[Rozwiązane] Błąd 404 i wielojęzyczność - nie działa tak jak należy
Wyniki 1 do 2 z 2

Temat: Błąd 404 i wielojęzyczność - nie działa tak jak należy

  1. #1
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    262
    Punkty
    10

    Domyślny Błąd 404 i wielojęzyczność - nie działa tak jak należy

    Witam,
    Mam problem ze stronką https://tinyhousefamily.pl/index.php/ a konkretnie ze stronami błędu 404 w połączeniu z wielojęzycznością. Wielojęzyczność sama w sobie działa bez zarzutu więc chyba wszystko jest wykonane ok. Natomiast strony 404 już lipnie działają :/ W języku pl jak wpiszę nieprawidłowy adres to strona 404 jest wyświetlana z pod System Menu dla wszystkich jeżyków a nie System Menu PL, które utworzyłem, główne menu to też to dla wszystkich języków a nie to dla PL. Przełączając się na język DE w pasku wyszukiwarki są jakieś głupoty w adresie pojawia się również Main Menu dla wszystkich języków pomimo, że jest wykluczone na tej stronie. Menu DE natomiast się nie wyświetla pomimo, że jest włączone na tej stronie. W języku angielskim wszystko ok. Przełączając ponownie na język pl jest już właściwa strona błędu dla pl oraz main menu pl. Przełączając na de też jest wszystko właściwie poza dziwnym adresem w pasku... Co jest nie tak już nie mam do tego siły :/ Jak to powinno być prawidłowo ustawione. Jeśli od razu zmieni się adres na DE lub EN i zrobi się jakąś literówkę w linku to strona w ogóle nie dział...

    Ogólnie stron błędów nie chciałem dla żadnego języka. Chciałem aby przy błędnym adresie przekierowało na stronę główną. Znalazłem coś w stylu ErrorDocument 404 https://www.tinyhousefamily.pl/index.php do wstawienia do pliku .htaccess jednak nie ma żadnych zmian. Nawet gdyby była to pojawiłby się problem przy wersjach językowych bo zawsze kierowałoby na wersję pl.

    Da się to jakoś sensownie rozwiązać? Czy zostają strony błędów a jeśli tak to przydałyby się wskazówki co mogłem źle zrobić, że nie chce to działać.

  2. #2
    Bywalec
    Dołączył
    15-10-2011
    Wpisy
    262
    Punkty
    10

    Domyślny

    Problem rozwiązany. Edytowałem plik error.php w katalogu szablonu zmieniając widniejący tam adres na "index.php" i działa jak chciałem od początku

Podobne tematy

  1. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 20-10-2017, 19:43
  2. Wielojęzyczność nie do końca działa tak jak powinna
    przez marcinp1984 na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post/autor: 27-11-2015, 20:03
  3. temlates derfotograf- na localhost działa jak należy na serwerze już nie.
    przez lunatyk59 na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 30-06-2015, 15:55
  4. Po usunięciu strony startowej strona nie działa jak należy
    przez peqon na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 18-08-2013, 13:39
  5. Jommla 2.5.1 - wielojęzyczność - błąd 404
    przez m3ss na forum Rozszerzenia - problemy z obsługą, zarządzaniem
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post/autor: 13-12-2012, 12:32

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •