Joomla 1.5.20 - Jomlapack bład bazy dany w trakcie odtwarzania strony
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Joomla 1.5.20 - Jomlapack bład bazy dany w trakcie odtwarzania strony

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-07-2009
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny Joomla 1.5.20 - Jomlapack bład bazy dany w trakcie odtwarzania strony

    Witam, otóż następujący problem.

    Przymierzałem się do migracji do Jomla w wersji 3.0. Za pomocą Joomlapack utworzyłem kopię zapasową.
    Utworzyłem podkatalog na stronie domeny. Niestety odtworzenie backupu z joomlapack nie możliwe. W trakcie odtwarzania bazy danych pojawia się następujący błąd:

    st.jpg

    Do tego nie wiem co zrobiłem, ciekawostka, ale główna strona też nie działa prawidłowo. Wygląda jakby brakowało bazy danych, brak artykułów. Możliwe ze skasowałem bazę w trakcie instalacji kopii strony ?

    Więc teraz nie mam z czego zrobić nowego backup a backup nie działa. Co dalej ?
    Nie mam dostępu do bazy SQL.

    Proszę o pomoc.

    Marek
    Attached Images Attached Images

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 607
    Punkty
    566

    Domyślny

    Zrób kopie ręcznie: bazę i pliki.

    Jeżeli nie masz dostępu do phpMyAdmin skorzystaj np z adminera

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-07-2009
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Zrób kopie ręcznie: bazę i pliki.

    Jeżeli nie masz dostępu do phpMyAdmin skorzystaj np z adminera
    Ręcznie ? Zgrać z serwera FTP kopie plików ? Powinno się udać.
    Możesz podpowiedzieć czy jest jakieś narzędzie / skrypt PHP który mógłbym wgrać i uruchomić na serwerze FTP żeby spakować pliki ?

    Adminer, możesz napisać coś więcej ? Nigdy nie używałem. O tym mówimy : https://www.adminer.org/pl/ ?
    Mam tylko adres serwera, nazwę bazy i dane użytkownika. Nie mam uprawnien admina i dostępu do phpMyadmin. Ten adminer poradzi sobie ?

    Dzieki za odpowiedź,
    Marek

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 607
    Punkty
    566

    Domyślny

    Możesz podpowiedzieć czy jest jakieś narzędzie / skrypt PHP który mógłbym wgrać i uruchomić na serwerze FTP żeby spakować pliki ?
    Są, poszukaj

    Ten adminer poradzi sobie ?
    Dasz mu dane do bazy i sobie poradzi ;-)

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    19-07-2009
    Wpisy
    11
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ok. Pliki udało się odzyskać z backupu. Baza wgrana z back-up bazy przez hosting. Strona działa, back-up zrobiony i sprawdzony. Uff

    Teraz początek migracji 1.5 -> 2.5

    To jest prosta szkolna strona. Oprócz standardowych modułów Joomla używam Phocagallery i ankiet.
    Szukałem softu do migracji ale wszystkie polecane narzędzia płatne i to nie mało ... Jedyny darmowy i polecany to J2XML.

    Czy może ktoś polecić jakiś darmowy migrator który poradzi sobie z phocagallery?
    A jakiś plugin który zmigrowałby mi template ? Nie wygląda skomplikowanie ale jeśli byłoby coś takiego to czemu nie ...

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 782
    Punkty
    276

    Domyślny

    Z 2.5 do 3.x https://www.phoca.cz/documents/50-ph...-5-to-joomla-3

    Z 1.5 do 2.5 spróbuj wersji starszych a przejściowych. W sensie wersja galerii która działa na 1.5 i 2.5. Zaktualizuje na Joomla 1.5 do tej wersji i potem przejdź do J! 2.5. Galeria powinna działać.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Czy dany styl bedzie pasowal do Joomla PE
    przez Massey na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 29-04-2010, 18:04
  2. Jak nadpisać dany plik na serwerze?
    przez Adiq19 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 12-10-2009, 17:37
  3. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 30-01-2009, 17:24
  4. Jak ustawic zeby dany user mogl dodac w jakiejs sekcji art ?
    przez joomla_mdf na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-06-2007, 14:41

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •