
  5. HTML Source Editor jest pusty przy zapisanej stronie
    przez Mihauek na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post/autor: 22-01-2008, 10:49

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •