[Rozwiązane] Joomla 3.10 po zmianie PHP na 7.4 strona wyświetla błąd 0
Wyniki 1 do 6 z 6

Temat: Joomla 3.10 po zmianie PHP na 7.4 strona wyświetla błąd 0

  1. #1
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-05-2011
    Wpisy
    31
    Punkty
    11

    Joomla! 3.x Joomla 3.10 po zmianie PHP na 7.4 strona wyświetla błąd 0

    Po zmianie PHP na wersję 7.4 strona jeszcze przez jakiś czas działa ale dzisiaj wyrzuca błąd przy wejściu na stronę: “0 – Using $this when not in object context”. Po zmianie szablonu na inny strona działa. Czyli na to wychodzi, że coś jest nie tak z szablonem: szablon pcj-jzukim-lapis - domyślny
    Strona www.mec.mragowo.pl

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2

    Domyślny

    Szablon nie jest dostosowany do tej wersji PHP.
    Poproś autora szablonu o aktualizację lub najzwyczajniej zaktualizuj szablon.
    Jednocześnie pamiętaj że wsparcie dla PHP 7.4 kończy się pod koniec tego roku więc najlepiej zaktualizować wszystko do minimum wersji PHP 8

  4. #3
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 995
    Punkty
    286

    Domyślny

    To można naprawić... tylko trzeba by zobaczyć stack tego błędu.
    Czyli włączyć analizę systemu w Globalnej Konfiguracji i wyświetlanie błędów na maximum.
    Wyjdzie w jakim pliku i linii jest problem.
    Wtedy zajrzeć i zobaczyć w kod.

    Błąd mówi wyraźnie, że użyte jest $this kiedy nie jesteśmy w kontekście obiektu... może stare nadpisanie widoku... albo niewłaściwa próba wywołania w pliku głównym szablonu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  5. #4
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-05-2011
    Wpisy
    31
    Punkty
    11

    Domyślny

    Włączyłem analizę systemu i wyświetlanie błędów na maximum. Pojawiła się konsola diagnostyczna Joomla. Gdzie można zobaczyć te błędy?

  6. #5
    Wiarus siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    2 995
    Punkty
    286

    Domyślny

    Pokaż zrzut ekranu.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  7. #6
    Przeglądacz
    Dołączył
    17-05-2011
    Wpisy
    31
    Punkty
    11

    Domyślny

    Strona już działa poprawnie. Siristru wielkie dzięki za pomoc przy naprawie strony.

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 05-02-2015, 10:06
  2. Nie wyświetla strony po zmianie chmod w szablonie
    przez lukaszm89 na forum Szablony, formatowanie wyglądu
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 24-05-2013, 20:35
  3. strona źle wyświetla się po wskazaniu na plik index.php
    przez milominder na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 14-04-2010, 13:45
  4. Wyświetla się flv a nie wyświetla swf
    przez marianello na forum Administracja Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 19-06-2007, 23:28
  5. Po aktualizacji strona się nie wyświetla bez dodanie do URL index.php
    przez snowjedrzej na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 12-08-2006, 13:23

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •