Problem ginie stropka w części artykułów i inne problemy - Strona 3
Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Wyniki 21 do 29 z 29

Temat: Problem ginie stropka w części artykułów i inne problemy

  1. #21

    Domyślny

    Ewidentnie jest to problem szablonu jeżeli faktycznie jest wszystko ustawione poprawnie. Czy sam szablon nie jest oparty o jakiś framework lub builder?
    Bez wglądu w kod pomoc może być niemożliwa.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #22
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    262
    Punkty
    10

    Domyślny

    Info na temat szablonu jest tutaj. Najdziwniejsze jest to, że jeszcze niedawno działał on pod inną stronę i nie było z tym problemu. A tutaj na świeżej instalce takie cuda... Problem też miałem w zapleczu, którego poprzednio nie było bo nie mogłem żadnych języków dodać ale na to rozwiązanie znalazłem na jakimś forum.

  4. #23

    Domyślny

    Nie mając dostępu do źródła kodu ciężko na tym etapie jest cokolwiek podpowiadać. Ponieważ zgodnie z informacją od autora szablonu ostatnia aktualizacja odbyła się listopadzie 2019 roku. Od tamtego czasu w wersji Joomla 3 było parę ciekawych zmian. Teoretycznie zmiany w samej Joomli nie powinny wpłynąć na szablon w taki sposób ale nie widząc źródła ciężko będzie cokolwiek doradzić.
    Włącz wyświetlanie błędów lokalnie czy na tym serwerze co opublikowałeś stronę i sprawdź czy nie wyrzuca jakiegoś błędu.

  5. #24
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    262
    Punkty
    10

    Domyślny

    Ja się mogłem na tą ostatnią aktualizacje raczej nie załapałem bo jakoś na początku stycznie szablon pobierałem a nic nie aktualizowałem nawet jeśli było można przez jakiś czas Jednak na joomli 3.10 chodziło to na starej stronie łącznie z php8.1. i nic się nie działo. Poza tym, że musiałem wyrzucić mapkę googla i moduł komentarzy, którego i tak nigdy nie używałem.
    Wyświetlanie błędów włączyłem. Coś tam pokazuje ale na każdej stronie to samo. Na stronie gdzie jest wyświetlany pojedynczy artykuł nie ma innych błędów.

  6. #25
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    262
    Punkty
    10

    Domyślny

    Witam,
    Podbijam temat. Nie miałem kiedy się tym tematem zająć ale stronka jest już gotowa tak więc czas się znajdzie. Problem ciągle istnieje jakkolwiek bym nie ustawiał modułów - czy dla konkretnych odnośników menu, czy dla konkretnego artykułu. Tak więc być może w widoku pojedynczego artykułu brakuje tych pozycji, w których powinny się wyświetlać te moduły? Jeśli tak to, który plik odpowiada za widok pojedynczego artykułu i jak mogę sprawdzić, czy nie jest wybrakowany? W pozycji footer został również dodany moduł wyświetlający info o ciasteczkach na każdej stronie się on wyświetla oprócz tej, gdzie jest pojedynczy artykuł.

  7. #26
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 042
    Punkty
    287

    Domyślny

    ROOT/components/com_content/tmpl/article/default.php

    Zawsze możesz pobrać paczkę instalacyjną Joomli odpowiadającej twojej wersji zainstalowanej i nadpisać ten plik.

    Plik ten może być jednak napisany w szablonie. Sprawdź czy nie ejstnieje w lokalizacji:

    ROOT/templates/<twoj-szablon>html/com_content/article
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #27
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    262
    Punkty
    10

    Domyślny

    Lokalizacja może troszkę inne ale chyba o to chodzi

    /components/com_content/views/article/tmpl/default.php

    W szablonie mam również plik default.php dokładnie w podanej lokalizacji. Testowo usunąłem ten z szablonu i zastąpiłem go domyślnym efekt taki sam. Wygląd graficzny się trochę posypał wale w stopce niestety nic nie ma. Tak więc pozostaje mi chyba pobrać Joomlę i zobaczyć czy nie mam wybrakowanych tych plików. Jeśli nie to temat się znów komplikuje

  9. #28
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 042
    Punkty
    287

    Domyślny

    A, bo podałem Ci z J4 a Ty masz J3.
    Tylko ten widok nie ma nic wspólnego ze stopką. Ten widok jest ładowany w polu komponentu w szablonie.
    A stopka jest osobnym polem.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #29
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    262
    Punkty
    10

    Domyślny

    Zarówno plik z pobranej Joomli jak i ten plik szablonu (bo wyciągnąłem go z zakupionej paczki) są takie same i ich podmiana nic nie dała Tak więc zaczyna się już czarna magia dlaczego nie wyświetla modułów ze stopki w widoku pojedynczego artykułu pomimo tego że wyświetlane są wszędzie.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Podobne tematy

  1. Jak dodać menu dolne pod stropką?
    przez Damian91 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 07-06-2018, 16:30
  2. Phoca joomfish. W phoce inne parametry w polskiej wersji a inne w tłumaczeniach.
    przez anja10 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post/autor: 10-07-2014, 19:12
  3. Sectiontableentry - inne tło dla wierszy parzystych a inne dla nieparzystych.
    przez Vanitas na forum Szablony, wygląd, formatowanie
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post/autor: 07-06-2010, 18:51
  4. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 19-04-2008, 21:19
  5. DFContact polskie znaki w mailu część jest część krzaczki
    przez GOGOKOM na forum Administracja składnikami
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 09-11-2007, 12:33

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •