[Rozwiązane] Intro image poniżej tytułu
Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Intro image poniżej tytułu

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-11-2010
    Wpisy
    44
    Punkty
    10

    Joomla! 4.x Intro image poniżej tytułu

    Witam,
    we wcześniejszej wersji joomla intro image było zawsze wewnątrz artykułu, w joomla 4 widzę, że intro image jest powyżej tytułu. Czy jest jakaś szansa by to zmienić?

    /majan

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 947
    Punkty
    284

    Domyślny

    Tak... ale to może zależeć po prostu od szablonu.
    Prostym sposobem jest nadpisanie widoku artykułu szablonem.
    Czy robiłeś to kiedyś sam? Jak nie to Cię poinstruuję.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-11-2010
    Wpisy
    44
    Punkty
    10

    Domyślny

    Przyznam się bez bicia, że nie mam doświadczenia w nadpisywaniu widoku artykułu czy nawet samego szablonu. Cały szablon tworzę w TeampleToaster potem go importuje i ewentualnie poprawiam kodowanie w CSS. Gdybyś mógł pomóc, to będę wdzięczny. Możemy ewentualnie zgadać się PRIV

    /majan

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 947
    Punkty
    284

    Domyślny

    To prosta sprawa

    Sprawdź czy masz plik w lokalizacji:

    ROOT/templates/<twoj-szablon>/html/com_content/article/default.php

    Jeśli nie masz to skopiuj go tam z lokalizacji:

    ROOT/components/com_content/tmpl/article/default.php

    Blok odpowiedzialny za wyświetlenie obrazka głównego artykułu:

    Kod PHP:
    <?php echo LayoutHelper::render('joomla.content.full_image'$this->item); ?>
    A blok tytułu:

    Kod PHP:
        <?php if ($params->get('show_title')) : ?>
        <div class="page-header">
            <<?php echo $htag?> itemprop="headline">
                <?php echo $this->escape($this->item->title); ?>
            </<?php echo $htag?>>
            <?php if ($this->item->state == ContentComponent::CONDITION_UNPUBLISHED) : ?>
                <span class="badge bg-warning text-light"><?php echo Text::_('JUNPUBLISHED'); ?></span>
            <?php endif; ?>
            <?php if ($isNotPublishedYet) : ?>
                <span class="badge bg-warning text-light"><?php echo Text::_('JNOTPUBLISHEDYET'); ?></span>
            <?php endif; ?>
            <?php if ($isExpired) : ?>
                <span class="badge bg-warning text-light"><?php echo Text::_('JEXPIRED'); ?></span>
            <?php endif; ?>
        </div>
        <?php endif; ?>
    Odpowiednio przenieś linię z obrazkiem tam gdzie Ci to pasuje. Kod dla Joomla 4.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-11-2010
    Wpisy
    44
    Punkty
    10

    Domyślny

    Mam to zrobić z poziomu zaplecza joomla czy z poziomu ftp?

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 947
    Punkty
    284

    Domyślny

    Przez klienta FTP. Chyba, że masz już ten plik w tej lokalizacji w szablonie, wtedy można przez admina... ale mi jest zawsze wygodniej przez FTP.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-11-2010
    Wpisy
    44
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nie jestem pewien ale wydaje mi się, że kod który podałeś odnosi się do full image, czyli do Ilustracja pełnego tekstu, a mi zależy na ilustracji wprowadzenia.

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 947
    Punkty
    284

    Domyślny

    Przepraszam, moja wina. Masz rację, oto dla widoku kategorii:

    ROOT/components/com_content/tmpl/category/blog_item.php

    Kod PHP:
    <?php echo LayoutHelper::render('joomla.content.intro_image'$this->item); ?>
    A tytuł:

    Kod PHP:
    <?php echo LayoutHelper::render('joomla.content.blog_style_default_item_title'$this->item); ?>
    Plik skopiuj do:

    ROOT/templates/<twoj-szablon>/html/com_content/category/blog_item.php
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Przeglądacz
    Dołączył
    19-11-2010
    Wpisy
    44
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nie bardzo rozumiem, czy mam zamienić linijkę ?
    <?php echo LayoutHelper::render('joomla.content.intro_image', $this->item); ?>

    na

    <?php echo LayoutHelper::render('joomla.content.blog_style_default_item_title', $this->item); ?>

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 947
    Punkty
    284

    Domyślny

    Zamienić... miejscami Przennieść jedno nad drugie.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne tematy

  1. Próbuję zrobić intro i znalazłem taki skrypt tylko nie przechodzi mi na intro php
    przez miałczek na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 18-03-2014, 07:36
  2. Brak intro image na stronie głównej
    przez Saibamen na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 07-07-2013, 17:24
  3. PLUGIN wyświetlający tytuły i intro artykułów z sekcji/kategorii
    przez tman na forum Szukam dodatku do Joomla
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 02-06-2010, 14:27
  4. Problem z IE poniżej 8.0 czy to png?
    przez o2o2-86 na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 28-01-2010, 09:53
  5. Błędy w IE poniżej wersji 7.0
    przez deevee na forum Problemy z przeglądarką Internet Explorer
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 22-01-2008, 18:48

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •