Language Switcher - nie widać
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Language Switcher - nie widać

  1. #1
    Wyjadacz qrdziel awatar
    Dołączył
    04-11-2005
    Wpisy
    550
    Punkty
    19

    Joomla! 4.x Language Switcher - nie widać

    próbowałem zrobić stronę wielojęzyczną, ale moduł nie wyświetla flag. Tytuł modułu jest, ale nic poza tym.

    Prawdopodobnie najlepszy serwis komputerowy w Londynie -> https//ictlaboratory.com




  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 805
    Punkty
    277

    Domyślny

    Jeśli nie wyświetla flag to najprawdopodobniej nie skonfigurowałeś wielojęzyczności poprawnie.
    Bo to nie tylko ustawienie języków dla zawartości.
    Potrzebujesz jeszcze domyślnej pozycji menu dla każdego z języków.
    Poszukaj w sieci tutków pokazujących jak to zrobić poprawnie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Wyjadacz qrdziel awatar
    Dołączył
    04-11-2005
    Wpisy
    550
    Punkty
    19

    Domyślny

    To chyba nie to.
    Robię wszystko jak w j3, i moduł pojawia się na stronie, tylko flag brak.
    https://ictlaboratory.com/

    Prawdopodobnie najlepszy serwis komputerowy w Londynie -> https//ictlaboratory.com




  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 805
    Punkty
    277

    Domyślny

    Ale flagi to tylko wyświetlenie w module tego co moduł dostaje od Joomli (ustawień i pozycji menu). Pokaż pozycje menu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Wyjadacz qrdziel awatar
    Dołączył
    04-11-2005
    Wpisy
    550
    Punkty
    19

    Domyślny

    chciałbym zrobić stronę w stylu landingpage w dwu wersjach pl i en
    zrobiłem dwa artykuły - frontpage-en i frontpage-pl i teraz chciałem aby home wyświetlał odpowiedni artykuł w zależności jaką flagę się wciśnie

    Prawdopodobnie najlepszy serwis komputerowy w Londynie -> https//ictlaboratory.com




  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 805
    Punkty
    277

    Domyślny

    Eh, powtórzę po raz trzeci - a pozycje w menu, przypisane do danego języka masz? Masz je ustawione jako domyślne? To wymaga również posiadanie jednej, domyślnej pozycji menu z językiem ustawionej na "Wszystkie".
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Wyjadacz qrdziel awatar
    Dołączył
    04-11-2005
    Wpisy
    550
    Punkty
    19

    Joomla! 4.x

    Eh. Napiszę dokładnie co zrobiłem.
    1. utworzyłem 4 artykuły w czterech językach frontpage-en ,-pl, -sk, -de oczywiście w każdym zaznaczając odpowiedni język w opcjach
    2. utworzyłem cztery menu: menu-en, -pl, -sk, i de.
    3. w każdym menu utworzyłem po jednej pozycji odpowiednio: home-en, -pl, -sk i -de w opcjach ustawiając odpowiedni Language i jeszcze opcję default page
    4. włączyłem pluginy: System -Laguage Code, System - Language Filter i Web Services - Language
    5. utworzyłem moduł - Language Switcher i przypisałem go do pozycji main-top
    Wszystkie pozycje menu w rubryce home mają odpowiednią flagę, a wszystkie menu mają przypisane skróty językowe: en-GB, pl-PL, sk-SK, de-DE.
    Gdy wyświetlam stronę - to mam tylko jedną flagę - EN. https://ictlaboratory.com

    Prawdopodobnie najlepszy serwis komputerowy w Londynie -> https//ictlaboratory.com




  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 805
    Punkty
    277

    Domyślny

    To jednak coś źle robisz bo u mnie to działa prawidłowo: http://siristru.smarthost.pl/joomla-test/

    Rozumiem, że języki treści inne niż EN masz opublikowane a nie tylko zainstalowane?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Language Switcher nie wyświetla flag
    przez ella na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 18-07-2013, 14:03
  2. Language Switcher nie wyświetla flag
    przez ella na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 17-07-2013, 15:12
  3. Przemieszczanie przełącznika Language Switcher poza obszary domyślne szablonu
    przez pawelus na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 07-09-2012, 09:46
  4. Brak menu dla drugiego języka po instalacji Language Switcher
    przez pawelus na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 07-09-2012, 08:44
  5. Strona wielojęzyczna w joomla 1.7, Langue Switcher nie pokazuje języków.
    przez Gram23 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 17-11-2011, 01:35

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •