[Rozwiązane] Nie działa kod/skrypt dodany do artykułu
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Nie działa kod/skrypt dodany do artykułu

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-08-2011
    Wpisy
    51
    Punkty
    10

    Joomla! 3.x Nie działa kod/skrypt dodany do artykułu

    Witam, mam w witrynie działające przyciski płatności PayPal utworzone kilka lat temu. Obecnie próbuje wstawić gotowy kod dla nowych przycisków, ale nie działa (Joomla 3.9). Podobnie jest też z gotowym kodem przycisku płatności z Ecwid. Zainstalowałem rozszerzenie sourcer, które miało rzekomo pomóc w implementacji kodów, ale nic to daje. Czy można temu jakoś zaradzić?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 491
    Punkty
    254

    Domyślny

    Tak, wszystko zależy jak wstawiasz... ale ufam po wpisie, że orientujesz się, ze taki kod trzeba wstawić w trybie HTML (czy też Source/Źródła) artykułu.
    Zależy też jakiego edytora używasz. Stockowego TinyMCE czy JCE czy coś innego.
    Ale wtedy nie potrzebujesz niczego dodatkowego.

    Polecam JCE i w trybie wyłączonego edytora wstawić kod do artykułu.

    Może to zależeć od ustawień edytora (czy np. zezwala na wstawianie java scriptu do artykułu i czegoś aby nie czyści).

    Mogą to być też ustawienia filtrowania treści w Konfiguracji Globalnej.

    Jak widzisz sporo tych zależności

    Na początek jaki edytor. Pokaż zrzuty ekranu jak to wstawiasz.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-08-2011
    Wpisy
    51
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mam zainstalowany JCE, więc zakładam, że to on obsługuje edycję artykułów. Nie wiem czemu nie działa mi tutaj w okienku dialogowym opcja wstawiania grafiki, więc zrzut ekranu mi nie wchodzi.
    Ale niewykluczone, że JCE działa mi nieprawidłowo, bo gdy wchodzę poprzez zakładkę Komponenty w ustawienia JCE Edytora, to gdy wybieram którąkolwiek z dalszych opcji (Control Panel; Global Configuration; Profiles; Install Ad-ons) to wyświetla mi się tylko biały ekran. Spróbuję więc zainstalować JCE na nowo.

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 491
    Punkty
    254

    Domyślny

    A, no to problem z JCE trzeba rozwiązać najpierw, potem to już kwestia konfiguracji.
    A zrzuty ekranu najlepiej załączać korzystając z usług takich jak ta: https://snipboard.io/
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-08-2011
    Wpisy
    51
    Punkty
    10

    Domyślny

    Usunąłem na razie JCE i spróbowałem wstawić kod za pomocą domyślnego edytora (jak rozumiem też jest to dopuszczalne) i przy udziale dodatku Sourcerer. Niestety kod nadal nie działa, chociaż przynajmniej zapisuje się w całości, podczas gdy poprzednio kod się skracał po zapisaniu. Ponieważ odblokowało mi się tutaj wstawianie grafiki, załączam zrzut ekranu:

    Załącznik 9897

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 491
    Punkty
    254

    Domyślny

    Nie widzę załącznika - ta funkcja forum nie działa poprawnie.
    Użyj usługi https://snipboard.io/

    Tak, kod był skracany bo konfiguracja JCE czyściła kod w artykule Można ustawić JCE tak by tolerowała kod java script,, iframe a nawet PHP!
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-08-2011
    Wpisy
    51
    Punkty
    10

    Domyślny

    AKTUALIZACJA: Okazuje się, że kod wreszcie działa - wstawiłem go w edytorze domyślnym, ale bez pomocy dodatku Sourcerer.

  9. #8
    Przeglądacz
    Dołączył
    10-08-2011
    Wpisy
    51
    Punkty
    10

    Domyślny

    Skoro już wiem, w czym tkwi problem, to pozostaje poczytać więcej nt. edytora JCE. Dzięki za pomoc

Podobne tematy

  1. Edytor JCE usuwa dodany kod
    przez marcinp1984 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 19-02-2014, 00:30
  2. Dodany kod na końcu strony
    przez aliuq na forum Bezpieczeństwo
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post/autor: 24-03-2013, 18:59
  3. Events 1.4 JEvents1.5 - "dodany przez"
    przez erkundigen na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 17-05-2009, 23:46
  4. [moduly] zaden dodany modol nie dziala
    przez shyper na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 28-08-2008, 23:11

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •