[Rozwiązane] Po aktualizacji brak możliwości zapisu
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 11

Temat: Po aktualizacji brak możliwości zapisu

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    01-09-2007
    Skąd
    Chełm
    Wpisy
    148
    Punkty
    11

    Domyślny Po aktualizacji brak możliwości zapisu

    Witam serdecznie. Dzisiaj zainstalowałem czystą wersję joomli 4.0... Po zainstalowaniu okazało się, że pojawiła się nowsza wersja 4.0.2 więc dokonałem aktualizacji. Po aktualizacji zniknęły przyciski zapisu zarówno w ustawieniach np konfiguracyjnych strony, jak i np w artykułach. Nie ma go nigdzie
    Na wersji sprzed aktualizacji przyciski były na 100%. Dla upewnienia się, ze coś się nie skrzaczyło "po drodze aktualizacji", zaistalowałem Joomlę po raz drugi i niestety to samo.
    PHP 8.
    "Cały świat to jeden wielki Chełm"
    (I.B.Singer, laureat literackiej Nagrody Nobla)
    chelm24.pl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 782
    Punkty
    276

    Domyślny

    Stare ale zobacz czy nie rozwiąże twojego problemu: https://www.itoctopus.com/no-save-bu...end-how-to-fix
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    01-09-2007
    Skąd
    Chełm
    Wpisy
    148
    Punkty
    11

    Domyślny

    Niestety to nie to
    "Cały świat to jeden wielki Chełm"
    (I.B.Singer, laureat literackiej Nagrody Nobla)
    chelm24.pl

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 782
    Punkty
    276

    Domyślny

    A obniżenie wersji PHP? Musiałbym wbić się na zaplecze by to zobaczyć...
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Bywalec
    Dołączył
    01-09-2007
    Skąd
    Chełm
    Wpisy
    148
    Punkty
    11

    Domyślny

    siristu niestety obniżenie wersji php też nie pomogło przy zainstalowaniu wersji 4.0.0 wszystko było ok, jednak po aktualizacji niestety problem teraz zaktualizowałem do 4.03 ale niestety również ten sam problem Niestety nie mam jak dodać nowego usera by dać Ci dostęp do zaplecza właśnie przez ten cholerny brak przycisku zapisz ;)
    "Cały świat to jeden wielki Chełm"
    (I.B.Singer, laureat literackiej Nagrody Nobla)
    chelm24.pl

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 782
    Punkty
    276

    Domyślny

    Możesz dodać nowego usera z poziomu bazy danych.

    Tutaj masz sql kod do dodania nowego usera: https://docs.joomla.org/How_do_you_r...in_password%3F
    Pod koniec artykułu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    01-09-2007
    Skąd
    Chełm
    Wpisy
    148
    Punkty
    11

    Domyślny

    Siristru wysłałem do Ciebie wiadomośc prywatną z danymi do logowania bardzo Ci dziękuję za chęć pomocy mam nadzieję, że uda się rozwiązać dylemat ;)
    "Cały świat to jeden wielki Chełm"
    (I.B.Singer, laureat literackiej Nagrody Nobla)
    chelm24.pl

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 782
    Punkty
    276

    Domyślny

    W Twoim przypadku przybornik z przyciskami ukrywany jest przez dodatkowy kod CSS. Ten kod (nie wiem skąd pochodzi) ma za zadanie ukrywać reklamy.
    Może to jakaś funkcja serwera? Ale ma polskie nazwy w kodzie css więc to jakiś kod dodatkowy.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 782
    Punkty
    276

    Domyślny

    To ciekawe. U mnie pojawiło się podobne zjawisko. Okazuje się, że to uBlock Origin - dodatek do FF powoduje blokowanie/ukrywanie panelu przycisków w Joomli 4.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  11. #10
    Bywalec
    Dołączył
    01-09-2007
    Skąd
    Chełm
    Wpisy
    148
    Punkty
    11

    Domyślny

    O widzisz a również używam tego dodatku
    Zagadka rozwiązana tylko skąd te np anal -position? ;)
    "Cały świat to jeden wielki Chełm"
    (I.B.Singer, laureat literackiej Nagrody Nobla)
    chelm24.pl

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. brak mozliwosci zapisu czegokolwiek po aktualizacji z 2.5 do 3.4.1
    przez stepien86 na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post/autor: 06-06-2015, 21:12
  2. brak możliwości zapisu strony
    przez nowa_w_joomla na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 02-05-2009, 12:18
  3. Pytanie o brak możliwości zapisu Joomla1.5/VirtueMart
    przez DukeBB na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 19-08-2008, 12:54
  4. Brak możliwości zapisu
    przez Mako na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 22-11-2007, 17:28
  5. Błąd zapisu zmian w artykułach i zapisu nowych
    przez agakapela na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-04-2007, 11:47

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •