Mechanizm tłumaczenia nie działa lub jest jakiś błąd w J4.2.5 - Strona 2
Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Wyniki 11 do 20 z 20

Temat: Mechanizm tłumaczenia nie działa lub jest jakiś błąd w J4.2.5

  1. #11

    Domyślny

    Może i w wersji J4 pliki językowe mogą być w katalogu komponentu. Ja lubię porządek i skoro ktoś odseparował pliki językowe i pliki np. media to niech tak zostanie. Przynajmniej jest porządek.
    Tym bardziej że część tłumaczeń działa a niektóre nie. Nie sądzę aby lokalizacja miała na to wpływ tym bardziej że oryginalne pliki językowe znajdują się w katalogach language.

  2. Pani Reklamowa
    Pani Reklamowa jest aktywna
    Avatar Panny Google

    Dołączył
    19-08-2010
    Skąd
    Internet
    Postów
    milion
    Pochwał
    setki
  3. #12
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 117
    Punkty
    292

    Domyślny

    Cytat Wysłane przez rkonik Zobacz wiadomość
    Może i w wersji J4 pliki językowe mogą być w katalogu komponentu. Ja lubię porządek i skoro ktoś odseparował pliki językowe i pliki np. media to niech tak zostanie. Przynajmniej jest porządek.
    IMO ten pomysł z separacją właśnie nie był dobry. Ten nowy jest zdecydowanie lepszy bo w folderze rozszerzenia jest wszystko

    A sprawdzałeś czy zadziała nadpisywanie tłumaczenia? Dodaj tam stałą językową i tekst. Zobacz czy tłumaczenie zostanie zastosowane.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  4. #13

    Domyślny

    Skopiowałem pliki tłumaczeń do folderu komponentu. Nic nie pomogło dalej ten sam problem.

    Użyłem nadpisywania językowego w Joomla i podczas odszukiwania stałej pokazały się dwie lokalizacje plików katalog /administrator/language i /administrator/ROZSZERZENIE/language/ i oba przetłumaczone tak jak jest w pliku INI

    Wykonałem nadpisanie mimo że podczas wyszukiwań pokazało się poprawnie i działa. Ale nadpisywanie jest dobre dla kilku fraz i jednej strony przy większej ilości stron mija się z celem.
    Jakiś pomysł co jest nie tak z tłumaczeniem?

  5. #14
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 117
    Punkty
    292

    Domyślny

    A jak wywołujesz stałe językowe?

    Kod PHP:
    JText::_('COM_STALA'
    czy

    Kod PHP:
    Text::_('COM_STALA'
    Z jednoczesnym wywołaniem:

    use Joomla\CMS\Language\Text;
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  6. #15

    Domyślny

    Tak jak pisałem wcześniej:
    Kod PHP:
    <?php echo  Text::_('OSM_NET_AMOUNT'); ?>
    musi być z use inaczej nawet angielskie treści by się nie wyświetliły

  7. #16
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 117
    Punkty
    292

    Domyślny

    Dobra a jak nazywa się rozszerzenie? Jak się nazywa jego katalog?
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  8. #17

    Domyślny

    Membership Pro
    administrator/components/com_osmembership/

  9. #18
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 117
    Punkty
    292

    Domyślny

    Spróbuj używać stałej zaczynającej się od COM_OSMEMBERSHIP_
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

  10. #19

    Domyślny

    Nic nie daje.
    Jeszcze sprawdziłem plik który jest tworzony przez nadpisywanie i ma dokładnie taką samą regułę STAŁA=WARTOŚĆ jaką ja wpisałem w pliku INI

  11. #20
    Wyga siristru awatar
    Dołączył
    28-05-2009
    Skąd
    Szczecin
    Wpisy
    3 117
    Punkty
    292

    Domyślny

    Czyli zatoczyliśmy koło.
    A co wyświetla debug języka? Mam na myśli tę listę na samym dole, podsumowanie debugowania.
    Na Forum pomagam bezpłatnie ad maiorem Joomla gloriam
    Mimo pomocy na forum nie dajesz rady? Potrzebujesz by ekspert "zrobił to" za Ciebie?
    Napisz do mnie na PW. Argentum et Aurum nie zawsze jest konieczne ;)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne tematy

  1. Joomla 3 - mechanizm ładowania arkusza stylów do szablonu
    przez marian_mk na forum Programowanie pod Joomla!
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 27-09-2014, 11:36
  2. Mechanizm do logowania
    przez masterek na forum Administracja - ogólnie
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post/autor: 03-04-2014, 10:00
  3. potrzebuje na jomla 1.5.26 jakiś moduł do robienia chmury tagów i jakiś konponet do
    przez szaiba na forum Instalacja, aktualizacja, migracje
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post/autor: 16-03-2013, 21:27
  4. Mechanizm przekazywania sesji w łańcuchu URL
    przez skejven na forum Administracja - ogólne
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post/autor: 16-04-2009, 16:15
  5. Mechanizm szablonów.
    przez mateofi na forum Szablony graficzne
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post/autor: 17-03-2007, 22:19

Reguły pisania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz dodawać wypowiedzi
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz poprawiać swoich postów
  •