Zmiana menu podstron w wyszukiwarce google
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 13

Temat: Zmiana menu podstron w wyszukiwarce google

  1. #1
    Debiutant
    Dołączył
    23-05-2021
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny Zmiana menu podstron w wyszukiwarce google

    Cześć,

    przeglądnełam już forum w celu znalezienia odpowiedzi na moje pytanie natomiast do tej pory nie trafiłam na nic co mogłoby mi pomóc wobec tego na wstępie przepraszam, jeżeli jednak w sosób nieumyślny powieliłam temat.

    Przeglądnełam całe zaplecze joomla mojej witryny i nie mogę znaleźć jak zmienić dane, które pojawiają się, jeżeli wprowadzimy adres w pasku wyszukiwarce Google. Po wprowadzeniu adresu strony internetowej pojawia adres strony głównej, a pod nią adresy głównych podstrony - zamieszczam obrazek. Dwie z nich nie są aktualne i nie mogę ich namierzyć w zapleczu aby usunąć. Dwie z kolei mają niepotrzebny przypis, który prawdopodobnie został stworzony w czasie gdy administratorem strony była firma, która obecnie ponoć nie istnieje na rynku.

    Bardzo proszę o wskazówkę jak mogę to zmienić. Niebieskim okręgiem zaznaczyłam sekcję którą chce zmodyfikować. Czerownym okręgiem z X to co chcę usunąć, natomiast samym okręgiem to co chcę zmienić.
    Przechwytywanie.jpg

    z góry dziękuję !

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 646
    Punkty
    568

    Domyślny

    Siemasz,

    podstrony w G masz różne, m.in. taką /ct-menu1-item3 ;-)
    Linkam w niebieskim kółku rządzi G, ale możesz się ich zrzec w narzędziach dla webmasterów.
    Osobiście bym tego nie robił tylko dodał wartościewe teksty na podstrony i metaopisy.

    Podstrony /zdjecia nie masz na stronie. Zwraca błąd 404.
    Zrób przekierowanie w komponencie Przekierowania lub w htaccess

  4. #3
    Debiutant
    Dołączył
    23-05-2021
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    G ?

    Bardzo proszę o rozwinięcie nie używając skrótów - seniorem nie jestem ;)

    /ct-menu1-item3 - nazwy zostały zmienione

  5. #4
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 646
    Punkty
    568

    Domyślny

    G jak Google

    :-)

    - - - Updated - - -

    /ct-menu1-item3 - nazwy zostały zmienione
    Kliknij sobie w link w wersji starej, co tam zobaczysz?

    To, ze zmieniłeś link / alias w menu, nie znaczy, że zginął w G ;-)

    - - - Updated - - -

    Dlaczego nie wykupiłeś domeny bez kreski w nazwie?!

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 938
    Punkty
    283

    Domyślny

    Bazyl, byPaiG jest prawdopodobnie kobietą "trafiłam", "zaznaczyłam" ;) Stosuj odpowiednie formy gramatyczne
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Senior Bazyl awatar
    Dołączył
    02-08-2008
    Skąd
    Skierniewice
    Wpisy
    7 646
    Punkty
    568

    Domyślny

    Aaaaaaa, to bardzo przepraszam, nie zauważyłem :-)
    Niestety już nie mogę poprawić posta, więc ktoś to musi zrobić...
    :-D

  8. #7
    Debiutant
    Dołączył
    23-05-2021
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Ahh, "G" - wobec tego, toż to zaawansowana wiedza jest

    Po kliknięciu w wersję starą zgłasza błąd 404. W zapleczu nie mogę znaleźć nic co pomogłoby mi to zaaktualizować pod poprawne podstrony, a niektóre usunąć.
    Kontakt pisane dużymi literami oraz zdjecia - błąd 404. Jak zlikwidować strony nieaktualne? Chyba przeklikałam każdą możliwą opcję w zapleczu Joomla :/


    I tak, jestem kobietą. Bardzo mi miło, że zwróciłeś uwagę

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 938
    Punkty
    283

    Domyślny

    Zawsze możesz dodać przekierowania do pliku htaccess (musisz zmienić jego nazwę z htaccess.txt na .htaccess w katalogu głównym Joomla!)

    Następnie pod

    Kod:
    RewriteEngine On
    Dodajesz:

    Kod:
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?twoja-domena\.com$ [NC]
    RewriteRule ^stary/link.html(\/.*)?$ https://twoja-domena.com/nowy/link.html [R=301,L]
    RewriteRule ^inny-stary/link.html(\/.*)?$ https://twoja-domena.com/inny-nowy/link.html [R=301,L]
    Zakładam, że masz włączone proste adresy w konfiguracji Joomla! (SEF)
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Debiutant
    Dołączył
    23-05-2021
    Wpisy
    4
    Punkty
    2

    Domyślny

    Najbardziej interesuje mnie możliwość usunięcia. Nie jest potrzebne podawać dwa razy landingpag'u "kontakt".

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 938
    Punkty
    283

    Domyślny

    Z Google nic sama nie usuniesz. Usunie się samo jeśli Google wykryje permanentne przekierowanie (301)... po jakimś czasie naturalnie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Zmiata tytułu w wyszukiwarce google
    przez bronek19991 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 07-05-2015, 20:21
  2. Błędna nazwa strony w wyszukiwarce google
    przez payko na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 02-05-2013, 14:52
  3. To, co wyświetla się w wyszukiwarce google pod adresem strony
    przez aquarius89 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 28-02-2013, 16:46
  4. wygląd w wyszukiwarce google
    przez davinka na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 06-08-2012, 14:32
  5. Brak strony w wyszukiwarce google nawet po wpisaniu adresu
    przez leonidas na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 27-02-2007, 12:20

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •