Problem z układem strony na niektórych stronach
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Problem z układem strony na niektórych stronach

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    19-06-2010
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Joomla! 2.5 Problem z układem strony na niektórych stronach

    Witam,
    Mam problem z układem. Tutaj moja strona: http://kssprkonskie.pl/index.php/aktualne?start=640 . Jak widać układ jest ok, Ale gdy przejdziemy na stronę 42 to już się układ zmiejsza.
    Patrzyłem artykuły i wszystkie są tak samo sformatowane oraz mają takie same atrybuty.
    Czy ktoś może podpowiedzieć o co może chodzić ?
    Pozdrawiam

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyjadacz terra awatar
    Dołączył
    26-05-2017
    Skąd
    Wrocław
    Wpisy
    648
    Punkty
    59

    Domyślny

    Od strony 42 gubi ramkę (div) w której jest zawartość prawej strony, więc coś musi zmieniać formatowanie. Normalnie (do strony 41) masz :

    Kod:
    <div class="art-layout-cell art-content clearfix"></div>
    <div class="art-layout-cell art-sidebar1 clearfix"></div>
    a od strony 42 masz już tylko
    Kod:
    <div class="art-layout-cell art-content clearfix"></div>

  4. #3
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 121
    Punkty
    293

    Domyślny

    Co oznacza, że w którymś artykule masz niedomknięty DIV lub ucinasz go wstawiając do niego przycisk "więcej".
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #4
    Debiutant
    Dołączył
    19-06-2010
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dziękuje za podpowiedzi, ale zacząłem wycofywać z publikacji artykuły i zauważyłem że między właśnie tą stroną 41/42 po jednym z artykułów zaczyna się pogrubiać czcionka. Sprawdzałem kod na ile potrafię i nic niepokojącego nie widzę.
    Już sam nie wiem jak to znaleźć.]
    Zauważyłem również że po usunięciu "Czytaj więcej" i na nowo go dodaniu układ działa poprawnie.

  6. #5
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 121
    Punkty
    293

    Domyślny

    Czyli tak jak przypuszczałem - przycisk "Czytaj więcej" został wstawiony w środku <div>. i to spowodowało jego niedomknięcie.

    Czyli problem rozwiązany przez usuniecie i wstawienie przycisku ponownie czy wciąż występuje?
    Jeśli występuje - wyślij mi na PW kot HTML tego artykułu (z edytora, z zaplecza nie z frontu" to zobaczę co jest grane.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    19-06-2010
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    Problem ustępuje. Tylko teraz muszę zmieniać wszystkie złe artykuły w ten sposoób, a jest ich prawie 3 tysiące....

    - - - Updated - - -

    Już odkryłem:
    Kod HTML:
                                <div class="items-row cols-1 row-10">           <div class="item column-1">    <article class="art-post"><h2 class="art-postheader"><a href="/index.php/aktualne/1001-2016-02-06-18-55-14">Przegrana juniorów młodszych KSSPR I Końskie z KS Vive Tauron I Kielce</a></h2><div class="art-postmetadataheader"><div class="art-postheadericons art-metadata-icons"><span class="art-postdateicon">Utworzono: Sobota, 06 luty 2016 19:53</span> | Odsłony: 785</div></div><div class="art-postcontent clearfix"><div class="art-article"><p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; color: #ff0000;">W meczu 10.kolejki ligi wojewódzkiej juniorów młodszych zawodnicy KSSPR I Końskie przegrali na wyjeździe z zespołem KS Vive Tauron I Kielce 27:28 (15:15).</span></strong></p><p style="text-align: justify;"><strong><span style="font-family: arial, helvetica, sans-serif; font-size: 10pt; color: #ff0000;"></div><p class="readmore"><a class="readon art-button" href="/index.php/aktualne/1001-2016-02-06-18-55-14">Czytaj****więcej...</a></p></div></article>    </div>                    <span class="row-separator"></span></div>
    Jak widać nie zamyka znacznika <strong> i TERAZ pytanie gdzie jest ta część kodu w plikach?

  8. #7
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 121
    Punkty
    293

    Domyślny

    Tak, typowe ucięcie <strong> przyciskiem "Czytaj więcej".
    To nie dzieje się "gdzieś w plikach" tylko w treści twojego artykułu.
    Najprawdopodobniej pogrubiasz "lead" czyli pierwszy akapit. Na jego końcu masz kursor i wtedy wstawiasz przycisk "Czytaj więcej". Ten się wstawia przed kończącym tagiem </strong> i system go ucina.

    Rozwiązania są dwa:

    1. Przeszukasz swoje artykuły i poprawisz ręcznie (najlepiej w trybie HTML) błędne wstawienie hr readomore.
    2. Niejako "systemowo" zmodyfikuje się widok listy artykułów (tak, tak, trzeba podziałać w kodzie php) i wstawi się czyszczenie tagów html we wprowadzeniu przez strip_tags()

    Redagując artykuł:

    1. Nie wklejaj treści wprost z Worda. Czyść treść przez Notatnik i dopiero z Notatnika wklejaj do edytora.
    2. Najpierw wprowadzaj podział przez wstawianie "czytaj więcej" czy "Podziel stronę".
    3. Dopiero potem formatuj treść przez nagłówki, pogrubienie etc.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    19-06-2010
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    Odkryłem czemu tak się dzieje, te artykuły są zapisane chyba w innej formie. Bo to się zaczyna od końca pewnej grupy. Teraz wystarczy tylko wejść w artykuł i nic nie robiąc go zapisać. I już jest poprawnie.
    Czy jest jakiś sposób aby jeszcze raz "zapisać" "wczytać" artykuły" ?
    Bo teraz musiałbym tak robić z tysiąc a może i więcej razy ..

  10. #9
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 121
    Punkty
    293

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez dragmaciek Zobacz wiadomość
    Czy jest jakiś sposób aby jeszcze raz "zapisać" "wczytać" artykuły" ?
    Nie, bo to się dzieje z poziomu edytora. Otwierasz artykuł i edytor "porządkuje" od razu jego kod HTM. Potem faktycznie wystarczy tylko zapisać.
    A każde masowe przetwarzanie artykułów odbywa się na poziomie bazy danych - treść nie jest "dotykana".

    Jak to można zrobić masowo? W prosty sposób "się nie da".
    Można by wyeksportować tabelę i wykorzystać edytor tekstu do podmiany fragmentu kodu masowo - zakładając regularne wystąpienie błędu w postaci:

    Kod HTML:
    <hr id="system-readmore" /></strong>
    Zamienić na

    Kod HTML:
    </strong><hr id="system-readmore" />
    Ale "najprostszym" sposobem będzie usunięcie tagów HTML w widoku przeglądu artykułów przez strip_tags(). Bo robi się to raz i problem z głowy.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Debiutant
    Dołączył
    19-06-2010
    Wpisy
    5
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Nie, bo to się dzieje z poziomu edytora. Otwierasz artykuł i edytor "porządkuje" od razu jego kod HTM. Potem faktycznie wystarczy tylko zapisać.
    A każde masowe przetwarzanie artykułów odbywa się na poziomie bazy danych - treść nie jest "dotykana".

    Jak to można zrobić masowo? W prosty sposób "się nie da".
    Można by wyeksportować tabelę i wykorzystać edytor tekstu do podmiany fragmentu kodu masowo - zakładając regularne wystąpienie błędu w postaci:

    Kod HTML:
    <hr id="system-readmore" /></strong>
    Zamienić na

    Kod HTML:
    </strong><hr id="system-readmore" />
    Ale "najprostszym" sposobem będzie usunięcie tagów HTML w widoku przeglądu artykułów przez strip_tags(). Bo robi się to raz i problem z głowy.
    Wysłałem Tobie wiadomość na PW.

Podobne tematy

  1. Problem z układem strony [1.5.26]
    przez Sashir na forum Joomla 1.5 BŁĘDY
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 28-06-2012, 00:02
  2. Problem z układem strony po migracji.
    przez siesiel na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 21-11-2011, 18:59
  3. Problem z układem strony
    przez pyra1 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 01-03-2011, 17:59
  4. Problem z układem strony proszę o podpowiedź
    przez vermin na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 17-03-2010, 15:41
  5. Problem z układem strony (poczatkujący)
    przez tomkalon na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-09-2009, 02:13

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •