[Rozwiązane] Moduły na stronie - złe wyświetlanie
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Moduły na stronie - złe wyświetlanie

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    10-03-2008
    Wpisy
    219
    Punkty
    12

    Rozwiązano Moduły na stronie - złe wyświetlanie

    W przyrodzie podobno nic nie dzieje się bez przyczyny, ale dalibóg, nie rozumiem, co i jak się stało. Dziwnie rozjechała mi się strona. Szablon Protostar - moduły ustawione na position-3 (centrum) - przesunięte lekko w lewą stronę; moduły position-7 (prawa strona) wyświetlają się teraz po lewej. Dwa dni temu jedyną rzeczą jaką robiłem była modyfikacja kodu artykułów. W kontekście dostępności strony sprawdzałem jak działa usunięcie justowania tekstu i zamiana na wyrównanie do lewej.
    Macie jakiś pomysł? Jakaś podpowiedź? Próbuję to rozkminić, ale nie bardzo mi idzie.

    JB

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 594
    Punkty
    566

    Domyślny

    Nie podałeś adresu strony, więc odpowiedź może być tylko jedna: u mnie działa!
    ;-)

  4. #3
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 700
    Punkty
    274

    Domyślny

    U mnie też działa
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #4
    Bywalec
    Dołączył
    10-03-2008
    Wpisy
    219
    Punkty
    12

    Domyślny

    Przepraszam. Ze stresu mi się zapomniało - szkola31.torun.pl
    JB

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 700
    Punkty
    274

    Domyślny

    Najpewniej niedomknięty tag div.
    Zdejmij z publikacji wszystkie artykuły i zobacz czy to coś zmieni. Potem przywracaj po 5 i sprawdzaj czy się rozsypie. Jak się rozsypie to w którymś z tych 5 będzie wandal.
    Jeśli to nie artykuły to tak samo sprawdź moduły.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Bywalec
    Dołączył
    10-03-2008
    Wpisy
    219
    Punkty
    12

    Rozwiązano

    Dzięki za wskazówki. Niestety muiałem wziąc się za inne tematy, ale zabiorę się i za to. Tymczasem może to coś Wam też podpowie. Zainstalowałem sobie Joomla z przykładowymi danymi, żeby sprawdzić, jak na świeżej instalacji prezentują się moduły na stronie. Zerknijcie, proszę.
    Grafika 1 - oryginalny układ
    Grafika 2 - mój układ. Pozycja banner maksymalnie wyciągnięta do lewej i prawej, brak pozycji 7.
    Grafika 3 - mój układ. Pozycja 3 maksymalnie wyciągnięta do lewej i prawej. Wyżej widać układ pozycji 3, który jest prawidłowy.
    Grafika 4 - mój układ. Artykuł na całą szerokość, a powinien być w centrum, jak pozycja 3.
    Grafika 5 - oryginalny układ.
    Grafika 6 - mój układ. Pozycja 2 na całej szerokości, pozycja 7 w jakimś dziwnym miejscu (porównaj z 1). Footer ok.

    JB
    Attached Images Attached Images

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 700
    Punkty
    274

    Domyślny

    Dobra, ale czy coś zmieniałeś w szablonie?
    Sprawdź inny szablon dla tych samych pozycji w menu.
    No i czy sprawdziłeś tak jak pisałem - artykuły i moduły?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Bywalec
    Dołączył
    10-03-2008
    Wpisy
    219
    Punkty
    12

    Domyślny

    Odtworzyłem stronę z kopii. Zachowałem uszkodzoną witrynę i na spokojnie postaram się odtworzyć z pamięci czynności, które poprzedziły crash. Postaram się napisać moje obserwacje - jeśli uda się zlokalizować mój błąd i tym samym przywrócić stan początkowy. Może będzie to jakaś lekcja nie tylko dla mnie.
    Dzięki za wskazówki.
    JB

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    10-03-2008
    Wpisy
    219
    Punkty
    12

    Domyślny

    Nie przeprowadziłem całej operacji sprawdzania, ale wydaje się, co graniczy ze 100% pewnością, że podczas edycji kodu artykułu wykosiłem jeden albo i 2 div-y. Porównuję kody starych artykułów z aktualnymi i tu widzę różnice. Dzięki @sistru za trop.
    JB

Podobne tematy

  1. wyświetlanie modułów tylko na glownej stronie z uzyciem 1 szablonu
    przez kikutnik666 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 08-12-2017, 10:49
  2. Wyświetlanie moduły na jednej stronie
    przez maisa na forum Menu, struktura witryny
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-06-2011, 16:04
  3. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-07-2008, 12:16
  4. Wyświetlanie modułów na innej stronie
    przez cominher na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 13-02-2008, 15:06
  5. Wyświetlanie modułu w artykule na stronie głównej
    przez rkrybak na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 07-05-2007, 10:01

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •