Joomla nie wyszukuje aktualizacji automatycznie
Wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Joomla nie wyszukuje aktualizacji automatycznie

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    213
    Punkty
    10

    Joomla! 3.x Joomla nie wyszukuje aktualizacji automatycznie

    Prowadzę trzy strony w Joomla 3
    Na dwóch wyskakuje powiadomienie o aktualizacji Joomla (np. dziś widzę że jest 3.10.10)
    a na jednej stronie nie ma takiej informacji i muszę ręcznie ściągać ze strony plik instalacyjny
    W czym może być problem?

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 978
    Punkty
    286

    Domyślny

    To może być kwestia serwera... wszystkie na tym samym?
    Może kwestia htaccess?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    213
    Punkty
    10

    Domyślny

    wszystkie strony są na cyber_folks (dawny linuxpl)
    wszystko działało dobrze od kilku lat
    na każdej ze stron wjeżdżały aktualizacje w tym samym czasie
    od kilku miesięcy jedna ze stron nie chce się aktualizować

    splowce (kropka) pl

  5. #4
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 978
    Punkty
    286

    Domyślny

    Hmmm... warto byłoby przeanalizować zapytania w DevTools... tak bez wejścia trudno jest powiedzieć... może jakiś problem z cURL.
    A zgłaszałeś sprawę obsłudze hostingu? Skoro za niego płacisz... wymagasz
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Bywalec Frodoo awatar
    Dołączył
    26-08-2018
    Skąd
    Łódź
    Wpisy
    119
    Punkty
    15

    Domyślny

    A. Sprawdź plik .htaccess to w nim może być problem.
    1. Zmień nazwę na .htaccess-old
    2. Przegraj oryginalny htaccess.txt z paczki instalacyjnej joomla 3
    3. Zmień mu nazwę z kropką z przodu na .htaccess
    4. Jeśli zatrybi porównaj pliki stary z tym wyciągniętym z paczki instalacyjnej
    5. Jeśli nie widzisz zmian użyj WinMerge ja z niego korzystam. Są wersje portable czyli bez instalacji
    6. Jeśli widzisz zmiany to na pewno te komendy w pliku htaccess sprawiały problemy

    B. Przegraj pliki Joomla 3 na nowo
    1. Pobierz plik instalacyjny Joomla 3
    2. Usuń w nim za pomocą winrara folder instalation i images
    3. Wrzuć na serwer do głównego katalogu z Joomla
    4. utwórz plik rozpakuj.php i wrzuć do niego taki kod
    Kod PHP:
    <?php$zip = new ZipArchive();if ($zip->open("archiwum.zip") !== TRUE) {die ('Blad rozpakowywania archiwum.');}$zip->extractTo(".");$zip->close();echo 'rozpakowano';?>
    archiwum.zip zmień na nazwę swojego archiwum
    5. Wywołaj plik php w przeglądarce domena.pl/rozpakuj.php
    gdzie domena.pl to twoja domena
    6. Poczekaj chwilę i powinien się pojawić komunikat rozpakowano

    Jeśli to nie pomoże napisz do mnie to przeskanuje Ci pliki za free i sprawdzę twoje ustawienia
    Na forum pomagam bezpłatnie, ale nie koniecznie

  7. #6
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 978
    Punkty
    286

    Domyślny

    Różnice miedzy treścią plików można sprawdzić online https://www.diffchecker.com/
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #7
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    213
    Punkty
    10

    Domyślny

    Napisałem do hostingu
    Zalogowali się na zaplecze
    Odkryli że w ustawieniach wyłączyły się aktualizacja automatycznie (nikt ich nie wyłączał)
    Attached Images Attached Images

  9. #8
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 978
    Punkty
    286

    Domyślny

    Przypadek?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #9
    Bywalec
    Dołączył
    26-01-2011
    Wpisy
    213
    Punkty
    10

    Domyślny

    Nawet nie wiedziałem o istnieniu takiej opcji jako "administrator" strony, a tym bardziej moja żona jako "opiekun" strony

  11. #10
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 978
    Punkty
    286

    Domyślny

    Nie, nie... wiesz... może to... Oni ;)
    Utrudniają wam szerzenie prawdy... no dobra... wątpliwości ;)
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Podobne tematy

  1. Joomla 3.2.2 - system nie wyszukuje aktualizacji rozszerzeń
    przez Ubusir na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post/autor: 16-02-2014, 11:14
  2. joomla 2.5.1 nie wyszukuje sam aktualizacji
    przez pardokan na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 11-04-2012, 20:07
  3. Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 08-12-2011, 21:51
  4. Sobi2 nie wyszukuje dodanych wpisów
    przez Mulczas na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 15-03-2010, 10:26
  5. wyszukiwarka nie wyszukuje "Ó"
    przez paq na forum Różne
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 22-11-2007, 10:22

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •