Szablon w szablonie
Wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Szablon w szablonie

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    25-02-2021
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny Szablon w szablonie

    Witam. Mam takie pytanie. Czy jest możliwe aby w jakiś sposób umieścić w szablonie Joomla skrut do innego szablonu Joomla? Chodzi mi o umieszczenie na stronie BIP (Biuletyn informacji publicznej). Pozdrawiam serdecznie.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 641
    Punkty
    270

    Domyślny

    LOL, od razu przypomina mi się "badanie ile jest cukru w cukrze".

    Cytat Wysłane przez ASlon Zobacz wiadomość
    skrut
    Ale to mnie rozbawiło jeszcze bardziej.

    No dobra, pośmialiśmy się. Nie bardzo rozumiem o co pytasz. Jak skrót do szablonu w szablonie?
    W sensie inny szablon (wygląd strony) dla innej pozycji w menu?
    Wyjaśnij proszę czego potrzebujesz.

    Szablon to widok, układ całej strony.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    25-02-2021
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Witam serdecznie. Przepraszam za moje głupio sformułowane pytanie.
    Dokładnie chodzi mi o tym co Pan napisał.
    W sensie inny szablon (wygląd strony) dla innej pozycji w menu?
    Czy jest Pan w stanie mi coś podpowiedzieć?
    Pozdrawiam serdecznie

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 576
    Punkty
    566

    Domyślny

    Cześć,

    każda pozycja w menu może mieć inny szablon.
    Zobacz opcje Twojej pozycji menu

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 641
    Punkty
    270

    Domyślny

    Kiedy edytujesz pozycję menu, możesz przypisać do niej szablon: http://prntscr.com/107m6w4
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Debiutant
    Dołączył
    25-02-2021
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dzień dobry.
    Dziękuje bardzo za dotychczasowe odpowiedzi. Bardzo moi pomogłeś.
    Mam jesz
    cze jedno pytanie. to o co pytałem dotychczas dotyczyło tego ,że do strony internetowej szkoły muszę dołożyć coś ala stronę poświęconą dla BIP (Biuletynu Informacji Publicznej).
    Na stronie
    Pakiety startowe BIP - Kuźnia Dostępnych Stron (joomla.pl) ale nie wiem jak to wykorzystać.
    Mógłbyś mi ewentualnie coś podpowiedzieć?
    Pozdrawiam serdecznie Andrzej Słoń

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 641
    Punkty
    270

    Domyślny

    Na stronie KDS znajdziesz pakiety tzw. quickstart. Jest to pełna instalacja Joomli ze skonfigurowanymi rozszerzeniami i szablonem.
    jeśli masz już stronę na Joomli to takiego pakietu raczej nie zintegrujesz. Potrzebował byś wszystkiego oddzielnie i doinstalować do swojej dotychczasowej strony a później odpowiednio skonfigurować.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Debiutant
    Dołączył
    25-02-2021
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dziękuję za odpowiedź. A jakbym założył nową stronę Joomla, to będzie można podłączyć ja w jakiś sposób do mojej aktualnej strony? W taki sposób jak pisałem na początku lub ewentualnie tak jak proponowałeś popijając pod menu?

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 641
    Punkty
    270

    Domyślny

    Tak, zawsze można podlinkować ją w menu. Bedzie to odrębna instancja pod innym URL np. subdomeną bip.twoja-domena.pl lub w katalogu twoja-domena.pl/bip
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Wprowadzenie artykułu, wyświetlane w szablonie 1 a całość w szablonie 2
    przez grzesiek2 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-05-2016, 19:38
  2. Zle wyświetlanie się tylko 1 strony w szablonie (joomla 1.6 szablon jm-flavor-power)
    przez signulum na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post/autor: 14-10-2011, 16:24
  3. Szablon serwisu a inny szablon dla sklepu Virtuemart
    przez orygano na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 23-03-2011, 19:44
  4. Szablon joomli jako szablon forum kunena
    przez Careme na forum Komunikacja: fora, czaty, poczta, biuletyny
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 23-01-2011, 14:45

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •