Jak zwiększyć max_execution_time
Wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Jak zwiększyć max_execution_time

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    22-10-2011
    Wpisy
    40
    Punkty
    11

    Domyślny Jak zwiększyć max_execution_time

    Siema potrzebuje zwiększyć max_execution_time wiem, że powinienem to zrobić w pliku .htaccess ale po edycji, strona wywala błąd. Czy ktoś może mnie poinstruować jak dokładnie ta edycja ma wyglądać?
    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    522
    Punkty
    54

    Domyślny

    Generalnie jak to ustawić to zależy od operatora hostingu, bo może powinieneś umieścić plik php.ini w folderze Joomla, Ale prawidłowy zapis to:

    Kod:
    php_value max_execution_time 30

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    22-10-2011
    Wpisy
    40
    Punkty
    11

    Domyślny

    Hosting to OVH i nigdy wcześniej nie miałem takiego problemu. OK w pliku php.ini wystarczy wpisać php_value max_execution_time 30 i coś jeszcze powinienem zrobić? bo niestety dalej nie nastąpiły zmiany w tej wartości...

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 578
    Punkty
    260

    Domyślny

    php_value max_execution_time to właściwość ustawień serwera i jej się raczej nie zmieni w htaccess.
    Jeśli nie masz możliwości zmiany tego parametru w panelu serwera a przez php.ini nie działa, pozostaje jedynie zwrócić się do pomocy technicznej hostingu.
    Może być, że dla planu hostingu, który masz wykupiony ta wartość jest ustalona... i tylko zmiana planu na wyższy pozwoli ja podnieść. Powszechna praktyka.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    522
    Punkty
    54

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    php_value max_execution_time to właściwość ustawień serwera i jej się raczej nie zmieni w htaccess.
    ...
    Sry ale można tutaj przykład hosting
    Kluczowe jest to z jakiego korzystasz hostingu i jak operator rozwiązuje ten problem, czy poprzez htaccess czy przez php.ini bo nie ma jednej generalnej reguły. Oczywiście w OVH realizuje się to poprzez php.ini , natomiast są pewne warunki https://docs.ovh.com/pl/hosting/host...ostingiem_www/

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 578
    Punkty
    260

    Domyślny

    Masz rację, można i faktycznie zależy to od hostingu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    22-10-2011
    Wpisy
    40
    Punkty
    11

    Domyślny

    Napisałem do OVH w tej sprawie i otrzymałem odpowiedz "Uprzejmie informuję, że brak jest możliwości edycji wartości zmiennych silnika PHP na hostingu współdzielonym. Funkcjonalność ta dostępna jest przy root'owym dostępie do usługi - serwery VPS/ Dedykowane" tak, że tak ;/

Podobne tematy

  1. Jak zwiększyć długość pola zwięzły opis w VirtueMart 2?
    przez d2_karamba na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 27-04-2013, 00:13
  2. Jak zwiększyć długość pola "tytuł" w artykule
    przez Wecki na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 10-07-2008, 12:23
  3. Jak zwiększyć ilość znaków wprowadzanych w tytule artykułu?
    przez sylwekb na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 09-01-2008, 03:03
  4. Odpowiedzi: 15
    Ostatni post/autor: 29-04-2007, 11:57
  5. bot AllVideos - jak zwiększyć rozmiar okna
    przez grzegorz.nowak na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 06-09-2006, 20:34

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •