Problem z komponentem J-BusinessDirectory
Wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Problem z komponentem J-BusinessDirectory

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    08-12-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny Problem z komponentem J-BusinessDirectory

    Witam serdecznie.
    Jak zwykle wszystko szło dobrze, aż zachciało mi się wstawić komponent katalogu (J-BusinessDirectory).
    http://test.rodzinkaxl.pl/pl/katalog tu jeszcze jakoś działa (choć już brakuje ścieżki powrotu a powinna być)
    A tutaj to już katastrofa http://test.rodzinkaxl.pl/pl/amusement-park wszystko do góry uciekło.
    Strona testowa na Joomla 3.9.27
    Próbowałem to rozwiązać dodatkiem System - jQuery Easy ale nie radzi sobie lub ja nie umiem go dobrze ustawić.
    Poproszę o pomoc i pozdrawiam.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 607
    Punkty
    566

    Domyślny

    Cześć,

    to kwestia css, a nie js.
    Na podstronie masz

    .astroid-header-section.header-absolute {
    position: absolute;
    z-index: 1050;
    width: 100%;
    background-color: transparent !important;
    }

    Jak usuniesz to, co pogrubione - będzie ok, ale nie wiem, jak zachowa się w innych miejscach ;-)

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    08-12-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Dzięki za informację.
    Zrobiłem tak, ale nie działa.
    Kiedyś Joomla była łatwiejsza w obsłudze.
    Zmieniłem plik compiled-b9886f9529b984cf69cbf68213e41fea.css
    W 6 linijce dodałem
    * zmiana 01-07-2021
    to co pogrubione dałem
    /* position: absolute; */
    wyczyściłem pamięć i dalej to samo.
    Czy on tego pliku nie tworzy "w locie" z bazy danych?
    Szablon jest razem z SP Page Builder - pierwszy raz mam doczynienia z takim szablonem. Co robię źle?

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 607
    Punkty
    566

    Domyślny

    Tam gdzieś masz miejsce na wpisanie własnego css (nie wiem, gdzie - nie używam builderów), albo w szablonie utwórz plik custom.css i tam dodaj kod css.

    Cytat Wysłane przez mikr2309 Zobacz wiadomość
    Kiedyś Joomla była łatwiejsza w obsłudze.
    Nadal jest łatwa :-)

  6. #5
    Debiutant
    Dołączył
    08-12-2019
    Wpisy
    3
    Punkty
    2

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez Bazyl Zobacz wiadomość
    Nadal jest łatwa :-)
    Wiem, ale miałem troszkę przerwy w Joomla (w latach 2009 - 2014 robiłem stronę żonie o gabinecie kosmetycznym - tu na forum jako mikr23) i muszę sobie od początku wszystko przypomnieć .
    Powalczę z tym wieczorem. Dzięki za podpowiedź.
    Pozdrawiam.

Podobne tematy

  1. Problem z komponentem events
    przez appaloosa na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 27-03-2006, 12:33
  2. Problem z komponentem NewsFlashSCroller
    przez Hamster21 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 19-02-2006, 18:37
  3. Problem z IE i komponentem artist directory
    przez hazael na forum Różne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 17-02-2006, 15:40
  4. Problem z komponentem Menedżer Kategorii
    przez Mati_17 na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 14-02-2006, 15:01
  5. problem z komponentem Remository
    przez zdolny... na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 02-02-2006, 16:36

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •