Moduł lastworks i tekst "Read more" - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 15 z 15

Temat: Moduł lastworks i tekst "Read more"

  1. #11
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 631
    Punkty
    270

    Domyślny

    Można wprowadzić taką pseudopaginację przy pomocy jQuery. To tak jakby pokaz slajdów ze stronicowaniem a na każdym "slajdzie" określona ilość artykułów.
    Prawdziwej paginacji, tej joomlowej znanej z listy lub przeglądu artykułów się nie da gdyż każda strona posiada własny url a to wiąże się z przeładowaniem całej strony.
    To działa tylko w obrębie komponentu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Można wprowadzić taką pseudopaginację przy pomocy jQuery. To tak jakby pokaz slajdów ze stronicowaniem a na każdym "slajdzie" określona ilość artykułów.
    Rozumiem, że taka paginacja w ramach modułu pozwalała by przerzucać te slajdy z artykułami bez przeładowywania strony, a kiedy któryś z nich się by kliknęło kliknie to wtedy by się strona otworzyła (z przeładowaniem ) na tym artykule tak?

  4. #13
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 631
    Punkty
    270

    Domyślny

    Działa to tak:

    - masz listę z np. 10 artykułami
    - pod nimi numery stron 1 - 2 -3
    - na każdej z nich jest po 10 artykułów
    - klikasz na numer 2 i wyświetla się (z jakimś tam efektem) druga strona z kolejnymi 10 artykułami, strona www się NIE przeładowuje
    - klikasz na link do artykułu i strona www przeładowuje się wyświetlając ten artykuł
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #14
    Nowicjusz
    Dołączył
    02-12-2012
    Wpisy
    18
    Punkty
    2

    Domyślny

    No to by było super. Ale jak to zrobić?

  6. #15
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 631
    Punkty
    270

    Domyślny

    No niestety, tutaj potrzebna jest wyższa wiedza - trzeba zintegrować moduł z jakimś skryptem. Najlepiej jQuery + Bootstrap.
    I nadpisać szablonem widok modułu.

    Albo sam spróbujesz i się nauczysz metodą prób i błędów albo to komuś zlecisz.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Problem z "Czytaj więcej..." "Read more"
    przez daniel_borkowski na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 26-02-2017, 12:42
  2. Read more - domyślnie tekst zamiast przycisku - jak zmienić
    przez krzyto54 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 18-11-2011, 10:20
  3. Funkcja "Read more..." ucina poprzedzający wyraz i zastępuje go "..."
    przez tkanfarb na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 21-02-2011, 22:23
  4. Problem w przyciskiem "read more"
    przez Lippi na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 02-11-2009, 22:56
  5. Ukrywanie menu po wciśnięciu "Read more"
    przez saif3r na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 02-08-2009, 10:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •