Moduł lastworks i tekst "Read more"
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 15

Temat: Moduł lastworks i tekst "Read more"

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    2

    Joomla! 3.6 Moduł lastworks i tekst "Read more"

    Dzień dobry.

    Pytania dotyczą modułu lastworks (.zip z modułem w załączniku).
    Nie wiem jak zmienić tekst "Readmore" na "Czytaj więcej". Nie ma takiej opcji w ustawieniach modułu.
    W katalogu tmpl tego modułu są 4 pliki php:

    portfolio.php
    default.php
    four-columns.php
    three-columns.php
    two-columns.php

    We wszystkich z nich poza portfolio jest jakaś informacja o ReadMore, ale nie wiem co tam zmienić żeby wyświetlał się polski tekst.

    I drugi problem - chciałbym, żeby, podobnie jak w portfolio, w pozostałych konfiguracjach kliknięcie tytułu artykułu wyświetlanego na liście przez moduł odsyłało do niego. Póki co odsyła tylko kliknięcie "Read more". Ustawienie w opcjach artykułu opcji "Tytuł łączem" na tak - nic nie daje.
    Załączone pliki Załączone pliki

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 576
    Punkty
    566

    Domyślny

    Cześć,

    MOD_LASTWORKS_READMORE="Read more"

    Tworzysz tłumaczenie PL lub nadpisujesz obecne

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bardzo dziękuję.
    Ale w którym pliku to jest?
    Nie bardzo rozumiem. Przepraszam.

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 576
    Punkty
    566

    Domyślny

    Nadpisujesz tu: /administrator/index.php?option=com_languages&view=overrides

    Plik masz tu (w paczce z modułem): en-GB.mod_lastworks.ini
    Zmieniasz mu nazwę na pl-PL.mod_lastworks.ini, dokonujesz zmian w stałych językowych i zmieniniony przesyłasz do /foledr_twojego_joomla/language/pl-PL

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dzięki udało się.

    zmieniłem tylko w /foledr_mojego_joomla/language/en-GB w pliku en-GB.mod_lastworks.ini z "MOD_LASTWORKS_READMORE="Read more"" na MOD_LASTWORKS_READMORE="Czytaj więcej"

    i działa.

    Bardzo dziękuję.

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 641
    Punkty
    270

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez damton Zobacz wiadomość
    zmieniłem tylko w /foledr_mojego_joomla/language/en-GB w pliku en-GB.mod_lastworks.ini z "MOD_LASTWORKS_READMORE="Read more"" na MOD_LASTWORKS_READMORE="Czytaj więcej"
    No i zrobiłeś źle. Dlaczego nie posłuchałeś Bazyla?
    Podał Ci ścieżkę: <twoja-domena>/administrator/index.php?option=com_languages&view=overrides
    Co zrobiłeś? Zobacz na ścieżkę pliku którego zmodyfikowałaś. Nie zastanawia Cię dlaczego jest w nim en-GB?
    Bo to jest plik dla wersji angielskiej.
    Jeśli już nie chcesz robić coś na plikach a nie jak dobrze sugeruje Bazyl skorzystać z funkcji panelu administracyjnego Joomla to zrób tak:

    1. Zmień nazwę pliku en-GB.mod_lastworks.ini na pl-PL.mod_lastworks.ini
    2. Przetłumacz w pliku linie które Cię interesują np. linia 29 z MOD_LASTWORKS_READMORE="Read more" na MOD_LASTWORKS_READMORE="Czytaj więcej"
    3. Wgraj plik do lokalizacji ROOT/languages/pl-PL

    Co do drugiej sprawy - można nadpisać widok modułu. Daj mi chwilę...
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 641
    Punkty
    270

    Domyślny

    Masz plik:

    mod_lastworks-2.5/tmpl/default.php a w nim w linii 34;

    Kod PHP:
    echo '<h3>' $article->title '</h3>'
    Zamieniasz to na:

    Kod PHP:
    echo '<h3>' JHtml::_('link'ContentHelperRoute::getArticleRoute($article->id,  $article->catid), $article->title'class="title-link"') . '</h3>'
    Plik kopiujesz na serwer do katalogu:

    ROOT/templates/<twoj-szablon>/html/mod_lastworks

    Jeśli nie masz katalogu "html" i/lub "mod_lastworks" to je tworzysz. Nazywa się "nadpisanie widoku szablonem".
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    mod_lastworks-2.5/tmpl/default.php a w nim w linii 34;
    OK tylko, że ja używam pliku tmpl\four-columns.php - to w nim też to zmienić, czy ten default.php załatwia wszystkie?

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 641
    Punkty
    270

    Domyślny

    OK ale co stoi na przeszkodzie byś porównał do siebie te dwa pliki?
    Wystarczy je otworzyć edytorem tekstu. Zobacz, przeanalizuj a zrozumiesz co musisz zrobić
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    2

    Domyślny

    Bardzo dziękuję za pomoc. Już wszystko rozumiem.

    Mam jeszcze pytanie. Czy wprowadzenie paginacji w tym module jest możliwe? Czy jest to bardzo skomplikowane? Chodzi oczywiście o to, że po wyczerpaniu artykułów z listy można przewinąć na drugi ekran. Ten moduł nie posiada takiej opcji. Czy dałoby się to wprowadzić?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Problem z "Czytaj więcej..." "Read more"
    przez daniel_borkowski na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 26-02-2017, 12:42
  2. Read more - domyślnie tekst zamiast przycisku - jak zmienić
    przez krzyto54 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 18-11-2011, 10:20
  3. Funkcja "Read more..." ucina poprzedzający wyraz i zastępuje go "..."
    przez tkanfarb na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 21-02-2011, 22:23
  4. Problem w przyciskiem "read more"
    przez Lippi na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 02-11-2009, 22:56
  5. Ukrywanie menu po wciśnięciu "Read more"
    przez saif3r na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 02-08-2009, 10:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •