[Rozwiązane] Błąd 503 - powtarzający się błąd - jak rozwiązać problem
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Błąd 503 - powtarzający się błąd - jak rozwiązać problem

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    06-11-2009
    Wpisy
    88
    Punkty
    10

    Joomla! 3.0 Błąd 503 - powtarzający się błąd - jak rozwiązać problem

    Witam, mam pytanie - jakiś czas temu spowolnił serwis, a następnie pojawił się błąd 503 - to dotyczy https:// www . i-pasaz . pl (specjalnie daje spacje, bo swego czasu administrator zarzucił mi - nie powiem co (Pozdrowienia dla niego)
    Był kontakt z działem technicznym na webd . pl .

    I określili że są to procesy .php , które zostały wykorzystane.

    I tu pytanie w jaki sposób mogę sprawdzić, który moduł, lub który komponent powoduje taki problem
    Odinstalowałem praktycznie wszystkie komponenty, jak i moduły ale widzę, że problem wraca

    od czego mam zacząć i jak to sprawdzić i rozwiązać problem

    Mam joomla 3.1 + DJ-Classifieds 3.7.8.4,

    Było zainstalowanych kilka komponentów, do RODO, Zabezpieczenia antyspamowe i klilka innych - wszystko to odinstalowałem , a problem się powtarza.

    I jeszcze jedno, problem dotyczy także serwisu, który został zainstalowany dosłownie chwilę temu
    https://www . nsowinski . pl/ - nowy serwis nowa instalacja i wątpie żeby procesy php byłe wykorzystane na tym serwisie


    też na tym serwerze.

    Jeśli ktoś miał taki problem prosiłbym o pomoc i z góry dziękuje Janek


  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 978
    Punkty
    286

    Domyślny

    Ale to pomoc techniczna powinna pomóc Ci wskazać które to skrypty tak pociągnęły zasoby.
    Może miałeś włam i ktoś dorzucił swoje pliki i teraz je jedzie... ciężko tak powiedzieć.
    Pomoc techniczna powinna pomóc Ci to wyśledzić bo mają dostęp do wszelakich logów i statystyk serwera.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3

    Domyślny

    Ja miałem kiedyś podobny problem. Nie będę wymieniał nazwy usługodawcy ale problem był bardzo zbliżony. Generalnie czysta Joomla z moim szablonem. Wykorzystywane wyłącznie podstawowe możliwości Joomli + dodatki Akeeby. Dokładnie identyczna konfiguracja na innym serwerze nie sprawiała problemów.
    Z hostingiem była długa wymiana maili i informacji. Rozwiązanie było rezygnacja z tak kiepskiego wsparcia w pomocy technicznej.

    Brak konkretnej pomocy i wsparcia od usługodawcy źle o nim świadczy tym bardziej jeżeli kupujesz usługę hostingu (domyślam się współdzielonego) To Ciebie nie powinny aż tak bardzo interesować ustawienia serwera a od usługodawcy powinieneś dostać wsparcie o którym pisze @siristru Oni powinni Ci pomóc i wskazać co powoduje takie problemy.

    Na koniec dodam, że osobiście obsługuje jeden serwis na webd i nie napotkałem u tego usługodawcy na ten konkretny problem.

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    06-11-2009
    Wpisy
    88
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam , dokopałem sie do błędu są dwa :
    1.
    Service Unavailable
    in /home/newage20/public_html/templates/jm-joomclassifieds-ef4/error.php on line 101
    2022-07-30 11:11:13.123853 [3] Reached max children process limit: 8, extra: 2, current: 10, busy: 10, please increase LSAPI_CHILDREN.
    [30-Jul-2022 11:11:13 Europe/Warsaw] PHP Warning: file_get_contents(https://www.i-pasaz.pl/blog/404): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 503
    2.
    Service Unavailable
    in /home/newage20/public_html/templates/jm-joomclassifieds-ef4/error.php on line 101
    [30-Jul-2022 11:11:15 Europe/Warsaw] PHP Warning: get_headers(https://i-pasaz.pl/blog/404): failed to open stream: HTTP request failed! in /home/newage20/public_html/templates/jm-joomclassifieds-ef4/error.php on line 97
    [30-Jul-2022 11:11:15 Europe/Warsaw] PHP Warning: get_headers(https://i-pasaz.pl/blog/404): failed to open stream: HTTP request failed! in

    Czy waszym zdaniem instalacja oryginalnego szablonu pomoże?

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 978
    Punkty
    286

    Domyślny

    /home/newage20/public_html/templates/jm-joomclassifieds-ef4/error.php to plik szablonu, który ładowany jest podczas błędu np. 404
    Dlaczego miałby się na tym wywalać? Może wpada w pętle i ładuje coś po kilka razy.
    Zmiana szablonu? Możesz zrobić test tj. na 24 godziny włączyć domyślny szablon...
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    06-11-2009
    Wpisy
    88
    Punkty
    10

    Domyślny

    Tak, jest rozwiązanie - tu masz rację - wpada w pętle i ładował się po kilka razy. Dojść do tego ciężko było bo nie wiedziałem co zapętla. Co zrobiłem zaktualizowałem szablon - ustawiłem tak, że automatycznie daje błąd 404. Kiedyś ustawiałem 404 ręcznie, być może to spowodowało problem. Czyli było ustawione w szablonie automatycznie jak i ręcznie w joomlii. Dlatego dawał jeden i ten sam bląd. Wygląda na to, że wróciło do normy wszystko . Zobaczę w logach - jutro czy zgłasza i jakie zgłasza błędy.

    Dzięki za sugestie ode mnie łapka w górę i dziękuje - Temat zamykam



    - - - Updated - - -

    P.S. Przynajmniej nauczyłem się zerkać w logi

Podobne tematy

  1. jak rozwiązać problem na Joomla :Pojawił się problem z wczytywaniem pliku na serwer
    przez lika4 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 01-12-2012, 07:45
  2. error log - jak rozwiązać ten problem
    przez ciekawyswiataa na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 13-07-2011, 18:32
  3. Problem z kategoriami jak to rozwiązać
    przez tomputer na forum Pomysły, sugestie, propozycje, oczekiwania
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 25-09-2009, 14:38
  4. Bład PDF i drukowania dla artykułów, jak to rozwiązać ?
    przez gielo na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 08-12-2006, 07:42
  5. Jak rozwiązać ten problem?
    przez turner na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post/autor: 21-07-2006, 11:07

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •