Przejście z PHP 7.4 na 8.2 błąd
Wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Przejście z PHP 7.4 na 8.2 błąd

  1. #1
    Nowicjusz
    Dołączył
    07-01-2007
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny Przejście z PHP 7.4 na 8.2 błąd

    Serwer mam na home.pl postawione mam 4 serwisy,
    Po zmianie PHP z 7.4 na 8.2 3 serwisy działają poprawnie ale z jednym mam problemy:
    - nie wszystkie strony mi się otwierają niektóre wyświetlają: count(): Argument #1 ($value) must be of type Countable|array, null given
    - w panelu administracyjnym po wejściu w edycje artykułu nic mi się nie wyświetla.
    Po powrocie na PHP 7.4 wszystko OK
    Tutaj coś znalazłem https://www.drupal.org/project/drupal/issues/3284876
    ale niestety to nie mój poziom, proszę o pomoc

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #2
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 117
    Punkty
    292

    Domyślny

    Znalazłeś informacje... ale dla Drupala
    A zmień na 8.0.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #3
    Nowicjusz
    Dołączył
    07-01-2007
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    to samo, działa tylko na 7.4

    - - - Updated - - -
    w panelu jak kliknę w edycje artykułu pokazuje się:

    Ta strona nie działa

    Serwer pasiekaaga.pl nie może teraz obsłużyć tego żądania.
    HTTP ERROR 500


    we wszystkie inne pozycje menu wchodzę bez problemu
    Obecnie na serwerze mam ustawione php 8.2
    Można zerknąć na działanie serwisu www.pasiekaaga.pl




  5. #4
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 117
    Punkty
    292

    Domyślny

    Czyli Joomla 3 a PHP 8.0... i błąd na froncie...
    Dobra a czy błąd jest również widoczny kiedy przejdziesz na domyślny szablon protostar?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #5
    Nowicjusz
    Dołączył
    07-01-2007
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Jest to samo
    dziwne jest bo HOME , KONTAKT i HODOWLA działają poprawnie

  7. #6
    Nowicjusz
    Dołączył
    07-01-2007
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Dziwną rzeczą jest to ze jedynie w katalogu tej strony mam plik php.txt
    o zawartości:
    magic_quotes_gpc = 0;
    display_errors = 0;

    Usuwałem go ale nie powodowało to żadnych zmian

  8. #7
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 117
    Punkty
    292

    Domyślny

    Jeśli to plik txt to nie ma żadnego wpływu na ustawienia serwera... taki plik nie jest w ogóle wykonywany.
    Najlepiej byłoby móc zdebugować stronę, wtedy byśmy wiedzieli która linia w jakim pliku wywołuje ten błąd.

    Może to być kwestia hostingu bo na mojej stronie w smarthost.pl i PHP 8.0 taki błąd się nie pojawia.
    Wiem jaka funkcja wywołuje ten błąd.. ale nie wiem gdzie w kodzie i co ten kod ma za zadanie zrobić.
    Trzeba debugować.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  9. #8
    Nowicjusz
    Dołączył
    07-01-2007
    Wpisy
    16
    Punkty
    10

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez siristru Zobacz wiadomość
    Może to być kwestia hostingu bo na mojej stronie w smarthost.pl i PHP 8.0 taki błąd się nie pojawia.
    Na pozostałych trzech serwisach ten problem u mnie taż nie występuje
    a wszystkie są na tym samym serwerze

Podobne tematy

  1. Joomla 3.9 przejście do php 7.3 i strona sie rozjechała
    przez carolaen na forum Instalacja, aktualizacja
    Odpowiedzi: 15
    Ostatni post/autor: 01-07-2021, 09:34
  2. własny moduł - przejście między plikami php
    przez maverickoti na forum Instalacja rozszerzeń
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 27-04-2013, 18:47
  3. Przejście z php fusion do joomla
    przez k94 na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 15-04-2011, 19:33
  4. przejście z mysql 4 na 5
    przez kusyp na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 26-02-2007, 13:50
  5. Problem z panelem admina, przejście z 1.03 PL BETA na 1.07 PL
    przez darks na forum Instalacje (Joomla!, składników)
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post/autor: 12-02-2006, 23:49

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •